Örneğin; ileri derece alzaymır hastası bir insan, çevresindeki hiçkimseyi hatırlamıyorken kendi ruhunu farkedebilir mi?
Hissedilmeyen ruhun da var olduğu söylenebilir mi?

Örneğin; ileri derece alzaymır hastası bir insan, çevresindeki hiçkimseyi hatırlamıyorken kendi ruhunu farkedebilir mi?
Hissedilmeyen ruhun da var olduğu söylenebilir mi?

Ruh denilen şey zaten canın bizzat kendisidir ve her ikiside aynı şeydir. Meselâ sen uykuda iken bilincin yoktur, ruh ise daimâ bedendir. İnsan rüya gördüğünde ruhun bir kısmı misâl âlemi denilen rüya âlemine geçsede bir kısmı bedende kalır. Eğer bütünüyle çıksa gitse sen mutlak ölü olursun ve senin kalbin, akciğerlerin, karaciğerin, böbreklerin, atar damarların, toplar damarların vesaire vazifesini yapamazlar ve neticesinde ciddi bozulmalar olacaktır. Netice itibariyle insan ya ölür gider veya ciddi seviyede hasta olur. Bu durum ise yalnız bir gecelik uykuya mahsustur, gerisini sen kıyaslayabilirsin.
Candadır pek tabii ki. Bir bilinmezlik olması varlığın yokluğunu doğurmaz. Varlılığın var oluşunu da kanıtlamaz bu arada. Somut bir şey olmadığı için örnek üzerinden gitmek gerekir ise bu hasta arkadaş bunun farkında olmasa da varlığıyla kendisinin bir alakası yoktur.
Aslen candadır tabi ama Bilinç ve bilinçaltımızın temiz olması, olumlu olana odaklanmamız bizi o an içinde yaşatarak sağlıklı bir ruha haline sokabiliyor.
Nasıl bir ruh halinde olacağımızı bilincimiz belirliyor.
Ruh, can ve bilinç ile birbirine görünmeyen bir bağ ile bağlıdır. Bu bağın bozulması ruh sağlığını ve buna istinaden can sağlığının bozulmasına neden olur.
Hmmm
Bi videodan esinlenip aklıma geldi de 😄
Cevap
11Cevap
Bilinçte olmadıktan sonra bedende olmasının anlamı yok bence.
Bence de
Ruh daha soyut, daha zihinsel gibi sanki. Ruhen acı cekiyoruz ama bedende çok net anlasilamiyor ya da dogrudan anlaşılmıyor.. Ancak hastalık olarak bedene ruhsal sancilar yansirsa belki hem. bedende hem bilinçte sanki enteresan ve karmaşık bir soru 🤔
Bilinçtedir. Bilincini kaybedince hiç bir şey hatırlamıyorsun.
Ruh benim bakış açıma göre candadır. Can bedenden çıkıncaya kadar bilinç olmasa da ruh bizimledir. Yani ruhsal sağlık sorunları bizi ruhsuz yapmaz. Derinlerde çok trajik duyguları belkide kimseler anlayamıyor olabilir.
Hiçbir şeyin farkına varmaz. Yaşamı da bilmiyor ölümü de. Sadece canı var. Bilinci yok.
Şöyle ekleyeyim. Anne karnında can bulana kadarki ve doğumdan sonraki süreci hatırlamayız ve bilmiyoruz.
Ruh bedene girince zamanla yaşadıkça bilinç buluyor ve farkına varıyoruz.
Ölünce de öldüğümüzün farkına varmıyoruz diye düşünüyorum
Bunu en güzel ölünce öğreniriz eğer ki ruhun bilinci varsa.
Ben bilinç yerinde değilken ruh da o an yoktur diye düşünüyorum
O halde ölü o süreçte.
Ölümden öncesine kadar ruh bedendedir. Hissetmez, tanımaz belki ama yine ağlar, üzülür, güler. Yani ruhu varlığını hep gösterir
Bilinç yerinde olmadıkça canın tadını almazsın..
Ruh ve bilinç ayrı olarak nitelendirilen bir kavramdır hocam?
barış mançonunda dediği gibi candadır asdfas
Benim için ikisinde de var
Kemal Sunal gibi oldum 😂 zor soru
Site ciddi sorularımı sevmiyor anladım 😂
İnsanın kafası karışıyor tatlım 😂
Filozof mu yapcan bizi?
Güldürürken düşündürmek amacım 😂
Bilinçtedir kaynak ilahi Nizam ve Kainat kitabı
Bu iyi oldu
Kitaba göre ruhun şuur konsantrasyonunun 8'de 7'si beyin hücrelerine bağlanıyor
Bu da demek oluyor ki İnsan öldüğü zaman şuur yaşamaya devam ediyor farklı bir alemde şuursal olarak yaşamımızı sürdürüyoruz sadece Öldüğümüz zaman bilinç değişiyor ölen sadece beden şuursal olarak yaşamaya devam ediyoruz yani İnsan ölünce sadece blinci değişiyor
Güzell
Bilincin ta kendisinde bana göre.
Bilincte
Bence de
Önce candadır sonra ruhtadır
Bilinç.
Candadır
Bilinçtedir
Bilinçtedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?