İkisine de inancımız tam evet ama ya biri olmasaydı, hangisinin yokluğu daha büyük sıkıntı olurdu?

İkisine de inancımız tam evet ama ya biri olmasaydı, hangisinin yokluğu daha büyük sıkıntı olurdu?

İkisi de terazide eşit çekerdi, cehennemin yokluğu beraberinde cenneti garantileyeceğinden isteyen cinayet de işleyebilirdi, işkence de yapabilirdi, sokağa çıkıp açlık oyunları bile oynayabilirdi. Cennetin yokluğu yine aynı şekilde herkesin ne yaparsa yapsın cehennemi boylayacağını garantileyeceğinden isteyen yine cinayet işler, sokağa çıkıp açlık oyunları oynayabilirdi.
Gerçi bugünün dünyasında bile cennet ve cehennem kavramının olması insanoğlunu hiç bir şekilde durdurmuyor.
İnsanoğlu doğduğu andan itibaren hep mücadele eder. Nefes aldığı müddetçe bir amaç uğruna bu mücadelesini sürdürür. İnanan veya inanmayan her insan hayatta mutlaka bir umut ışığına tutunur. Bu ışık olmasa yaşamanın , mücadelenin bir anlamı yoktur.
Bir de hep takdir edilmek ister. Yaptığı küçük bir iyilikte dahi aldığı kuru bir teşekkür insanı iyilikte ve güzellikte ısrarcı kılar.
İnananlar için cennet de böyle.
Alacağımız nefes tükenip, ölüm saati gelene dek umutla hayata tutunup sonundaki mükafat için yaşıyoruz.
Cennet olmasaydı iyi ve güzel yaşamanın bir önemi kalmazdı.
Aynı fikirdeyim, harika yorum.
Cehennemin yokluğu daha korkunç olurdu.
İnancımız gereği ilahi adalete olan bağımız, kötülerin bu dünya olmasa da ahirette cezalandırılacak olması içimize bir nebze ferahlık veriyor.
Cennet olmasaydı da herkes içinden geldiği gibi davranacak dünya daha mı kötü bir yer olacaktı diye düşünmeden edemedim.
Peki sence?
Cennet olmadan daha korkunç olurdu. İnsan yaptığının mükâfatını görmek ister. Bedelini ödemek kimseye iyi gelmeyecektir. :))
İnancım gereği boşa yaşıyorlar.
Sallanan uçakta ateist olmaz.
Aklın yolu bir :)
Aklım mı? 😂
İki olurdu
Amen.
Cehennemin yokluğu daha korkunç olurdu. Saf kötü olanlar, katiller, taciz ve tecavüzcüler hiçbir şekilde yanmayacak deseler o zaman ahiretin ne önemi kalırdı ki. Allah boynuzsuz keçi boynuzlu keçiden hakkını alacak diyor. Hakkını alamadıktan sonra, yapılanların cezasız kalması insanı asla tatmin etmezdi.
İyi ki Rabbim var.
Cevap
8Cevap
Cehennemin tabi... ne yani bunca kötülük yanlarina mı kalacak
Güzel bir soru. cennetin yokluğu bence. ben mutlu olduktan sonra kim ceza çekmiş çekmemiş ona bakmazdım.
Cehennemin yokluğu daha büyük sıkıntı olurdu.. Bu kısacık hayatta, bize zulmedenlerin, acı çekenlerin yaptıklarının karşılıksız kalacağını bilmek çok acı..
Ödül ceza sistemi oturtmaya çalışmaksa konu ikisinin yokluğu da hissedilir bence. Ama cennet yokluğu bence daha kötü olurdu.
Cehennemin yokluğu da varlığı da çok korkunç. Ne desem bilemedim.
Başkaları için cehennemde yanmayı göze alamam bu sebeptendir ki cennetin yokluğu korkunç olurdu
Cennetin yokluğu daha korkunç olurdu
Bazen diyorum neden cehennem var sonra bi gavur çıkıyor haddini aşıyor diyorum ki ben yanacak isem bile iyi ki cehennem var
Cehennemin cunku kötülerin yaptiklari yanina kalmamalı iyiler ödullendirilmese de olur.
Biri ceza biri ödül nefis ikisine farklı bakar ama sonuç aynı
Cenneti haketmicek kadar aciz içten pazarlıklı nankör kibirli varlıklarız
Kesinlikle cehennem o kadar sapık pedofili katil hırsız öldükten sonra yok olsaydı kahrımdan ölürdüm cidden
Cennetin olmaması
ikisi de yok ki
Cehennem
İkisinin de vermezdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?