Yalan söylemeyen insan yoktur, kimisi pembe yalanlar söyler, kimisinin de hayatı yalandır. Sizin yalan olarak söylediğiniz cümleler nelerdir?

Yalan söylemeyen insan yoktur, kimisi pembe yalanlar söyler, kimisinin de hayatı yalandır. Sizin yalan olarak söylediğiniz cümleler nelerdir?

Görseldeki yalanların hiçbirini söylemiyorum, benim söylediğim/söylemeye zorlandığım yalan bölümü diğer kısmında. Sevmediğim için, o kişiyi hayatımdan kazıdığım için kayıtlı değildir bir insanın numarası ben de, bunun yalanını söylemem. Bana göre en kötü yalan; iftira ve nefret ettiğin kişiye seni seviyorum demektir. İnsanın dili nasıl varıyor nefret ettiği kişiye sevgi sözcükleri dökmeye, pes diyorum sadece öylesi leşlere. Bazen insan yalana zorlanabiliyor, mecbur kalabiliyor, bazı kişilerin sırrını korumak zorundayız, bazıları didik didik ediyor ve o zaman yalan söyleyebiliyorum, bilmiyorum diyorum ya da tamamen yalan söylüyorum, karşıdakini korumak zorundayım çünkü, onun sırrı bana emanet, hem beceremem ki yalan söylemeyi, gülerim, yalan söylemeye başladığım vakit gülerim, gülüyorum, kaç kez yalana teşebbüs edeceğimiz vakit provalar yapmışımdır, prova yaparken bile gülmüşümdür. Sanırım benim en büyük yalanım; bir daha yalan söylemeyeceğim diye kendime söz vermek, mümkün olmuyor ki bu, sözümü yerine getiremediğimde oldu, utandım kendimden, aynada kendi yüzüme bakmak istemediğim zamanlarım oldu lakin insan bazen köşeye sıkışıyor. Yalan yere yemin edenler, bilhassa çocuklarını katıp yalan yere yemin edenlere yazıklar olsun, yalan yere yemin edip iftira atanlar bana ahlaktan bahsedip benim yanlışlarımı kovalamasınlar o mercimek beyinleriyle, ahlaktan bahsedecek son kişiler benim nezdimde. Bir tanıdığım için bir başkası; "onun yalanları var"demişti, dürüstlük sadece ağzından doğru cümlelerin çıkması mı, sırf millete hava olsun diye düşmanına sevgi sözcükleri söylemek en büyük yalanlardan değil mi, o kişi cahilliğinden yalan söylüyor, belki isteyerek yapmıyor, belki eğitememiş kendisini ya sen yılan, laf taşımak için de doğru cümleler olsa da dürüstçe bir davranış mı, gerekli bir davranış mı, karşıdakini kırmamak için yalan söyleyen mi daha değerli yoksa milleti birbirine düşürmek niyetiyle sözlerine yalan katmadan laf taşıyan mı daha insan? O'nun yalanları varmış, senin de ikiyüzlülüğün var, milletin açığını kovalıyorsun, sinsisin, fesatsın, pisliksin, yalanları var dediğin kişi ise koca bir cahil, ne yaptığını bilmeyen cahilin teki, zor da olsa o cahili affederim lakin seni asla affetmem. Sinsi sinsi, iyi niyet adı altında, lafı çevirerek konuşmak da yalandır ayrıca, başkalarına yalancı diyenler, onların yalanını kovalayıp utandırmaya çalışanlar kendi yalanlarıyla meşgul olsun bence, belki o vakit dürüst bir kişi olmayı becerebilirler, asıl yalancı kendileri çünkü. Kendime dönecek olursam; ne tür yalanlar söylüyorum acaba ben, benim yalanım saklamak olabilir, yalanı gerçek haliyle söylüyorum, biraz karışık oldu, yalanı gerçek bir hale getiriyorum söylediğim yalan olmasın diye, cümlelerle oynuyorum, hem yalan söylememiş oluyorum hem de doğruyu söylememiş oluyorum, gizliyorum bazen ve gizlemek de bir yalan oluyor, en çok bilmiyorum derim yalan söylerken ki bal gibi de biliyorumdur, yok bir şey derim, halbuki bir çok şey vardır, iyiyim derim iyi olmasam da, çünkü gerçekten ruh halimle ilgilenmediklerini biliyorum, kırılmadım derim halbuki içim paramparça olmuştur. Aslında kendimi kandırıyorum, en çok kendime yalan söylüyorum. Bazılarında yalan hastalık, hırsızlık nasıl hastalıksa işte öyle, tedavi olmaları lazım, ne yaptıklarını bilmiyorlar çünkü. En çok söylenen yalanlardan ikisi sanırım; başım ağrıyor, beş dakikaya oradayım, rüyamda seni gördüm (bazıları ağzını aramak niyetiyle söyler) vs. olabilir.
Ben asla yalan söylemem fjdnd
Cevap
5Cevap
Senden başka konuştuğum yok ))
hala sevgi ve aşk var yalanı
Ben gercekten asla demiyorum ama çok az yalan söyleyen bir insanim. Onlar da şunlar; genelde bir here gitmek istemedigim de veya bir yerde uzun sure kalmak istemedigim de evde şu işim var diye bahane ederim. Ama onun harici her seyi pat pat soyleyen bir insanim. Yalana ihtiyac duymuyorum kolay kolay
Bir daha olmaz
SS olmadı 😂
Yeni farkettim telefon bakma bahanesi ilk sonra abla sonra biz aynı okuldaydık o başka sınıftaydı sen en iyilerine layıksın
Senş sen olduğun için seviyorum halbuki çıkarı vardır.
Üzerimde nakit yok.
Aramışsın duymamışım en çok söylediğim
+Nasılsın
-iyiyim
Benim ki , telefonum sessizdeydi olur hep )
Hangisini saysam bilemedim
İyiyim
Seni seviyorum
Unuttum
Aşkım valla arkadaşım o abim gibidir.
bir şey sorucam size nasıl ulasabilirim
yoldayım geliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?