Çünkü bu hayatta yaptığımız her davranış ehli kitaba göre var olan cennete ya da cehenneme gideceğimizi gösteriyor. Bu imtihana dışarıda bir çocuğun karnını doyurmakta, ailenle büyük problemler yaşamakta giriyor. Önemli olan elimizden gelen her an olaylara sakinlikle ve en faydalı olacak şekilde yaklaşmak herkesin faydasını gözeterek adaletli bir şekilde karar vermekten geçiyor
Bunu küçüklükten beri düşünüyorum. kadim kitapta insanın, dünya malı, çocuklar ve çeşitli dertlerden dolayı sıkıntıya düşecegini söyler. Aslında bazı yerlerde su içmek bile imtihan olur "Kerbela". Bazı yerlerde güneş ve taşlar olur imtihan"bilal". bir amca yeğeninin yürüdüğü yola dikenler serer."Ebu leheb". her şey imtihanım olabilir. Hiç ummadiğin bir şey Ve dünyada sadece ben yaşamıyorum. Bütün insanların imtihanı her an değişir. Asıl imtihan dünyası budur. Bir insanın ailesi, akrabası, eşi, malı, cocukları ve en önemlisi kendisi bile imtihan olur.
Şu an dünyayı şeytanın yönettiğini düşünüyorum. İmtihan mevzusunun ise afyon olduğunu düşünüyorum. Koskoca evreni yaratan bir güç evrende toz zerresinden küçük bir gezegenin içinde yaşayan canlıların imtihanı öldükten sonra amelinin ne olduğuna karar vermek için neden bu bu kadar zahmete girsin şeytanın kuranını yaşıyoruz. Allahın kuranını yaşatmıyorlar önüne perde çekiyorlar. İmtihan mevzusu şeytanın kuranını önümüze servis eden iblisler ordusunun afyonu bence
Dedelerimiz, ninelerimiz "Eline diken bile batsa sana verdiği o acı bile senin bir günahını temizleyip Yaradanın emirlerini hatırlamana vesile olması içindir evladım" derlerdi. Bazı dertler, acılar, hastalıklar ve kayıplarımız hepsi imtihanın parçaları. Peygamberimiz'e verilmeyen hiçbir dert insanların başına gelmez, zaten imtihanların en ağırları peygamberlere verilmiş zaten.
İmtihan var evet anladık ama benim asıl ilgimi çeken, adalet. Haksızlıklara tahammül edemiyorum ve çok fazla haksızlık var maalesef. Bu da imtihan için diyenlere de çok sinirlenip susmayı tercih ediyorum şimdilik..
Sallama bir söz bu ya ne imtihanı. İnsanlar hiç imtihan için dünyaya gönderdin mi neyin imtihanı yani. Herkesin ne yapacağını önceden bilen bir yaratıcı varsa bu imtihan olur mu?
Allah herkesi birşeyle sınar. kimine az verir yinede bana şükredermi diye kimine çok verir beni hatırlarmı yardım edermi diye. kiminin yakınını alır bana isyan etcekmi diye