Hayatınızda pişmanlık duyduğunuz ne var keşke şunu yapmasaydım dediğiniz.. Geriye Dönme fırsatınız olsa neyi değiştirmek isterdiniz hayatınızda?
Cevabın nedir?
Yasanacagi varmis olmus yaptiklarimi yapmasaydim simdiki aklima kavusamazdim. Sadece pismanliklarim var onlarida yok etmek oyle zor degil zannimca. Zamann zamann zamann. Eger degistirme gibi bir sansimiz olsa ve değiştirsek bundan on sene sonra belkide diyecegizki o degistirdiklerimi biraksaydiim. Zor olan geçmişi kurcalamak degil gelecege duzgun adimlar atmak bugunu istediğin gibi yasamak, yasadiklarin seni sen yapar.
Varım bu hiç değişmeyecek. Peki geçmişi düşününce ne oluyor? Kendini üzüyorsun. Gecmis ölmüş demektir, ölmüşe takılıyorsun öylece.
Ondan öte sorun hayal kurmakta
başlıyor. Şu anım değişmeyecek
Öyleyse geçmişte neyden pişmansam şimdi onu yapmamaya calışacagim. Bu savaş elbet bitecek. Gelecek ve geçmişle kafayı yiyor insanlar. Bakmaları gereken önleri idi. Geçmişe bakarsın, yanlışlarına.. Önünü daha iyi görmek için. Geleceğe bakarsın bir rota belirlersin amaç ulaşmak olmadan. O yüzden her geçmişe baktığımda bir şeyi değiştirmek istediğimde ki duygularıma bıraksan işi ipin ucu kopuyor. Neyse konuya dönersek şu anı nasıl yaşadığıma bakıyorum..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 492 cevap paylaştı. Gecmise donebilseydim eger kendim icin daha fazla sey yapardim..
Daha az seyi kafama takar, daha az aglar, daha cok gulerdim..
Sevdigim seyleri yapar, istemedigim seyleri yapmaya kimsenin beni zorlamasina izin vermezdim..
Gecmis ve gelecege daha az takilir icinde bulundugum ani yasardim, hissederdim.
Kendi secimlerimi kendim yapar, ailem dahil kimsenin mudahale etmesine izin vermezdim.
Sagligima daha cok dikkat ederdim mesela, sinir olunca hic bisey yememek yerine kendimi zorlardim.
Mideme daha cok dikkat ederdim..
Kirildigim seyi icime atmaz direk soylerdim..
"Hayir"a da yer acardim hayatimda mesela..00 Yorumla
Keskeleri çok uzun zaman önce çıkardım hayatımdan yaptığım hiç bır şeyden de pişman değilim. He yeri geldi çok mutlu oldum yeri geldi intihara tesebbuste bulundum. Ama bunların hepsini yasamasaydim kim bilir şimdiki aklımı zor bulurdum. Biz insanlar kimimiz nasihattan alır kimimiz musibetten ben musibetten alanlardanim. Bu halde olduğum halde keşke'leri hayatımda yok sayanlardanim.
10 Yorumla
+1 yılAsosyalliği kimliğim haline getirmemek isterdim. Lise başından itibaren derslerime ve birçok branşa daha iyi , sıkı çalışıp çok daha başarılı olmak ve başta ailem olmak üzere ulaşabildiğim tüm insanlara umut olup daha aydınlık yarınlar inşa etmek isterdim ya da bu süreçte önemli bir kişi olmak isterdim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
142
Cevap
56Cevap
+1 yılHayatımızda pişmanlık duyduğumuz şeyler tabikide olmuştur ama önemli olan o pişmanlıklardan ders çıkarmak...
Kimse asla pişman olmadım demesin ben şahsen inanmam... Çünkü insanoğluyuz ufak tefek de olsa pişmanlıklarımız var ama ALLAH büyük pişmanlıklar yaşatmasın AMİN...
Eger hatalar yapdıysak o zaman o hataları bir daha yapmamakdır önemli olan...20 Yorumla
+1 yılküçükken abimle kuzenim tartışmıştı ve kuzenim abimin gözlüğünü kırmıştı. bana da ablam sormuştu kuzen mi abin mi hangisi? ben kuzenimi seçmiştim. bir kaç yıl sonra abimi kaybettik. 13 yıl oldu çocuktum o zaman ama hala abimin tarafında olmadığım için içimde uktedir.
20 Yorumla
+1 yılSu anki sevgilimle ne kadar cok sevsemde bir ilişki icinde olmak bende pismanlik uyandiriyor. Benden 5 yas buyuk isi ciddiye bindirmek istiyor annem bunu surekli basima kakiyor ayrılmam gerektigini soyluyor. Biz birlikte olmasak bu kadar zor durumda kalmazdim ;( pismanim
30 Yorumla
+1 yılKeşke şöyle olsa dediğim genelde gelecekle ilgili. Geçmişe dönük pişmanlıklar bizi ileriye taşımadığı gibi psikolojimizi de olumsuz etkiler. Ruhsal dengeyi bozabilir. Bu demek değil ki geçmişten ders cikarilmayacak. Tabi ki geçmişi iyi değerlendirmeli, yaptıgimiz yapmadığımız şeyleri olduğu gibi kabul etmeliyiz. Sonuçta biz onlarla varız.
Eskiden muhtemelen keskelerim olurdu. Lakin bunun bana bir karının olmadığını gördüğüm günden beri pek takılmıyorum.10 YorumlaBu sitede tanştgm bir abim vardı. Onu çok özledim. Keşke ona haber verseydim haber verme fırsatım olsaydı. Onu çok özlüyorum. Bir umut engeli kaldırdı mı acaba diye mesaj atyorm ama nafile. Haklıydı aslnda. Yerden göğe kadar. Çok cocukca davrandm. Özledim seni abi. Çok özledim. Her ne kadar bu yazıyı göremesende olsun ben seni yine cok sevyorum. Iyiki tanmsm seni. seni tanidigima Pisman degilim. Çok mutlu ol. Hiç uzulme.
16 Yorumla
+1 yılİnsanlara öyle intibalar versimki kendimle ilgili karşılarken zorlaniyorum. Aci cekiyorum artik. Sadece bencil bir insan olmak isterdim bende en büyük pismanligim fazla mutlu etmeye çalışmak insanları. Onlarda mutlu olsunlar zor zamanlarda yanlarında olayım mücadelesi. Bu sadece onlara yaradı bana da zarar verdi. Ama insan degistirwmiyor bazen kendini.
10 YorumlaBosanirken çok medeni davrandim keşke agzini burrnunu kirdirsaydjm çok pişmanım çok
90 YorumlaAllahın kıllı çirkin yontulmamış odunuyla iki senemi harcadığım için çok pişmanım ! bide aldattı yuh özgüvene bak
51 Yorumla- +1 yıl
:) guldurdun beni
Kişilik & Karakter konusunda 808 cevap paylaştı. aslında keşke dediğim çok şey var ama sonra durup düşünüyorum ben onları yaşamasaydım ne ders çıkarabilirdim ne aklım başıma gelirdi nede o konuda doğruyu yanlışı ayırt edebilirdim. bu yzden iyiki o yanlışları yaptımda doğru yolu buldum :)
10 Yorumlaünivde bölüm degiştirmediğim için pişmanım annemin babamın ideallerindeki mesleği yaptım onları sırf mutlu etmek ve akademik hayatlarında benimle grur duysunlar diye ama meslegim statü olarak çok iyi lakin mesleğimi sevmiyorum
10 Yorumla
+1 yıl4 senemi verdiğim ve şimdi sevgiyi bırak nefret bile duyamadığım o adamı hayatıma kesinlikle almamayı isterdim. Çünkü herşey, tüm hatalarım o hayatıma girdikten sonra başladı..
20 Yorumlaİstanbul'da yaşamak istemiyorum
ama yaşasam çok daha hızlı terfilerim olacak biliyorum
ve her zaman bu aceba oluyor.
İSTANBUL bela şehir
güzel ama belalarla dolu şehir
hep kararsızlık hep aceba olacak aklımda00 Yorumla
+1 yılHatalarimda dogrularimda beno ben yapan seylerdir. Onlarin bir tanes yapmasam şu an oldugum kisi olamazdim bence. Ama lisedeyken bana iftira atan o ogretmenin sacini yolmakla kalmasaymisim diyorum bazen.
00 Yorumla
+1 yılPişmanlıklarım var evet ama hiçbirini değiştirmek istemezdim. Bunları yaşadım sonuçlarını biliyorum acı çekmem gerekiyorsa çektim sindirdim. Tekrar başa dönmek belirsizlikten başka bir şey olmazdı benim için.
00 Yorumla4 Nisan 2011 günü okulu ekmezdim. o gün hayatımın içine sıçan olaylar silsilesiyle başbaşa kaldım.
üniversite tercihlerinde ankarayı yazmam.
bu aralar en çok koyan da aralık ayında yaşadıklarım
daha sayıyım mı?00 YorumlaHayata gelmemek için anne ve babamın tanışmamalarını sağlamak isterdim.
51 Yorumla- +1 yıl
Vay be bnmde hayalim olabilir aslnda bu
+1 yılöyle çok ki mesela kimya veya biyoloji üzerine bir bölüm okurdum, elimdeki fırsatları güzel değerlendirmek isterdim ve de hata olduğunu bildiğim bir şeyi 41359228485 kere değil hata olduğunu anladığım an yapmazdım
00 YorumlaPismanligim yok cünkü yasadiklarim beni bugun tecrubeli bir kadin haline getiriyor.. her zaman pisman olmaya hazirim cünkü asla kacamayiz bundan biz insaniz.
10 Yorumlabence bir insanın keşkeleri olmamalı her hata bir tecrübedir lafına çok inanmışımdır :)
40 YorumlaPismanlik duydugum bir sey yok. Sadece beni pismanlik duymaya iten sebepler var. Ve ben hala pismanlik duymamak icin mücadele ediyorum. Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum...
00 Yorumla
+1 yılYaptığım hiç birşeyden pişman değilim. Pişmanlık duyarsam benliğimi inkar etmiş olurum. Pişman olmak yerine unutup akıllanmayı tercih ettim. Hepsini ben yaptım, karşılığını ben ödedim. Pişmanlık bana sadece pişmaniyeyi hatırlatıyor artık sadece😊
00 Yorumlayaptığım hiç birşeyden pişmanlık duymam bugun pişman oldugum şeyler belkide 1 yıl sonra hayatımda yaptığım en doğru hareket olucak bu şekilde düşün pişmanlık duyma hiçbirşeyden
00 Yorumla
+1 yılBir arkadasim vardi onun sayesinde okul hayatimda basarisiz oldum. Okulu biraktim. Simdi kimseye güvenmiyorum. Ama pişman değilim. Çünkü olması gerekmiş olmuş. Alnimizda yazanı yaşarız
00 YorumlaOlaylar karşısında mal gibi susmaz dim mesala ah ah
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir seyleri yasadiktan sonra pismanlık duymak biraz abestir. Sonucta o anki duygularimizla yasamisizdir. Kafamıza silah zoruyla yaptıracak degiller ya. Yasanilan her hata bir renktir hayatinizda. Pismanliklarinizi azaltin!
10 YorumlaÇok büyük keşkem yok ama geçmişte kndimi değiştirmek isterdim Ne bilyim ya saf olmazdm en azından. kırılmazdm hani
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversiteyi bırakmak. ¦¬)
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif02 Yorumla- +1 yıl
Hangi bolumu biraktinn. yalniz degilsin
- +1 yıl
@batangunes Türk Dili ve Edebiyatı. :):
En buyuk pişmanlığım okulumu yarım bırakmamdı.
2 yıloncesıne donup okuluma devam etmek isterdim.
Şimdi dışardan okuyorum az da olsa telafi ediyorum ama okulda okumak çok ayrı birşey.00 Yorumla
+1 yılkesinlikle tek bir şeyi : camdan onu görüünce düştüğünü sanınca bir anlık çığlık atmamayı böylece bu kadar saçma olay başımıza gelmezdi ah salak kafam. D
02 Yorumla- +1 yıl
:D O dediğiniz kişi kimdir ya da nesne nedir?
- +1 yıl
hayallerimin erkeği aşık olduğum adam :D
+1 yılO gün orda olmasam belkide abim o şekilde ölmeyecekti keşke diyorum bir kez daha görsem
20 Yorumla
+1 yıl5 sene önce şimdiki aklım olsaydı asla evet demezdim, onu herşeyden ve herkesten çok sevmezdim.. Hayatımı mahvetti it
00 Yorumla
+1 yılEskiden pişman olduğum çok şey vardı. Böyle bakmanın bir faydası olmadığını farkettiğimden "keşkelerim" artık sadece tecrübe benim için.
00 Yorumla
+1 yılKeske bana cok deger veren birini terk etmeseydim.. degerini kaybedince anlamak yerine onunlayken anlayabilseydim.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDers notlarımı yüksek tutup Erasmus'a giderim, sonra da Farabi'ye.
Bunun dışında değiştirmek istediğim bir şey yok.00 Yorumla
+1 yılKeşke demek degil marifet olan, tövbe etmeli insan. Çünkü geçmiş geri gelmiyor ve keşke olmasaydı demek hiç bir işe yaramıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke Lise + Üniversite ye bu ülkede gitmeseydim
12 yılım yalan oldu Sekizinci Sınıftan Sonra Ticaret ve ya Bir sanatta Sebat etseydim şu an birikmiş 300 bin lira param vardı
Ama şimdi 200 bin lira içeriye girdim
Okumayın beyler bayanlar00 Yorumlaherkes aşk acısı demiş fakat ben kararlılık duygumu değiştirmek isterdim korkusuz olmak şuanki gibi gercekleri o geride kalan hayvanın yüzüne vurmak.
ablamın öyle bir adamla evlenmesi..
daha cok şey..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk birlikteliğimi 13 yaşında yaşadım ve hala o korkunç günü aklımdan silip atamıyorum kimseyle birlikte olamıyorum keşke o güne gere dönebilsem butun hayatın değişirdi...
10 YorumlaAsla keske dememek lazim, o an onu istiyordunuz ve istediginizi yaptiniz. Hayatta pismanlikla yasamak sacma, kendini ileriye gitmeyi engellersin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilimle çıkmamayı tercih ederdim. Yokluğu varlığından daha mutlu ediyordu çünkü onu fark ettim. Şimdi körü körüne bağlandım ve bu fazlasıyla acı veriyor , onunla şu anda birlikte olmama ve güvenilir sadık çok iyi birisi olmasina rağmen.
30 Yorumlaİki sene önceye dönüp sevdiğim kızla yeniden tanışmak ve farklı olmak isterdim.
10 Yorumladüşündüm düşündüm bulamadım.. kötü anılar bile ders olmuş ve bana kâr bırakmış..
10 Yorumla
+1 yılHic kimseyle cikmamis olmayi isterdim. Baska keskem yok
10 Yorumla
+1 yılAşık olduğum adamı. Onunla hiç tanışmak istemezdim. Tanışmazdım.
11 Yorumlao kadar çok keşkelerim var ki hayatımda
keşkelerimin bir hayatı var gibi10 Yorumla
+1 yılKendimle ilgili yok ama çevre ve olayların akışının beni soktuğu durumlar var eskilerden elimde olsaydı onlar için keşke derdim..
00 Yorumla
+1 yılIkı sene önceye dönmek evlenmemek en büyük pişmanlığım bu keşke donebılseydım...
10 YorumlaHangi birini anlatsam diyorum da degistirmek de istemem çünkü onlar beni büyüttü canimi sıkıyo hatalarım ama olmasi gerekti oldu diyorum hayırlısı belki hatalarım olmasa hala çocuktum :/
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılDogmamak elimde olsaydi dogmazdim sanirim.. . ya da babamla daha cok gorusurdum.. annemlee de oyle..
30 Yorumla
+1 yılNe yaparsan yap pişman öleceksin ya yaptıklarından ya da yapamadıklarından.
20 YorumlaKeşke hiç tanımasaydım dediğim insanlar çoğunlukta... Keşke hiç büyümeseydim..
00 Yorumla
+1 yılkeşke onu sevdiğimi ona hissettirmeseydim. o zaman hayatımı... mezdi.
00 Yorumlaokul bahçesinde hocanın gözü önünde sigara içmezdim. bu yüzden uzaklaştırma aldım.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. hep hata ve pişmanlıkla doluyum. şu an doğru zannedip hangi hataları yapıyorum bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılDiğer hesabımı mı kapatmamalıydm xperyam cok az :-)
00 YorumlaHayatımda hiç keşkelerim ya da pişmanlıklarım olmadı
00 YorumlaAşık olduğum adamı asla terketmezdim kafamda kurduğum saçma sapan düşüncelere yenilmezdm
00 Yorumla
+1 yılAz naif olmak, insanlara çabuk güvenmemek. Ben bunu isterdim.
00 YorumlaOna aşık olmazdım. Eğer aşık olmasaydım şimdi bu kadar üzülmezdim
00 YorumlaBirine köpek gibi aşıkken onu unutmak için, bana köpek gibi aşık eski sevgilime dönmemeyi isterdim.
00 Yorumla- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayatınızda pişmanlık duyduğunuz ne var; keşke şunu yapmasaydım dediğiniz.. Geriye dönme fırsatınız olsa neyi değiştirmek isterdiniz hayatınızda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım