Henüz 8 yaşındaydım oysa ki. Ailem için çalışıyordum, çalmıyordum ki?
Taşıdığım boya sandığı benden, bedenimden ağırdı belki de.
Tamam vurdun düşürdün yere eyvallah ama,
Yerdeyken tekmelemekte neyin nesiydi be zabıta amca.

Henüz 8 yaşındaydım oysa ki. Ailem için çalışıyordum, çalmıyordum ki?
Taşıdığım boya sandığı benden, bedenimden ağırdı belki de.
Tamam vurdun düşürdün yere eyvallah ama,
Yerdeyken tekmelemekte neyin nesiydi be zabıta amca.
Hayatı boyunca ezilmiş bir insanla karşılaştığım zaman, ilk yapacağım şey onu anlamaya çalışmak olur. Her insanın hikayesi farklıdır ve bu kişinin yaşadıklarını gerçekten anlamak için dinlemek çok önemlidir. Ona karşı empati yaparak yaklaşımım ve samimi bir şekilde ilgilenirim. Güvenini kazanmaya çalışırım çünkü ezilmiş insanlar genellikle başkalarına güvenmeye zorlanırlar. Ona karşı açık, dürüst ve tutarlı bir tutum sergileyerek, onun yanında olduğumu hissetmesini sağlarım. Destekleyici bir tutum sergiler; onun yeteneklerine ve potansiyeline inanırım. Onun güçlü yanlarını ortaya çıkarmak ve kendi kendine güven duyması için cesaretlendirmek isterim. Küçük adımlarla ilerlemesine yardımcı olurum. Büyük değişimler bazen ürkütücü olabilir, bu yüzden küçük ve yönetilebilir hedefler koyarak ilerlemesine destek olurum. En önemlisi, sabırlı ve anlayışlı olurum. Değişim zaman alır ve bu süreçte iniş çıkışlar olabilir. Onun yanında olarak, ona umut ve moral vermeye çalışırım.
Benim için, ezilmiş bir insana yaklaşırken en önemli şey, ona insan olarak değer vermek ve onun da güçlü ve değerli olduğunu hatırlatmak. Bu şekilde, kendi gücünü ve değerini yeniden keşfetmesi için yardımcı olurum.
Adamsın
Teşekkür ederim kardeşim
Yaralı bir kedi düşünün, videolarda illa ki görmüşsünüzdür, insanlar yolda yaralı kedi bulur yaklaşmaya çalışır fakat kedi oldukça hırçın ve mesafelidir.
İnsan yine az az , güven vere vere daha fazla yaklaşır. Zaman alır, bekler, bakar, elini uzatır ta ki kedi hırçınlığını bırakıp iyileşmek için insana teslim olana dek.
Yani, yaralı bir insana yaklaşmak ise çok benzerdir , zaman ister, sabır ister, özen ister, empati ister, güç ister. O nedenle ben çok hassas davranırdım, en ufak bir hareket karşındaki kişiye yaralarını hatırlatabilir çünkü.
Harika bir açıklama olmuş. Emeğin ve düşüncelerin için teşekkür ederim. Eline sağlıkç
Rica ederim ne demek 🙏
Cevap
9Cevap
Ben yanında olurum değer verdiğim bir insansa..
Sen adamsın
Dostum! Sana İnsan nasıl Adam olur anlatayım mı?
İnsan, bilimsel olarak gelişmiş en karmaşık canlı organizmadır. Ancak hayatın başka bir mucizesi daha vardır: Hayat, bir organizmayı alıp onu bir "Adam" yapar.
Eğer hayat seni hiç üzmemişse, seni hiç hırpalamamış, kolunu kanadını kırmamışsa ve sevdiklerini, seni sevenleri senden almamışsa, henüz "Adam" olmamışsın demektir. Çünkü gerçek anlamda bir insan olmak, zorlukları aşmakla, acıları yaşamakla ve kayıpların ardından dimdik durmakla mümkün olur.
Eline sağlık reis. Düşüncene sağlık.
Ona sadece dik durmayı öğretirim. Onun dışında diğer insanlardan farkı olmaz, ekstra olarak merhamet duymam, acımam, yazık gözü ile bakmam. Bunları yaparsam bizzat kendim de ezmiş olurum. Standart bir insan statüsünde yaklaşır, ona göre davranırım.
🥹🥹🥹
Elimden geldiği kadar merhametli bir şekilde
Eline sağlık reis. Ellerin dert görmesin :)
Öncelikle onu ezen kişileri hayatından çıkartırdım (zorla güzellik olur😊) sonra onu bebek gibi sarmalardım 🫂ürkek ceylana yaklaşır gibi yaklașırdım😅
🥹🥹
Daha anaç yaklaşırım. Elinden tutup kaldırmak, çocukluğuna seslenmek için çabalarım. Bir yolunu bulsam veya mümkün olsa buna ayırırdım bütün ömrümü. Ama hayat tüm gerçekliği ve istekleriyle kendini hatırlatıyor. Herkese yarasından yeşeren çiçek gibi bir ömür diliyorum.
Diğer insanlara nasıl yaklaşıyorsam ona da öyle yaklaşırım yani normal asıl ezmeye çalışanlara karşı sert bir tavrım olur
🥹🥹🥹
Ben yaklaşmazdım. İyilik yapmaya çalışırsın, aksilik ve kötülükten başka bir şey görmezsin.
Teşekkür ederim :D
Hayatımda güçsüzü ezen kadar şerefsizini görmedim. Hele çocuğa el kaldıran varlıklar diyorum aldıkları nefes israf onların. Hayatı boyunca ezilmiş bir insana yaklaşımım ona hak ettiği değeri verecek şekilde olurdu.
Hor görülmüş tüm çocukları bağrıma basasım geliyor.
:/ :/ :/
Daha hassas yaklaşırım. İncinmiş incineceği kadar, en son hayata küstüren kişi olmamak lazım.
:) :) :)
Yaklaşmam çünki yaklaşdım gtü kalkınca sonu iyi gitmiyor gerek yok
Ne kadar da mütevazisin hahah
Hahshs öyleyimdir tabii 😂
@Assoly340 bıraktım ben o işi hahah
Hahsh psikoloji okuyordum
Abinnnn bilmiyo aşkoo
Elimden gelen herşeyi yapardım sırf mutlu olsun diye..
Elimden geldigince merhametli olurum yardım ederim
Herkese nasılsam ona da öyle. Ekstra bir muameleye gerek yok. Yardıma ihtiyacı varsa da o ayrı konu.
Ben onlara iyilik üstüne iyilik yapıp el üstünde tutmak isterim
Kaderde varsa ezilmek neye yarar üzülmek
🤣🤣
Haha
Doğal ve neşeli olarak
İnsan yaraya yaklaşırken sebebiyle değil güzelliği ile yaklaşmalı hiç bir şeyi o kadar ağır gösternemeli
Merhamet duyarım o insanlara
Her zaman alttan almaya özen gösteririm
Bi tekme de ben atarım.
Çok adisin reis hahahah
Eyvallah kral sen de adi şеrefsizsin ahaha
Teşekkür ederim. İltifatların gözlerimi yaşarttı hahahah
Ne demek efenim her zaman)
Muhtemelen ben de ezerim
Kibar