1 yılen büyük günah hırsızlıktır.. bi insanın vaktini çalmak vs de hırsızlıktır.. yalan söyleyerek doğruya erişmesini çalarsın mesela.. böyle biri varsa diyetini gitsin ödesin başkalarına tam tersini. yaparak.. tövbe ettim ohh rahatım yerinde diye dolaşan fakir, ne güzel dünya ye iç sıç sonra iki sözle kenara çekil.. git gerçekten yapman gerekeni yap.!
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
1 yılBen hep onunla sınanıyorum Allah'tan ilkten beni kurtardılar sonra hep ben kurtuldum Allah'a şükürler olsun diyelim ki Allah korusun olsa birşeyler annem bence bu durumu atlatamazdı hastaneye yatardı diyelim ki eskiden de birşeyler oldu bence oda onun için çok zor olurdu diye düşünüyorum rezillik hem de Allah'tan öyle bir durum yok birde 2017de hatalar yaptım arkadaşımdan kurtuldum diye rahatlıktan sonra ama pişman oldum ama geç oldu birilerine koz oldu bu durum ama bende de koz var ve tabiki tam kulluk etmedim
00 Yorumla
Büyük günah dediğim günahlarım yok. (Zina, hırsızlık, alkol, sarhoşluk, kul hakkı vs vs)
Ama ben hep tevbe ederim, çünkü insanım. Bilerek ve ya bilmeyerek elbette günahlarım vardır.
Bakmadığım için görmediğim bir yetim, susuzluktan ölmek üzere olan bir hayvanı, ihtiyaç sahibi bir insanı, yahut kınadıklarım... vs vs vardır. Müslüman ayık olmalı, farketmeli ihtiyacı olanı, kınadığını, belki bir öfke halinde kırdığı kalbi...
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 838 cevap paylaştı. Eğer bir suçlu aranıyorsa ben günahkar değilim, ben günahın ta kendisiyim.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZina. Tamamen seks yapmadım ama tokmağın değmediği yer kalmadı
77 Yorumla- 1 yıl
😂
Cevap sahibi1 yılEvet babamın gururuyum 5 yıllık ilişkimde az bile yapmışım nişanım da oldu düğünüme de az kaldı zaten
Cevap sahibi1 yılNişanlımla yaptım zaten ne diyorsunuz anlayamadım
Bende zina yaptığım için çok pişman oluyorum bazen allahtan utandığım için namaz bile kılmak istemiyorum. Ama şu sözü de hiç unutmuyorum günahından tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir
025 Yorumla- 1 yıl
Yorumunuza yorumumu hadsizlik olarak düşünmeyin ne olur. Yorumunuzu okuyunca tebessüm belirdi yüzümde. Yaşınız doğru ise kardeşim yaşındasınız. Lütfen zina yaptığınız için namazı terk etmeyin (utanç nedeni ile) blakis daha çok sarılın namaza. Allah kulunu bilir, bu yüzden tevbe kapısı açık, pişmanlığınız, utanma duygunuz öyle güzel ki. Ama bu sizi ibadetten alıkoymasın. Hikaye odur ya; bir hırsız hırsızlıktan çok pişman olmuş, gece gündüz dua etmiş tevbe etmiş. Başkaca da hiç bir sevabı yokmuş. Allah sırf o samimi içten tevbe ve duaları nedeniyle cennete koymuş. Bu bir hikaye ama kıssadan hisse. Allah kuluna kızmak için ceza vermek için bahane aramaz değerli kardeşim, blakis onu temize çıkartmak için tabiri caize bahane arar. Lütfen tevbeni yap yaptıysanda unut sana pişmanlık veren hadiseyi ve namazlarına sarıl. Namaz en iyi nefs terbiyecisidir. Sağlıkla kal
- 1 yıl
Bu güzel ve özel sözleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun bizler allahın adaletine ve merhametine sığınan insanlarız elimizden geldiği kadar allaha yarışır bir kul olamasakda o yolda ilerlemeye çalışıyoruz bazen işlemiş olduğum günahlardan dolayı çok pişman olsamda allahtan hiçbirzaman ümidimi kesmiyorum çünkü allahta yarattığı kulunun günaha bulaşacağını yalnış yollara düşeceğini bilir önemli olan ise yaptığımız yanlışların farkına varıp allahın yoluna girmektir
- 1 yıl
diyelim ki sen bana çok kötülükler yaptın günaha girdin sen de yıllar sonra tevbe ettin hiç günah işlememiş gibi oldun eee o zaman bana yaptığın kötülükler yanına kâr kaldı benim hayatım mahvplmuş dualar etmişim benim duam kabul olmayıp senin tövben kabul oluyorsa allah o zaman kötülerin tanrısı ve onları koruyor ki zaten sen kötülüğü yıllarca yaparken yapmana izin vermiş zaten
- 1 yıl
@crazzy42 bireysel günahlar ile kul hakkını bir birine karıştırmışsınız değerli arkadaşım. Ve belki kulakdan dolma bilgilerle de bu kanıya varmış olabilirsiniz ki yadırgamam, zira dini konular hakkında çok fazla bilgi kirliliği mevcut. Bu nedenle Kur'anı bizzat kendinizin okumanızı ve ama yavaş yavaş anlayarak kavrayarak okumanızı öneririm (arapça yı anlamıyla bilmiyor olabilirsiniz, hiç sorun yok meal okuyun, kendinizi yormadan) // Asıl konuya gelirsek; örneğin zina bireysel günahtır. Allah bunu bağışlar. Ama diyelim sen bana iftira attın, ya da ben sana, o nokta da benim senden helallik almam, senin gönlünü almam lazım. Yani şu yok; sen bana ya da ben sana haksız yere kötülük yaptım, sonra tevbe ettim, evet nefsimi düzeltir de bir daha kimseye bunu tekrar etmezsem bu Allah katında güzel, Allahın hoşuna da gider. Ama o kulun hakkı baki... onu hesabı benden / senden sorulacak helalleşene kadar. Kötülük gören de helallik istendiği taktirde özrü kabul etmesi tavsiye edilmiştir Allah tatafından ki özrü kabul ettiğinde o da sevabını alır. Ancak şu açıdan bakınca; biri birine kötülük yapıp Allah a pişmanlığını tevbesini iletiyor ise o kişi zaten farkındalık kazanmıştır mutlaka muhatabından özür diler. Umursamaz insan ne özür diler tevbe eder. Kalbi kilitlidir. Çok uzun yazdım bağışlayın... dini konular hassastır. Terazi şaşmamalı. Misal; ben senin diyelim 100 liranı çaldım. Ama pişmanım. Tevbemi de ettim. Ama sana "ben senin 100 liranı çaldım al bunu helal et hakkını" dediğim de tepkin önemli. 1 ya helal edersin paranı alırsın, ya da beni sağda solda rezil rüsva edersin. İşte bu nokta da rezil rüsva edeceğini bildiğin birine dolaylı yoldan iadeni yapacaksın açığa vermeden.
- 1 yıl
Aynı şey insanların zina hayatında da geçerli; kimse evlenirken evlendiği kişiye geçmişte şu zinaları yaptım demeneli diben, bunun nedeni olur ki evlenince başına kakmasın karşı taraf, olur ki evlilikten dönülürse sağda solda bu ayıbı (günahı) konuşmasın karşı taraf. Yani bizler ayıplarımızı örteceğiz. Ama başkalarının ayıplarını da kurcalamayacağız. Aslında bizim dinimiz nahiftir, ancak bilgi kirliliği ve nefs kirliliği çok yanlış anlattı dinimizi.
Allah kötülerin ve kötülüklerin Allah ı değil..
Merhametli..
Kendi ile alakalı konularda affetmekten yana ki yüceliğine yakışan da budur.
Allah cehenneme koymak için bahane aramaz.
Ama kul hakkı kısmı sıkıntı... onun hesabı dünyada da / ahirette de sorulur, karşı tarafla helalleşilmediği sürece. - 1 yıl
@neyzen37 belli ki senin kuran bilgin zayıf sadece meal ile tefsir okuyup buraya yazıyorsun kuranı kelime kökleriyle okumanı tavsiye ederim zira yorumuna cevap yazdığın arkadaşa namazını kıl demişsin halbuki kuranda namaz yazmaz başörtüsü tesettür çarşaf yazmaz kurban kesmek yazmaz meallerle. kuran okursanız kuran başka kitap haline gelir ha bir de şu hırsızın tövbe edip cennete gittiğini yazmışsın bunu kim diyor? yahu arkadaş öldükten sonra hemen cennete veya cehenneme mi gidiliyor ya da cemnete veya cehenneme kim gidip dönmüş te oranın nasıl bir yer olduğunu biliyor? kuranda yazıyor dersen orada çok ilginç kelimeler de yazıyor
- 1 yıl
Değerli @crazzy42 uslubuna bakarsak Kur'andan birhaber olan sensin arkadaşım, lütfen bana tavsiyeni kendin uygula. kur'anı arapça bilen biriyim bu 1 / 2. İse hırsız örneği kıssadan hisse bir hikayedir! Bunu damı anlamadın. // 3. İse kurban hacca gidenedir farz olarak. 4. İse başörtüsü "örtünüzü süslerinizi örtecek şekilde yakanızdan salın" diye geçer başörtüsü diye geçmiyor zaten. Ki bunlar ne alaka? Sen bana ALLAH KÖTÜLÜK TANRISI gibi bir ibare kullandın bende bunı yanıtlandım. Nasıl böyle çevirdin konuyu? Ve üstelil zayıf bilgini belli ederek ahkâm kesmen de manidar. Lütfen cevap yazmayınız. Zamanıma yazık. Algısı kapalı insanlara zaman ayrılmaz. Selam ile.
- 1 yıl
@neyzen37 senin gibi cahiller hala namazın var olduğunu sayıklar kuranı arapça bilen biriymiş :) kuranı tamamen arapça sanan birisin salat namaz mı a be cahil salat arapça mı a be cahil git biraz ateistlerle tartış sana kuranı dini öğretsinler senin öğrendiğin yer senin kafanı bulandırmış asıl sen yazma cahilliğini sorgula
- 1 yıl
@crazzy42 işte sizin gibilerin bilgisi bu, 2 video izleyip, ateistlerden 2 kelam öğrenip sözde bilgelik taslamak. Merak etmeyin ben sizin diğer konulara cevaplarınızı inceledim. ve evet; siz sindirimsizsiniz. işkembeden konuşuyorsunuz. Tutturmuşsunuz bir "cahil".. iki kelam etmeyi bilmeyince, kelime hazineniz darlaşıyor elbette. Bu konuya, benim yorumuma cevabınız sindirimsizliğiniz, önce bir soru sorup sonra he baktın bu Allah ı kötülemiyor, saçmalamaya başladın. mikropluk yapıyorsun başka hiç bir şey değil, densizsin. Hadi ateist abilerinle takılmaya devam et sen... yallah..
- 1 yıl
Değerli kardeşim; arkadaş'ın kelime hazinesi "cahil" ile ibaret olduğu için, dar kalıpta " dua" dese' de,
nasıl ki; "yüz" denince bir çok anlamı vardır, (para olarak yüz, deniz de yüz, deri yüz, surat olarak yüz vb.) "salat" da böyledir. Duadır, tesbihtir (zikir), rükudur, secdedir ve hatta bazı ayetlerde yardımlaşmadır. Hangi ayette olduğuna göre anlamı değişir, Örnek: denizde iken yüz dendiğinde, git deriyi yüz anlamaz kimse, denizde yüzülmenin kast edildiğini bilir. Ancak ve maalesef; mutsuz insanlar, belki de hiç sevilmemiş insanlar, bazı şeyler konusunda takıntı yapabilir ve geniş açıdan bakamaz, bakamaz değil daha doğrusu bakmak istemez. Zaten Kur'an okuyanın kapasitesi kadar anlaşılır. Herkesin anlama kapasitesi farklı, bu sadece kur'an için geçerli değil, normal bir kitabı anlamak da kapasiteyle alakalıdır. Bundan da sorun yok. Sorun şu ki takıntı haline gelmiş, kendi mutsuzluğunu başkalarına sirayet ettirmek isteyenler ya çok abartır dini konuları (batılı din diye yaşar) ya da "biliyorum, biliyorum" diye ortada gezip hiç bir şey bilmezler. Ama bilmemek de sorun değil, sorun bildiğini sanmak ve sallamak. Selamlar kardeşim. - 1 yıl
@neyzen37 asıl kuran ve sizingibiler allahı kötülüyor git kuran oku biraz salat sadece dua olarak geçer allah ve melekleri peygambere salatu selam ederler derken secde mi ediyorlar dua mı ediypr yok efendim orada yesavul gwçiyor orada secde yok saptırmayın mı diyeceksin kuran karışık dillerden türemiştir 1400 yıl önce arapça mı vardı? git kaynağından öğren gel hatta ikiniz de öğrenin bana ateist abilerine git diyen cahil sen neden ateistsin diye sordun mu karşındakine niye sorasın ki cahillik varken şimdi siz yallahhh 🚀🚀🇸🇦🇸🇦
- 1 yıl
@crazzy42 Nerenle okuyorsun yazılanı? kur'anı damı böyle okuyorsun. "salat" ın kaç anlamı var yazmışım yukarıda, hala laf geveliyorsun Melekler secde mi eder deyip SALAT IN BİR ANLAMI DA YARDIMDIR YAZMIŞIM BAK ORAYA. Seni kimse sevmedi mi? hiç eşin dostun yok mu? bir baltaya mı sap olamadın, hayatta hiç mi başarın yok. sen niye mutsuzsun bu kadar ve kaostan beslenme gayretindesin. OKUDUĞUNU ANLAMAYACAK KADAR kıtsın. Bak bu sana son yazışım. Git biraz mutlu olmaya bak, kelime hazineni geliştir, bol bol kitap oku, belgesel izle, git biraz kedi köpek besle...
- 1 yıl
Dostum gerçekten söylemek istemiyorum ama bazı şeyleri bildiğini sanan ama hiçbirşeyi bilmeyen bir insansın karşıdaki ablamız sanan güzel kibar anlaşılacak şekilde detaylı açıklamış sen onun dediğinden bir şey anlamak istemiyorsun birde üstüne insanlara sadece cahil olarak bakıyorsun olabilir herşeyi bilemeyiz ama bunun için öğrenebiliriz elimizden geldiği kadarda bilmeyen insanlara yardımcı oluruz onada öğretiriz senin derdin bilmediklerini öğrenmek değil insanları yargılamak kusura bakma kimse sana haklısı diyemez insanlara nasıl yaklaşırsan nasıl konuşursan karşındakide sana o şekilde yaklaşır ve davranır lütfen muhabbet seviyeni biraz daha olgunlaştır
- 1 yıl
şöyle yapalım sen 1400 yıllık masala inanmaya devam et ancak benim bildiğim öğrendiğim bu de insanlara bende değil 1400 yıllık masala inanmayı bırak tüm dinlere inanmıyorum hepsi insanları uyutmak için var kuran değişmemiş te diğer kitaplar değişmiş kuranı allah koruyormuş diğerlerini korumamış niye dediklerinde kuran özelmiş yahu siz ayet okumuyorsunuz insanlara deyin ki bilgim bu kadar derinletini bilmem sorgulamamsorgulayanlara git zor mu?
1 yılGünahlarınızı söylemeyin çünkü ahirette şahitlik ediyor ruhlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılŞeriat denilen sistemle 6 yaşındaki kızla evlilik günah olmuyorsa zina denilen şey de günah değildir. Tamamen binlerce yıl uydurulmuş zırvalardan öte bir şey olamaz.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılAyy terbiyesiz yaa seviştim diyor bide 🤣🤣 o günah mı ki
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 662 cevap paylaştı.
1 yılzina günah tamamda, en önemlisi kul hakkı. kimsenin hakkına girmediysen yaradan affederim diyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGünah sorulmaz ve anlatılmaz ki aşırı mantıksız, Allah affedecekse bile başkalarının şahit olduğu günahı affetmiyor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. sıralı tam liste verirsem liste çok uzar 😂😂
bende hepsinden war 😂😂00 Yorumla
1 yıl18 yasindayken kendimi her seyi yapabilecekmis gibi hissediyordum su an ise aslinda bazi seylerin degistigini ve istedigimiz her seyi yapamayacagimizi anladim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılzina yapan kız sevap işlemiş gibi geliyor bana :D
00 Yorumla
1 yılKüçükken bir civ-civi ezmiştim pırtağanı çıkmıştı bağırsağı selikli falan dışarı çıktı can verdi o gün uyuyamamıştım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılo gunah degıl be :) hepımız yapıyoruz yalnız degılsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCesit cesit zinalar benimde
75 Yorumla- 1 yıl
ne gibi çeşitleri var ki :D
- 1 yıl
Karışık zina türleri 😃
- 1 yıl
mix mi yaptın şlkajsd
- 1 yıl
😂
- 1 yıl
Kışkırtıcı gerçekten , fantezi dolu biri olmalısın sanırım
Kimseyi gunahima ortak etmem ama sizinle ortak bir gunahim olmasina da yok demem 😂
00 YorumlaAlkol almak kumar oynamak zina yok ama şükür
00 Yorumla
1 yılGünahımı bağışlama kudretin var mı?
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılKiminle ya da kimlerle oldu?
00 Yorumla Ortak günahlar diyelim 😊
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
m 1 yılZinadır keşke böyle olmasaydı
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Çok var bilemedim şimdi.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılKüçükken yanlışlıkla bir kediyi öldürmüştüm
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılZina. başka bir şey yapmadım.
00 Yorumla
1 yılBizde bizde 🤓
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKomşumla tam 11 saat inanılmaz seks
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılevlenmeden memelerimi hıhım
12 Yorumla- 1 yıl
emcüklediler mi?
- 1 yıl
Sağlamca ve seni uçuracak şekilde emebildi mi peki?
Gizli Üye(36-45)1 yılHiç olmayacak biri ile zina yaptım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBabama karşı gelme hala karşı geliyoroum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılZina günahmıymış, tüüüüü🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAlkol zina yapmadim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılPeki şu anda ne hissediyosun bu durumla alakalı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGünaha inanmıyorum dolayısıyla yok.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada öylesine yazdım. Tabii ki ben de inanıyorum. Galiba arkadaşımla tartışmaktı günahım.
Kişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. söyleme. şahit olmasın kimse.
00 Yorumlabulamıyorum bilerekmi yaptın
00 YorumlaFaiz
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılPişman mısın peki
00 Yorumla Anal ve alkol olabilir
00 Yorumla
1 yılZina günahsa zina
00 Yorumla
1 yılBenim daha kötü
00 Yorumla
1 yılBilemedim
00 Yorumla
1 yılDinden cikmak
00 Yorumla
1 yılAynısı bende
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYok. z
00 Yorumla Zina
00 Yorumla
1 yılVayy gunahlarin en zevklisi
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
1 yılzinadır geçmişte
00 Yorumla yasamam gunah sebebi😂😂
00 YorumlaRoman olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAlkol zina
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSoyleyipte ilan etmeyin. Yaymayin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılkaç defa peki kız kardeşime dayamaya çalıştım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPişman mısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZinaa xdhdjjdjd
00 Yorumla
1 yılbende yaptim
00 YorumlaZina
00 Yorumla
1 yılYasak aşk
00 YorumlaAynen