Bir kadın ağladığı zaman mutsuz olduğu zaman teselli ederseniz, biraz hayal dünyasından sallarsanız biraz da egosunu pohpohlarsanız sizi sevecektir, yanınızda kalmak isteyecektir fakat bunların yerine, uzatmadan kesin, net, akılcı çözümler sunarsanız daha da sizinle işi olmaz :D
Kadınlar neden mantıklı, kesin, akılcı çözüm önerilerini sevmez?
Tamamen hassas bakış ve bunun üsluba yansıması aradaki fark. Bir çözümü çok farklı şekillerde söyleyebilir insan, bu tamamen onun iletişim yeteneği ve odağına bağlı bence. Sıfır hassasiyetle söylenen bir akılcı çözüm doğru olsa dahi tamamen antipati yaratır, bunun kadın olmakla değil sorunu yaşayan tarafta olmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunu bir erkeğe yapsanız da kırılır muhtelemen, sadece dışarı nasıl yansıttığımız ve kendi içimizde nasıl yaşadığımız değişiyor. Olay sadece çözmekten ibaret değil yani, çözmek en kolayı.
Neyi nasıl söylediğin çok önemlidir.. Uygun ve nazik bir şekilde bir diyaloğ kuruldugunda, söylemeler eleştirel tarzda değilde, farkındalık yaratacak biçimde aktarılırsa o zaman mantık devreye girer.
İnsan mutsuz oldugu zaman, duygusallığa meyillidir, kadında da, erkekte de bu böyledir. Mutsuz bir insana motive edici şekilde yaklaşmak daha iyi sonuç almayı garantiler.
Açıkçası soru başlığında "Kadınlar" diye altına çizmen nu konuda senin birazcık ön yargılı olduğunu da ele vermiş oluyor..😊
Sanki erkeklerin hepsi mantıktan çok iyi anlıyor da bu sadece kadınlara özgü bir şeymiş gibi.. 😂
Demek kiiii biz pışpışlanmayı seviyoruz. O an ki derdimiz çözüm bulmak değil bize ilgi gösterilip of bunlar da hep senin başına geliyor ya canım benim ama sen güçlü bie kadınsın bunları atlatacaksın gibi şeyler denmeli ahdjdj
Böyle bir analiz Freud abimiz bile yapamazdı. Kadınlar genelde güvenli liman isterler. Güçlü kollarında beni koru erkeğim gibi. Biraz poh pohlanmak hoşlarına gidiyor.
Çünkü derdine çözüm bulmanı değil yanında olduğunu onu destekleyeceğini bilmek isterler. Mantıklı çözümü kendileri de biliyordur muhtemelen.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bir benim yok A jmk bu benim suçum mu ne hakları var psikolojimi bozmayin anklerrrrrherkes mutlu olsun ben tek kalırım sorun değil ben ölürüm mutsuz herkesin olsun kardeşi soksun bir yerlerine ben paramla guzlelesecem