Arkadaslar rica ediyorum sacma seyler yazmayın. Bir suredir hatta uzun bir suredir 2-3 yildir falan hep boyle halsiz, mutsuz, bezmiş durumdayim. Hep boşluğa dalıyorum. Ruh halim kotu, mutsuzum. Hayat çok sıkıcı geliyor. Sevinmeye değer hicbir sey yokmus gibi. Beni hicbir sey mutlu etmiyor. Bu depresyon olabilir mi?
Yokluk diye bir şey yok ya insan istediği gibi hayatını her zaman şekillendirip yönlendirebilir yeter ki istesin bir ev gibi düşün evin içini istediğin gibi sürekli değiştirir istediğin gibi kurarsın hayatta böyledir istediğin kişileri hayatinin istediğin yerlerine koyabilirsin yeter ki yap sevmek sevilmek duygusu da öyle sen kendinj seversen herkes sever ben bile haha kendimi sevmezken. ss Ve unutma hayat aldığın nefeslerini toplamı değil nefesini kesen anların toplamıdır 🙃 sen bensin unutma degistirebilirsin
Ben bunu aşarım dersen senin elinde olan bir şey değişiklik rutinden çıkma gibi iyi kötü insanları hayatından ayırma yap bak hayatın nasıl değişicek aslında her şey hayata bakış açısı onu değiştirebilirsen iyi olurusn
Bak sen görmüyorsun da. Sana şöyle söyleyeyim. Kendine bakmaya başla. Okuyorsan devam et. Okul yok ise çalış paranı kendine harca hayatını yaşa. Sen güzelleştikçe etrafına ne kadar çıkarcı insan dolacak göreceksin. Böylece kendini sevmenin en güzel şey olduğunu anlayacaksın.
Bak insanlar çıkarlarına göre hareket eder. Senden bir çıkar göremezler ise zaten uzak duracaklardır. Ortamların etkisi çok da olabiliyor böyle şeylerde evet. Ama şunu hedeflemelisin. Kendini mutlu etmelisin. Ufak da. olsa bir konser olur gezi olur. Bunu yapmalısın bak çok iyi gelecektir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Seni mutlu eden bir şeyler yap
Depresyondayım evet ama sosyalleşsen birazcık sevgi değer görsen yine geçerdi içindeki sıkıntılar.. biliyorum niye diye sorma :))
O sevgi gorebilecegim ya da sosyallesebilecegim ortamlarin yoklugundan bu haldeyimdir diye dusunuyorum
Yokluk diye bir şey yok ya insan istediği gibi hayatını her zaman şekillendirip yönlendirebilir yeter ki istesin bir ev gibi düşün evin içini istediğin gibi sürekli değiştirir istediğin gibi kurarsın hayatta böyledir istediğin kişileri hayatinin istediğin yerlerine koyabilirsin yeter ki yap sevmek sevilmek duygusu da öyle sen kendinj seversen herkes sever ben bile haha kendimi sevmezken. ss
Ve unutma hayat aldığın nefeslerini toplamı değil nefesini kesen anların toplamıdır 🙃 sen bensin unutma degistirebilirsin
2-3 yıl olduysa depresyon tarif ediyorsun şimdi önemli olan bu durumdan çıkmak için güçlü hissediyormusun?
Bir anda yok olsun şu mutsuzluk. Bu iyileşme surecine tahammul edemem galiba.
Ben bunu aşarım dersen senin elinde olan bir şey değişiklik rutinden çıkma gibi iyi kötü insanları hayatından ayırma yap bak hayatın nasıl değişicek aslında her şey hayata bakış açısı onu değiştirebilirsen iyi olurusn
O zaman kendini sevmelisin. Kendini seversen hiçbir şeye ihtiyacın kalmaz.
Kendimi sevebilecegim bir durum goremiyorum maalesef.
Bak sen görmüyorsun da. Sana şöyle söyleyeyim. Kendine bakmaya başla. Okuyorsan devam et. Okul yok ise çalış paranı kendine harca hayatını yaşa. Sen güzelleştikçe etrafına ne kadar çıkarcı insan dolacak göreceksin. Böylece kendini sevmenin en güzel şey olduğunu anlayacaksın.
Okuyorum su an sosyallesebilecegim ortamlara giremiyorum. Oyle ortam olsa da insanlar bana cok ters geliyor. Kafa dengi degil kimse
Bak insanlar çıkarlarına göre hareket eder. Senden bir çıkar göremezler ise zaten uzak duracaklardır. Ortamların etkisi çok da olabiliyor böyle şeylerde evet. Ama şunu hedeflemelisin. Kendini mutlu etmelisin. Ufak da. olsa bir konser olur gezi olur. Bunu yapmalısın bak çok iyi gelecektir.
Denerim. Tesekkurlerr
Bir çiçek alabilirsin mesela zambak
Nasil yani? Bakmak için mi saksıda falan
Aynenn
Yarin almaya giderim
Kendimle beraber cicegi de soldurmam umarim.
Soldurmazsın çiçekler güzeldir
Bakmayı denerim. Tesekkurler
Rica ederim
Anlat psikolog degilim ama hayat tecrubem cok
Anlattigim gibi. Dumduz yasiyorum
Duzduzun belki kivrimlari vardir seni onlar mahfediyor benim gibi
İnan hic kivrim yok tekdüze yasiyorum. Zaten dumduz diye bu haldeyim hep ayni
Olur arada uyu uyanınca geçer
Hep uyuyorum zaten
Biliriz bu halleri