Sağ gözüm doğuştan şaşı sol kulağım işitmiyor lise bitiremedim üniversite göremedim askere gitmedim daha pek çok şeyi yapamadım kendimi her anlamda küçük görüyorum ve bu yüzden doğduğumdan beri hayata başlayamadım evimde bilgisayar başında yıllarımı geçiriyorum çok kilo aldım. bir beklentim yok.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hayat düşünerek hayal kurarak değişmez. Yapmak, adım atmak gerekir. Olumsuzluklar her daim vardır. Olumsuzluklukları bahane etmek yerine çabalamak gerekir. Hiçbir şey hemen olmaz. Adım at.
İçimden gelmiyor
İçinden gelmesini sağla o zaman. Bu duruma düşmene sebep olan sensin. Yıllar yıllar sonra, belki ölüm döşeğindeyken bu vakitleri hatırlayıp keşke demek istemiyorsan bir şeyler yap. İçinden gelmiyor diye dünya dönmeye devam etmeyecek değil. Kimse seni umursamaz. Veya kimse sana yardım etmez. Kendini ancak kendin kurtarabilirsin. E korkağın tekiysen içimden gelmiyor diye bahane uydurursun. Bu durumda korkak olduğunu kabul et ve bu eziyeti çekmeye devam et. Keyfin bilir.
Yok kalsın sosyallik bence size göre
Sana 12 sene yaşamadığın için bahane geliyor de mi empati yapamazsın çünkü hiç aynısını yaşamadın öyle boş boş konuşursun korkak morkak sosyo fobi diye bir şey var herhalde
Sosyallik bana göre sana göre şekil almaz. Hayatını yaşaman için sosyal olmana da gerek yok. Bu saçma sapan bir düşünce. Sen bilirsin. Korkak olmak bir tercih.
Arkadaşım ben borderline kişilik bozukluğuna sahip biriyim. Eğer bir şey yaşamamış olsam yazmazdım zaten.
Keyfin bilir.
sosyallik senin gibiler içindir. A-sosyallikden çok çektim ahmet aksöz gibi hayat olmalı ama nerde.. Korkakmış başka bir şey bildiğin yok 12 sene sen kapan bakalım bir odanın içine.
Kapanmak senin tercihin, bunu kendine sen yaptın. Başkası değil. Kabul et veya etme. Dışarıdan bir korkak olarak gözükmüyorsun. Kendi hayal dünyanın süpermeni olmaya devam et.
Kapanırken 16 yaşındaydım aklım yoktu. derslerde başarılı olamamak da mı ben yaptım yoksa beynim mi algılamadı. sende dışarıdan tan sağtürk gibi görünüyorsun. kendi gerçek dünyanın brad pitti olmaya devam et sende derdimi beni anlayamazsın aynısını yaşamadığın için.
İnsanları görünüşleri ile yargılama. Önemli olan görünüş mü? Yaşadıklarım diyip duruyorsun, ben yaşamadım mı? Ne yaşadığımı bilmiyorsun, bende senin ne yaşadığını bilmiyorum. Ama ne olursa olsun her zaman çıkış yolu olduğunu biliyorum. Hayatın boyunca kurtulmayı denemediysen bu korkaklıktır.
Çıkış yolu dediğin 12 sene konforda depresyonda kalıp da şekeri tansiyonu kilo mideyi yenmekde asgari ücretli ne yapacağını bile bilmediğin 17 bin 402 için 30 gün kendini yormak bir hiç için çıkış yolu dediğin onu demeye çalışıyorum ben sosyofobim var. yerimde sen olda sen kurtulmayı dene korkaklığımı seçersin yoksa kıvanç tatlıtuğ gibi özgüvenli olmayı mı görürüz.
Söylediğim şeyi şimdi anlamıyorsun ama anlayacaksın yıllar sonra.
Anlıyorum ama yapılacak bir şey olmadığını da söylüyorum kendimi nereye koyarsan koy ezik küçük göreceğim.
Çünkü sen kendini önemsiz görüyorsun. Kendini mühim biri görmezsen, kendine saygı duymazsan kimse duymaz.
Önemsiz görülmeyecek gibi değilim herşeyim eksik. birey hissetmiyorum ki aynı şekilde sosyallikde sevmiyorum böyle olmasam herhalde 12 sene sürdürmezdim.
Her insanın kusuru vardır. Kusursuz hiçbir şey yok.
Kuzenimin ve Ahmet Aksözün hiç kusuru yok 4 x 4 lük insanlar. Zamanında olacaktı herkes gibi lise üniversite iş arkadaş sosyallik hedef herkes gibi normal olacaktı. Şimdi tren kaçtı sanırsam..
Tek bir tren yok.
Herşeye uzak yabancı geriyim ama herşeye
Tipimi boyumu sesimi sevmiyorum eğitim durumum yok fakirim ve hayalim beklentim yok
Yeni bir hayata başla o zaman. En azından geri kalan hayatını mutlu olarak yaşa.
İşte yeni hayat dediğin 12 sene annenin etekleri altına kaçıp yemek yiyip bilgisayar oynamakdan sonra lise 1 terk halinle 30 gün kendini yormalı 17 bin 402 için basit bir iş. sonuç yine ezik değil miyim.
Kime göre? Kendine göre mi? Evet kendine göre öylesin. Bunu değiştirebilirsin.
Eziğim ben şaşı göz duymayan kulak boy kısa ses çocuk sorumluluk alamam özgüven istek yok araba süremem ehliyet alamam sevgili yapamam yabancı ülke göremem hiç birşeyde de isteğim yok. ailemde tek lise mezunu insan yok fakiriz kabul etmek lazım.
Kabul et sonra de bunu değiştirmek için uğraş. Ben sana olanı inkar et demiyorum. Olacakları değiştir diyorum.
İşte ben kendimi dev aynasında göremiyorum özgüven yok istek yok psikolog bile bir elbise çek gez dedi yaşam sevincim yok beklentim yok hiç bir şey beni mutlu etmez ki.
Elbet seni mutlu eden veya edecek bir şey vardır.
pek sanmıyorum herşeye yabancı olduğum için , tüm sorun adım atmak ama işte her yolum tıkalı otur yemeğine ye bilgisayar oyna en kolayı. kimse durduk yere maceraya atmaz kendini ben birey hissetmiyorum dediğim gibi. yanlış ailede yanlış eğitildim. başkalarına güzel gelen sosyallik benim için sadece korku demek
Bu korkuyu yenmek yine senin elinde. Eğer halinden memnunsan yapabileceğim bir şey yok. Şimdilik memnun olsan bile ilerde olmayacaksın.
herşeyin farkındayım düşünmemeye çalışıyorum 30 ekimde psikologa gittim antidepresan bile içmedim dedi 2-3 ay iç diye. 8 ay oldu hiç bir şey yapmadım param yok psikologa gidemiyorum altımda araç yok yine gidemiyorum sosyallik çok lüks şeyler benim şu an istesem bile kavuşmama nerden baksan 75 yıl felan var.
Bu şekilde düşünerek veya yaşamaya devam ederek bir şey elde edemezsin.
Lise bitirmedim üniversiteye gitmedim askere gitmedim oy atmadım pasaport çıkartmadım yurt dışı görmedim şehir dışı görmedim araba sürmedim ehliyet almadım bir işte çalışmadım bir arkadaşım olmadı bir kızın yüzüne bakmadım bir saniye bile olsa konuşmadım elini tutmadım disko ya restoranta bara cafeye de hiç gitmedim gece gezmesine çıkmadım hiç gençlik yaşamadım hiç Uçak vapur trene teleferiğede binmedim hiç midye bile yemedim hiç sarhoş olmadım içki sigara içmedim cüzdanım elbiselerim pantolonum olmadı. kendimi hiç zayıf ve sağlıklı da görmedim hiç hayal kurmadım hiç isteğim olmadı hiçbir şey beklenti içine girmedim benim için araba sürmek sevgili yapmak yurt dışı görmek Atatürk'ün dünyaya geri gelmesi gibi bir şey hayatta hiçbir şey hayatta hiçbir şey yaşamayacağım hiç özgüvenim yok isteğim yok
Bunların olmaması insan olmadığı anlamına gelmez. Hayattasın ve yaşıyorsun. Bunun farkına var.
İşte benim için asgari ücretli hiç bir şeyi takmadan çalışmak yaşamakda zor.
Yaşam hevesim yok
Destek al psikolojik.
Aldık da ne oldu döndük evimize
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!