Sizi kötülüyorsa değersizleştiriyorsa bilin ki kendilerinde sıkıntıları var ve mutlu değillerdir. Siz onlara aldırmayıp kendine güveniyorsan güçlüsün demektir. 🌿
Bana kendimden daha düşman biri olmadı. Kendimi sabote ettim hep. Bir başkasına asla söylemeyeceğim kelimeleri sarf ettim kendime. Sonra da dönüp neden bu halde geldiğimi sordum. Kendimi anlamak için içimdeki sesi susturmak şart
Tabi oldu. Gayet normal bir durum. Ama ben o insanlarla iletişim dahi kurmuyorum. Kurmam gereken bir ortamdaysam da uzak duruyorum. Ve bu tarz insanlarnzaten bana kendimi o kadar kötü hissettiremiyor. Çünkü derdinin benle olmadığı apaçık ortada. Onun derdi kendiyle. Kendimden pay biçiyorum çünkü ben kimseye kendisini kötü hissettirecek en ufak bir şey söylemem. Kendi ışığından emin olan biri ancak başka birinin ışığından rahatsız olmaz :) bu sözle de her şeyi özetlemiş olayım
Çevremdekilerden uzaklaşmak benim ilk amacım oldu yıllardır bu konuda yeterince sabrettim bana göre. Kötü hissettirenleri tanıdım ve herbirini not aldım.. Yılmadan devam edip herbirini hayatımdan defetmek daima en güzeli oldu..
Çevremde beni kötü hissettiren birileri yok bu yüzden şanslıyım zaten olurda böyle birisi olursa yanımdan hemen uzaklaştırır hayatıma ona göre devam ederim. Kendimi saçma sapan insanlar yüzünden asla mutsuz edemem. Umursamam hiç oralı bile olmam…
Kesinlikle. Buradan depresyondaki insanlara sesleniyorum, başkalarını kötü hissettirmek istemezsiniz, o kadar nazik olduğunuzu biliyorum. O zaman neden kendinize bu kötülüğü yapıyorsunuz?