Nedir bu alem, bu dünya nedir sana, gözünde değeri nedir?

Nedir bu alem, bu dünya nedir sana, gözünde değeri nedir?
Çok canım sıkkın , bir şey ifade etmiyor , aptal insanlarla uğraşıyorum, sıkıntılarım artıyor, 50 yaş öyle bir çok kişide olduğu gibi rahat rahat geçmiyor. Annemle babamla yaşadığım dertsiz tasasız , bahçede oynayıp , dondurma almak için anneme seslendiğim günlere geri gidebilsen keşke. Bu dünya yalan, korkuyorum çok
Cevabı var zaten bunun. Ve herkes için aynı. (Sınav) hayat her şeyiyle bir sınav. Parmağımıza batan kıymıkla da sınav bir yakınımızı kaybetmekle de, aldatmakla da aldatılmak la da. Hepsiyle bir sınav. Bunu da ilmi bilgi olmadan anlaşılmaz, anlaşılır ama tam anlaşılmaz. Dine yönelmek bu sınavdan en başarılı şekilde geçmenin tek yolu başka yol yok.
Burası gemi gibi reis. Nuh aleyhisselamın gemisi gibi.
Ahiret hayatı için ihtiyaç duyacağımız yükü erzağı temin etmemiz için geldik. Gemi limandan ayrılınca geri dönüşü yok. İhtiyaç olan şeyleri yüklemek lazım gemiye
Dünya hayatında bulunan her sey Allahin hakiki nimetlerinin bir yansımasıdır aslinda bu yansımada ki gaye Yaradana ulaşmaktır... o amacla bir nevi yolda olmak. bir nevi geçiş.. bir nevi gölgelik..
Yakinim artsın dedi Hz. İbrahim Kuş ibret oldu, yakini arttı. 40 gün gökten sofra indi Hz İsa ve beraberindekilere, abraş iyileşti, ölüler dirildi. Bunları gören bazıları ihanet etti, gördükleri halde akini artmak yerine isyanı arttı. Bunlara baktığımda Dünya dediğimiz bu yerin, sanki öte tarafın enerjisine karşı direnci düzenleyen bir regületör olduğunu düşünüyorum. Ürünün kalitesine göre voltajı talıyabilen, orada iyi yerlere gidecek, inancındayım.
Yorumunuzu görünce aklıma yaradan bir musibet verince bu kisinin yakinini arttiran kurtuluşuna vesile olan bir mükafat ya da Allahtan uzaklasip isyanina neden olan bir ceza olabiliyor.. Allah farkında olan ve bu doğrultuda amel edenlerden olmayı nasip etsin.
Amin. Allah sicinin pişmanlığından korusun, İlliyunu nasib etsin.
Amin.
Cevap
8Cevap
Benim için bir anlam ifade etmiyor.
Yine zor sorular soruyorsun.
maalesef güzel, uygun bir cevap bulamadım.
Anlamsız. üzüldüklerim bile komediden ibaret.
Dünya boştur lo!
Her saatinde, her gününde ve her gördüğümde çok farklı şey ifade ediyor.. Yaşam, mutluluk, eziyet, kötülük ve nefret..
Bu dünya benim için öldükten sonra göçeceğimiz Ahiret hayatına hazırlık mekanıdır.
Hayatın tadını her şeye rağmen çıkartmayı 👍
Tiyatro bence sahne bitecek asıl hayat baslayacak.
İmtihanların içerdiği geçici hayatım.
gelip geçici ama vazgeçilmez...
Ayakta kalma zorluğu
Oyuncak
Hiçbir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?