Ben iki gün önce rüyamda iki elimin de kangren olduğunu gördüm. Soğuk, kaskatı, kömür gibiydi.. çok, çok korkunçtu. Üstelik çürüyordu... bu rüyadan ötürü iki gündür paranoyak oldum. İlk defa, evet ilk defa korktuğuma şahit oluyorum. Korkusuz bir adam için bu durum bana çok aykırı bir durum. Bir şey demek ya da yazmak zorunda değilsiniz bunun için. Ancak şu satırları okurken xbu satırlara yazdığım düşüncelerimi ve gördüğüm rüya üzerine oluşan korkumu sizinle paylaşmışken bu konu hakkında aklınızdan geçen şeyleri bana aktarmanızı çok isterim.
Korkusuz bir adamdım, iki gün öncesine kadar. Açıklamayı okur musunuz?
Bazı bazı geceler bende de benzeri bunalmalar oluyor. Ben bunun anksiyete ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Gün içerisinde ya da son zamanlar da stresli hissettiğin oluyor mu? Ben durumun psikolojik olduğu kanısındayım.
Yorumun için teşekkür ederim Elif. Sorduğun soruyu cevaplamam icap eder. Fazlasıyla zor bir hayat yaşıyorum. Tanık olsan hak verirdin. Eskiden daha az sorunum vardı ancak daha çok düşünür, kafaya takardım. 2023 bitmeden evvel zihnimin kaldıramayacağını düşündüğüm birtakım olaylar sonucunda bir süre kendi sessizliğime çekildim. Hayatımda en çok savunmasız, zayıf ve güçsüz hissettiğim dönemde her türlü aktiviteyi, işi gücü her şeyi bir anda bırakıp hayalet oluyorum. Bu bende tam olarak bir ay sürdü. Sonucundaysa bunların yaşanıp bittiğini, şimdiyse benliğimde benden başka kimsenin olmadığı farkına vardıktan sonra huzura kavuştum. Artık düşünebilecek daha çok derdim var fakat düşünmemenin olgunluğuna eriştim. Anksiyeteymiş, psikolojik başka bir durummuş etkilerini hiç hissetmedim. Etkileri olmuşsa da hayatımı etkileyemedi. Karakteristik özelliklerim eksilmedi, özgüvenim azalmadı vs, vs... Zihnen kontrol etmenin ne demek olduğunu toyken öğrendiğim için sanki koca bir fırtınayı terk etmek adına okyanusa yelken açmış, denizin ortasında mahsur kalmış ama huzura ermiş gibiyim. Böyle hissediyorum. 🙂
Beyninin hayatta kalabilmen için yaşaması, yaşatması gereken bir duygudur korku. Bu yüzden psikolojik bir rüya görmüşsün. Altında anlam arama ve o kadar da korkusuz olma. Korku iyidir.
İzlediğim bir şeyin beni etkilemediğine eminim çünkü korkuvari içerikler beni korkutmuyor ve ben epey bir zamandır iş yoğunluğum nedeniyle adam akıllı video bile seyredemiyorum bacım. Birden, öylesine çatkapı rüyamda belirdi anlattığım durum.
Ona bakarsan bende hayatta gormedigim hicbir seyden korkmazdım, hâla da öyledir orası ayrı ama bir zamanlar da ailemi rüyamda komple cin olarak görmüştüm bu 1 hafta falan rahatsız etmişti beni. Zamanla geçer yani. Kendimin öldügünü gördüm mesela yakın zamanda ama bir şey olmadı.
ya sana nasil anlatsam lavaboya kalkiyorum annemi goruyorum birden ayaklari ters falan oluyo şoka giriyorum konusamıyorum derken uyaniyorum. Pekte cindir mindir inanan biri değilim öyle musallat işlerine. Şizofreniden dolayi kaynaklıdır diye düşünenlerdenim acikcasi. Yani varsalar da herkese musallat olmazlar yani zorlaman lazim baya o dusuncedeyim ama beni bile korkuttu. Sonuç yine ayni zamanla geçiyor iste
Hemfikiriz dostum. Yine de bu tür hayalvari şeylerle karşılaşma ihtimaline olan arzumuz bir yerde hortlayıveriyor. Çünkü doğal olarak tepkimizin ne olduğunu bilmeyi istiyoruz ancak bunu yaşayabilmemiz olanaksız olduğundan zihnimiz bunu rüya ile mümkün kılıyor.
Rüya bana, bir şeyin tetiklemesi yoluyla ama kangren ama başka türlü, uvuzlarımı kaybetme korkusunu yaşattı. Demek istediğimi anlıyor musun? Asıl mesele eller olmadan yaşamak ve bu mümkün. Makineler vasıtasıyla çalışıyorum. Kazara elimle çalıştığım makine temasa girse sakat kalırım.