Annem narsist ve yalan söyleme başladı?

Annemin narsist olduğunu 38 yaşımda fark ettim. Psikolojik tedavi görüyorum tahmin ediyordum ama öyle olduğu belirlendi.

Annem beni çocukluğumdan beri (koruma bahanesi altında) çok kısıtlamıştı, hep dediği olacaktı aksini düşündüğümde red edilmekle beş kuruşsuz sürünmekle tehdit edildim. Hep beni görünüşümle aşağılıyordu şişmanım diye ve milletin önünde bile rezil ediyordu. Hiç benimle gurur duymadı, her şeyimi hep eleştirdi herkes benden iyidi. Ben varsam onun sayesinde vardım. Nankörlük ile suçladın her defasında bir şey onun istemediği gibi gittiğinde. Hep tehtit ve manipülasyon ile büyüdüm ve onu kırmamak için dediklerini yaptım.

Beni sevdiğini hiç söylemedi veya beni ben sarılmasam hiç sarılmadı. Ne yazık ki çocukluğumu hiç hatırlamıyorum.

Artık 78 yaşında ve kalp hastası. Ameliyata gittiğimiz gün bile benimle kavga etti. Derdi de malı ve parası. Hep sana beş kuruş bırakmam diyor vs. Nerdeyse her gün bu konu açılıyor. Dışarıda insanlara karşı çok ılımlı tatlı teyze rölüne bürünüyor. Yaşlılığından dolay bazan unutkanlık oluyordu ama öyle aşırı değil. Fakat şu son bir kaç ayda yalan söylemeye başladı. İlk başta söylediğini unutuyor sandım ama geri kalan çoğu şeyi gayet net hatırlıyor. Bildiğiniz sen bunu söyledin olayını ben böyle demedim diyor. Evde kamera var kayıt alıyor gösterdiğim zaman sen onu yanlış anladın diyor. Beni manipüle mi ediyor, yalan mı söylüyor ya da unutuyor mu bilemiyorum artık.

Annem narsist ve yalan söyleme başladı?