Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Ben severim tabi ki de... :D birisi bana meydan okursa kazanmak için elimden geleni yaparım ama tabi ki de her meydan okuyana da kulak asmam. zaten hali hazırda başarmak istediğim bir hedef vardır.. yanında bir de rakip olursa tadından yenmez diğer türlü sıkılırım çünkü.
Sakin sular iyidir, saldırgan tutumlar sergilemeyi sevmem, beni ilgilendirmeyen hususlar hakkında konuşmam lakin karşımdakine faydası olacaksa, aramızda da samimiyet varsa ancak düşüncemi belirtirim. Meydan okuyan kişilerin de bir savaş içinde olduklarını ve entrikayı da sevdiklerini düşünüyorum, açık kovaladıklarını düşünüyorum öyle kişilerin, kötülük yapmaktan keyif duyduklarını lakin ziyanı yok herkese döner yaptığı, kötülüğü herkes kendine yapar, çünkü dönüşü olacaktır muhakkak. Bir de kendine bakmadan, kendi yanlışlarını görmeden fetvalar veren var, kendi içine baksan acaba gıkın çıkar mıydı diyesim var onlara lakin arsız utanmak nedir bilmez, arsızlıklarında boğulsunlar, gönül gözüyle bakmayanlara kendimi izah etmem, kendimi kendi gözlerimle değerlendiriyorum, kimsenin meydan okuyuşlarına pabuç bırakmıyorum, kendini bilmeyen küstah arsızları, olgunlaşmamışları engellerim, muhattap olmam, kimsenin sinsiliğini çekemem. Çünkü ben huzurlu yaşamak istiyorum, hayatı sakin yaşamayı seviyorum, kimseyle yarış halinde değilim kendim için, sadece kendimle yarışıyorum, lisede öğretmenimiz çok güzel bir öğütte bulunmuştu bizlere," kendinizle yarışın, başkasıyla yarışırsanız hasetlenirsiniz ama kendinizle yarışırsanız, yarışınız kendinizle olursa daha sağlıklı olur" , katılıyorum sevgili öğretmenime ve ben de öyle yapıyorum, kendini ispat etmek isteyenlerin, başkasının üzerinden var olmak isteyenlerin, fesatların işidir meydan okuyuşlar. Bazen had bildirmek için meydan okumak gerekir, karşıdakine haddini öğretmek için, bazılarına o keyfi yaşatmamak lazım susup da, benim meydan okumam muhattap olmamak, engellemek, Allah'a havale etmek ve çok gerekiyorsa ağır konuşmak, laf vurdurmak yönünde olur, onu da gerekmedikçe yapmıyorum
Hiç bana göre değil, sevmem de... Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim. Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok. Kimse için en değilim. Daha değilim. Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım
Aklı selim bir insanım durdu kere gidip de kimseye meydan okumam ama bana karşı yapılan meydan okumalarda da kesinlikle geriye durmam. Bu konuda hiç de altta kalacağımı düşünmüyorum.
Sakinlik severim ama meydan okumamarı kabulum kişiye göre değişir. Durduk yere kimseye meydan okumam, kazanamayacağım bir savaşın içerisine kendimi atmam.
Meydan okumam için kendime rakip görmem gerekiyor ki kimse ile yarış içinde değilim. Kendi halimde harikalar yaratmayı seviyorum. Sakin sularda parlamak en iyisi ortada da meydanlık kimse yok zaten...
Her zaman herkesle ve herşeyle istersem rekabete dalabilirim. Fakat kendimle yarışmayı tercih ediyorum yüzde doksan dokuz olarak.. Meydan okumak güzeldir insana daha iyisi olmayı hediye eder..