İletişimle çözmek mi, yoksa açıklama gereği duymamak mı daha sizlik? Veya başka şeyler?

İletişimle çözmek mi, yoksa açıklama gereği duymamak mı daha sizlik? Veya başka şeyler?
Diyemem ki olay öyle değil iki kişi birlikte tuzak kurdular 3 hesapdan belki de daha fazla hesapdan bana tuzak kurdular sonra beni en son sinirlendirdi kız ve engelledim yoksa benim başım yanar dicekler ki o çocuğu nerden tanıyor sonra kuzen için de diyelim gerçekleri anlatsan iki arkadaş tuzak kurdular bana inanmazlar beni kimse görmüyor ilk ben uyandım kaçtım kardeşi gitmişti sonra kardeşi gördü bıraktı beni tokat attım ağladım korktum dua ettim şok oldu gitti annesine demeye çalıştı annesi inanmadı yani en büyük şahit kardeşi sonra rahmetli kuzenimin yanında tacizler ediyor kapı açılıyor rahmetli kuzenim en büyük şahit bizi izledi sonra hep uyanıyordum kimse anlamıyordu beni izlediğini falan sonra baya sene sonra 4 kere denedi sezdim tuzağı kurtuldum 2. göz temasında düşmanımın annesi görüyor bakıyor hiç bir şey yapmıyor ama annem hemen anlıyor şarkı mırıldanmasından başladı teyzeme demeye sonra ben konuşulanı yanlış anlayınca herşeyi demek zorunda kaldım teyzemlere dedi biraz abime ama biri var ona da demiş gerçek halam olmayan ama tam demedi birşeyler yaşadığımı ima etti yani bana kimse inanmaz ikiyüzlülükle ilerletti her işi
eğer yanlış anlayan kişi karşı tarafsa geri adım atıp asıl derdimi anlatmaya çalışıyorum ama yanlış anlayan bensem karşımdaki kişinin tutumuna göre değişiyor takınacağım tavır.
Düzeltmem asla ama asla
Cevap
14Cevap
Önce tabi iletişim bir insan kazanmak zor neden hemen kaybedeyim. Ama ben anlattığım halde o hâlâ kafasindakine inaniyorsa ben napabilirim
Ben konuya ve kişiye göre değerlendiririm sadece
O kadar rahatsız tipler var ki, basit bir olay anlatayım. Bir seferinde serviste kadın üzerime devrilir gibi oldu, pardon dedi. Normalde görmezden gelebilirdim sürekli karşılaştığım birisi ayıp olmasın diye bende ha yok yok dedim. Sonra tuhaf bir sekilde bakti sorun degil dedim, devam ettim. Yani ha yok yok diyerek neyi kastetmis olabilirim? Aslında pardon bile denilecek bir durum degil demek istedim fakat seviyesi ve niyeti bambaska birisi olunca tabii normal fakat hem bakışlarından rahatsız oldum hemde kim olursa olsun özür dileyene cevap vermemem gerektigini anladım. Yani düzeltmeye çalışmanın bir anlamı yok götüyle dinleyenin poposuna ütü basın geçin
Ortada gerçek anlamda bir yanlış anlaşılma varsa bunu konuşarak çözmeye her zaman tercih ederim
Doğrudurarark olayların üstünde durararak gibi çok yöndem
Nasıl yani
Eğer karşı taraf değer verdiğim biriyse açıklama yapar gönlünü kırmamaya çalışırım. Eğer herhangi biriyse hiç uğraşmam.
Bir defa açıklarım, anlamamakta ısrar ediyorsa o noktadan sonra kendi haline bırakırım. Ne istiyorsa onu düşünsün.
Değer verdiğim biriyse ya da ortada suçlanma haksızlık varsa açıklama yapıp çözmeye çalışırım
Eskiden düzeltmeye uğraşıyordum ama artık bıraktım ne anlarlarsalar anlasınlar
Elbette açıklama yaparım gerisi kendisine kalmış artık.
Kimin yanlış anladığına bağlı, herkes için dilimizi yormuyoruz Hamdullahcım
Karşı tarafın beni neden yanlış anlama gereği duyduğunu merak ederim eğer yine telafi edemiyorsam sorun ben değilimdir
Karşımdaki kişiye göre olur tavrım , , kendi yanlış anladığına inanıyorsa düzeltme gereği duymam çünkü değişmeyecek düşüncesi.
Karşımdaki kişi benim için önemliyse saatlerce konuşmaya razıyım o da anlıyorsa tabi
Ben içten içe sinir oluyorum bir görsen ama yinede açıklamayı hakeden birisiyse açıklarim onun dışında banane napiyorsa yapsın beni anlamayanida ne bileyim yani
açıklama üzerine açıklama hala olmuyorsa ne düşünürsen düşün moduna geçerim
Doğrusunu söylerim. inanmak istemezse yapacak bir şey yok.
Yanlış anlayanın kim olduğu daha önemli davranış biçimde.
Yüz yüze gelmeden zor anlatamıyorsun
Yüz yüze de olmuyorsa
Bitane hokkalı bir tokat çarpar giderim anca haklarından böyle gelinir beyni olmayanların
Konuşmaya çalışarak.
Konuştukça batarsın dikkat et
Susmak üzerine atılan suçları kabul etmektir.
Açıklama gereği duymakta benzeri
Büyük sorun 😃
Kendini ifade edememekten iyidir.
Belki de ama çok ezikçe açıklama yapmak
Kaçmak yerine gerçeklerle yüzleşmek ve yüzleştirmeye çalışmak çok cesurca.
Çalıştın etki etmiyor?
En azından denemiş oluyorsun. Tarihe cesur insanlar geçer.
güzel bir dile sakince izah etmeye çalışırım
Hiç ugrasamam oluruna bırakırm
İletişim ve empati kurarak diye düşünüyorum.
Düzeltmem yalnış anlayan yalnış insandır.
Düzeltemezsin insanlar işine geldiği gibi yargiliyor zaten
karşımdaki insana bağlı
İzah ederek.
Düzeltmiyorum
Empati kurarak
Benim değil yanlış anlayanın sorunu
Konuşarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?