Gizli Üye(18-24)+1 yılBirkaç tane var.
Kadınlar ve erkeklerin biyolojik etkenler dışında farklı canlılar olduğunu düşünmüyorum. Dişi bir insanla erkek bir insan arasındaki fark, dişi bir kediyle erkek bir kedi arasındaki fark kadardır. Geri kalan her şey toplumsal tabudan ibarettir.
İyilik yapmak bir tercihtir ama kötülük yapmamak bir zorunluluktur, kuraldır. Mesela zengin biri fakir birine ekmek vermezse bu eleştiriye kapalı bir durumdur, çünkü kişinin kendi tercihidir ama birinin ekmeğini çalmak yargılanmayı gerektirir. (burada bahsettiğim ekmek, yediğimiz ekmekten ibaret değildir, sadece bir örnektir.)
Aşkın yaşı vardır. Aşkın yaşı yoktur diyerek ahlaksızlığı güzellemeye sonuna kadar karşıyım. 40 yaşındaki bir insanla 60 yaşındaki bir insanın beraber olması sorun değildir, ama 40 yaşındaki birinin 20 yaşındaki biriyle beraber olması ciddi bir sorundur ve sapkınlıktır. Çünkü burada esas ölçüt yaş farkı değil, kuşak farkıdır. Taraflardan biri ergenliğini bitirmediyse yaş farkı, ciddi bir kuşak farkına dönüşür.
Kötülüğe kötülükle karşılık verilmesi taraftarıyım. Çünkü kötü insanlar iyilikten pek anlamaz. Öğrenmeye kapalıdırlar. Bu yüzden bazı insanların kötülüklerini durdurabilmek için onlarla anlaşmaya çalışmak ya da onlara tolerans göstermek yerine onlara aynı dilde cevap vermek ya da onları korkutmak gerekir.
Kadınlara ev işleri konusunda baskı yapılması konusunda, eşinin kirli donunu yıkama görevinin kadına yüklenmesine, para kazanma ve eve para getirme, görüşmelerde hesabı ödeme gibi şeylerin de erkeğe yüklenmesine karşıyım.
Türkiye'nin eğitim sistemi belki dünyanın en kötü eğitim sistemlerinden birisidir. Türkiye'deki işsizliğin bu kadar fazla oluşu da bununla ilgili olabilir. Türkiye'de hiçbir Avrupa ülkesinde olmadığı kadar üniversite mezunu var, ama aynı zamanda kültür ve eğitim gibi konularda Avrupa ülkelerinden çok daha gerideyiz, kısacası Avrupa ülkelerine göre cahil sayılırız. Herkes üniversitede belirli bölümlerden mezun, üniversite okuyanların %40'ı mühendisliğin herhangi bir bölümünde okuyor. Hiçbir Avrupa ülkesinde bu kadar mezun mühendis yoktur. Türkiye'de aynı bölümlerden mezun sayısı bu kadar fazlayken insanların işsiz kalmasına da pek şaşırılmamalı. Fakat ne yazık ki bu soruna sebep olan şey, bizim toplumsal tabularımız. Sanki herkes doktor, mühendis, hakim, savcı, mimar olmak zorundaymış gibi öğretiliyor. İnsanlar da şu anda üniversite tercihlerini bile başka insanlara gösteriş olsun diye yapıyorlar.
İnsanların hayvanlardan üstün olduğunu düşünmüyorum. Etine ve sütüne ihtiyaç duyduğumuz inekle, yumurtasını çaldığımız tavukla aslında onlara muhtaç olduğumuz halde üstünlük yarışına girmemiz çok gülünç duruyor. Kısacacası bu; hayatta hiçbir vasfı olmayan insanların, insan olarak yaratılmayı meziyet zannetmesi ve kendini bununla avutmaya çalışması durumu.
Şiddete meyil her insanda hatta her etçil canlıda vardır. Fakat birçok insan bu içgüdüsünü şiddet etik bir davranış olmadığı için, hapse girmekten ya da yargılanmaktan korktuğu için ya da bu davranışı kendine yakıştırmadığı için gibi birçok sebeple bastırır. Bu, aslında birçok suç için böyledir.
62 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap seçilmeli bence bu
Cevap sahibi+1 yıl@Abdullah_Çatlı teşekkür ederim ☺️
En İyi Cevaplar
+1 yılVar. Dini inancım yok, dinlerin birer uydurma olduğunu düşünüyorum, hiçbir kadının hiçbir erkeğe sevgi duyamayacağını düşünüyorum, herkesin kendini dört dörtlük insan olarak gördüğünü ancak toplumun sadece yüzde 10 unun gerçek anlamda iyi insanlar olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır yok kimseyi takmam fikrimi söylerim direk.
30 Yorumla
+1 yılWalla söylüyorum her yerde, ne düşünüyorsam Xkxjdbbshssn
Altta ilişkiden konu açılmış, aha bir tane de ben atayım;
İlişkisi biten ve karşısındaki erkeğin şerefsiz, kötü, bencil vb. Sıfatlara sahip olduğunu söyleyen kadınların %99'u o erkeğin serefsizligini, kötülüğünü, bencilligini bilerek devam etmiştir. Bu yüzden timsah gözyaşlarından başka göz yaşı tipleri yoktur. Karşımda ilişkisini anlatan veya burada bana şöyle yaptı böyle yaptı diye yazan kişilere karşı zerre duygulanmam üzülmem Mzxjxhdjssjsn
Çok da zkimde tercihlerin bedeli aşkolaarr10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar, hemen yazayım. Açık yazarsam taşlarlar beni.
Aldatma olaylarında aldatan kadar aldatılan da suçlu. Biz kadınlar evlenip çocuk doğurunca salıyoruz. Kusura bakmasın kimse ama erkekler görsel varlıklar, gördüklerinden etkileniyorlar. Ve ben çocuk var, yoruldum vs işini kabul edemiyorum cinsellikte de. Kadının bebesine ayırdığı zaman ayrı eşine ayırdığı zaman ayrı olmalı. Bi evde sadece anne-baba olunuyorsa 3. Kişi kaçınılmaz. Her boşluk yerini başka bi şeyle tamamlar. İlgisizsen ilgi arar, yatakta kötüysen daha iyisini bulur, bakımsızsan daha bakımlısını bulur. Salmayın bacım, salmayın.
35 Yorumla- +1 yıl
evet iki taraf da kendine bakmalı
Cevap sahibi+1 yılAklın yolu bir
- +1 yıl
peki bakmasaydın ve kocan aldatsaydı bişey der miydin ona? ya da tam tersi sen aldatır mıydın
Cevap sahibi+1 yıl@engnnnnlyda ben böyle bi ilişkideyim
- +1 yıl
nasıl biraz detay verir misin
Kadınların Tayt - kısa etek - Mini Tişört VB. Cinsellik Çağrıştıran Kıyafetler Giymesini Yanlış Buluyorum Yasaklanmalı, Zaten Bir sürü Kimyasal Madde Var Rahim Kanseri Deri Kanseri Vajinal Hastalıklar Gibi Sağlık Sorunlarına Sebeb Oluyor Özellikle Bugünlerdeki 50 derece Üzerindeki sıcak Havalarda Giyilmesi Daha Çok Tehlikeli Ve Erkekleri Tahrik Ediyor Kadınların Bir Kısmınıda Tahrik Ediyor Ve Aşırı Derecede Yaygınlaştığı İçin Bu artık mide bulandırıcı Onursuz Bir şeye Dönüşüyor Zaten Giyenlerde Potansiyel **kort / Şimdilik Bunlar Benim eleştiri Yağmuruna Tutulmam için Yeterli 😎
20 Yorumla
+1 yılİllaki vardır herkesin birkaç tane ve bence en rahatsız edici olanı kızla erkek arkadaş olamaz abiii abi nasıl olucak kızların ve erkeklerin özeli var yani hemcinsine anlatır gibi anlatamazsın her şeyi anlatırken ya da dinlerken yükselirsin o da arkadaşlık olmaz yani normal arkadaşlık olsa o da zaten meraba meraba en fazla gündeme gelecek bir konu bile değil ben olamam abii olmaz yani mutlaka bi çekim hissederim benn
32 Yorumla- +1 yıl
oluyor çok da güzel oluyor
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Dile getirmekten çekinmem,
Örneğin , bu ülke sözde milliyetçiler ve dincilerden arınmadıkça iyi bir seviyeye gelemicek,
Kim ki din iman, vatan millet sakarya diyorsa onu sistemin dışına itmeliyiz.
Ülke ceo gibi şirket gibi yönetilmesi din iman milliyeti zerre umrumda değil.30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 649 cevap paylaştı. Evet siyasi düşünceleri bi yana bırakıyorum. Kıyafetle cesaretin ilişkilendirilmesini saçma buluyorum Cem Adrian dinlemek hoşuma gitmiyor bir de bir şeyleri kafama çok takınca uyuyamama değil daha çok uyumaktan muzdaribim. Son olarak bazı durumlarda çöpçüde bir okul müdürnden daha fazla karakter olabileceği kanısındayım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 606 cevap paylaştı. Birçok konuda linç edileceğimden eminim.
İnsanların din, dil, ırk, milliyet , ahlak vb kavramlar için can alıp- can vermesine, hayatı kendileri ve başkaları için yaşanılamaz, keyif alınamaz hale getirmesine anlam veremiyorum.
Benim tek bir kriterim var. Kendi hayatını özgürce istediğin gibi yaşa, özgürlüğün başkalarının haklarını ihlal etmeye başladığı noktada o eyleme son ver.
Herkes bunu yapsa eminin herkes çok daha mutlu olurdu.20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılBu yorumlar ne şoke oldum😂
Ben seküler milliyetçi tayfaya olan öfkemi dile getirirsem linç yerim. Masum kaldı bu yazılanların yanında.
Birisi "kendinizi salarsanız eşiniz aldatır" yazmış. Ablam senin kocan seni aldatınca yine söylersin bunları
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Eleştiri değilde sorguladığım şeyler var tabiki.. Mesela şeytan taşlama peygamberimiz hac ibadetini yaparken şeytan taşlaşmış mı? Bunu mesela bir Müslüman olarak merak ediyorum.. Bazı hadislerin gerçekliği bana uçuk geliyor dinle bağdaştıramıyorum vs gibi.. Bunu sorgulayıp mantıklı bir cevap istediğimde insanlar şirke giriyosun sus diyo yahu din sana bana zaten okumayı emretmiş bende merak ediyorum bilgisi yok fikri var bizim insanımızın.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbence insanlar gelir vergisini otomatik vermemeli herkes kendi banka hesabından havale yapsın, sen hükümetin bir politikasını beğenmiyon ama otomatik vergi vermeye devam ediyon istediğin kadar beğenme, bir vatandaş olarak elinde bir yaptırımın yok ki.
10 Yorumla
+1 yılVar. İnsanların doğru olduğuna inandığı ve ikna olduğu bir fikrin zıttını söylediğin zaman vatan haini ilan ediliyorsun. Bu fikrimi burada da paylaşsam linçlenirim, başka yerde de. Kanıtlayabileceğim halde insanlar kendilerine öğretildiği, ilk ikna oldukları düşünceyi seçecekledi için fikirlerimi açıklayamıyorum. Neyse hayırlısı. Vatan sağolsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler sadece kendi düşüncelerini benimsetebildigi ve baskın olabildikleri kadınları severler çünki kadının kendi fikirlerini yapması ve erkeğin dediği çoğu şeyi yapmaması egolarını tatmin etmez hep kadının onlardan onay almasını beklerler günümüzde kadına egolu deme sebepleri kadınların kendi doğrularını yapıp başkasının doğrularıyla yaşamamasıdır. Ha eğer hemen evet derse de bu sefer basit kadın olur (genelleme değildir)
45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@İlkkemal domine edebildikleri demek istedim
- +1 yıl
hiç hazzetmem öyle kadınlardan kadın dediğin güçlü olmalı ama gcünde adil ve kontrollü bir şekilde kullanmalı senin bahsettiğin gibi kadınlarda var egosunu besleyen
Cevap sahibi+1 yıl@beyazyakalıanarşist genelleme değildir diye belirttim zaten ben eğer böyle düşünüyorsanız tebrik ederim
- +1 yıl
👍👍
+1 yılEleştiri umurunda değil ki ben söylüyorum fikirlerimi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirden fazla cocuk yapmanın bu devirde cahil cesareti olduğunu düşünüyorum. Hem maddi hem manevi açıdan. Özellikle gencecik kadınların peş peşe 2-3 tane çocuk doğurup kendinden geçtiğini, onların peşinde gençliğini, en güzel yıllarını harcadığını görünce onların adına üzülüyorum. Ama onlar böyle mutludur belkide 🤷🏻♀️
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılBazi kadinlar guclu kadin imaji cizicem diye cirkef nemrut ve iletisime kapali manyak bir kadin oluyorlar... guc oyle bir sey olsaydi magara admlarina daha guclu derdik ki bu da feminizmle celisiyor... yani savastigin sey olarak kazanamazsin
10 Yorumla
+1 yılBeni eleştirerek yok edeceğini sanan birtakım hasetçiler var ama ben fikrimi herkesin yüzüne karşı söylerim onlar da benim gıyabımda dedikodu yaparlar. Herhangi bir çekincem yok mutlaka fikirlerimi açıkça belirtirim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yedi N° sadece bana ait. Ona göre ayagn.. denk aL #horoscope #günlük #horoscopedujour kskjhdeiugjk :D :P piyenses oldugunun bilincindeSin dimi? :D
10 Yorumla
+1 yılGetiriyorum düşüncemi, fikrimi dile getirmekten hiç çekinmem isteyen eleştirebilir kimsenin düşüncesi, fikri aynı olmak zorunda olmadığı için eleştiriler umurumda olmaz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 615 cevap paylaştı. Ben ölümlere üzülmeyi normalde yanlış buluyorum yakını ölünce ağlayanları itici buluyorum fimrimi ulu orta belirtsem yakını ölmüş olan ağlayan birine o ortamda kınanır dışlanırım
10 YorumlaCinsiyet değiştirme ameliyatı yapan doktorları meslekten men etmek.
30 YorumlaVar hemde fulll hepsi bu yüzden anlaşamam beni tanıyanlarda degısık garıpsın der bende garip olan sizlersiniz derim……..
10 Yorumla
+1 yılBunu dusunerek dile getirmekten cekindigim bi dusuncem yok. Net adamim kim ne der diye de dusunemem
10 YorumlaYahudi soykirimi uydurulan koca bir yalan. Auschwitz denen yer Hollywood da kurulan film setleri gibi koca bir yalan
13 Yorumla- +1 yıl
Orada o zulmü birebir yaşayan insanlar var. Nasıl yalan?
Bir psikiyatrist yaşadıklarını bir kitap haline getirdi. O kamplarla ilgili bir çok belge ve fotoğraf var. Merakımdan soruyorum neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? - +1 yıl
@Sühandan46 bu gorusunu unutmicam ve musyait oldugumda uzun uzun yazicam
- +1 yıl
Beklerim.
- Kişilik & Karakter konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılÇevremdeki iki yüzlü insanların kendi laflariyla çelişkiye girip bana anlatmasını dile getirsem muazzam eleştiri alırım ama izlemek hoşuma gidiyor.
10 Yorumla Herkes evlenmemeli
Evlenen herkes çocuk yapmamalı
Erkekler iş dışında ev işi yapmalı20 Yorumla
+1 yılDobra insanım ben ne düşünürsem söylerim kimseden de çekinmem.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSöylüyorum zaten memleketi din iman diyerek soydular diyorum kimsede tık yok😂
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 918 cevap paylaştı. Neredeyse her düşüncem, bilim, doğa ve din konusunda
20 Yorumla
+1 yılEvet var ama söyleyemem. Eleştiriden korkmam söz konusu değil, sadece bazı hassas konular var
11 Yorumla- +1 yıl
mesela?
Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Var. Karşımda düşünmeyen, araştırmayan, koyun gibi inanan kitle olunca susmayı tercih ediyorum
10 YorumlaÇok var bir çoğundan ceza alma ihtimalimde yüksek olduğu için dile getirmemek daha mantıklı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEşim veya sevgilimin giyimine karışmam dediğimde bayağı bir eleştiri almıştım :D
10 Yorumla
+1 yılBurada öyle işsizler var ki, söylesem dava ederler hiç uğraşamam o hayatsızlarla.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılVar ama eleştiri olsa da hic umrumda degil ki paylasmayi da sevmiyorum
10 Yorumla Eleştiri alacağım illa olur eleştirisine katlanamayacağım ortamlarda (toksik) hiç açmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzellikle söylesem bile kötü algılıyorlardı. Böyle söylemeyi bıraktım bende, direkt kötü eleştiri yapıyorum artık. Bu dünyaya insanları memnun etmek için gelmemişiz, bunu anladım sonunda.
20 YorumlaHacca gitmek gereksiz. O parayla etrafında olan insanlara yardımlarda bulunabilirsin. Hem paran ar*p şeyhlerin eskortlarına gitmez hem de sevaba girip gerçek ihtiyaç sahiplerini sevindirirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek eşliliğe inanmıyorum herkes aldatmak için birileri önüne çıksın istiyor
30 YorumlaMenemen soğansız olur
20 Yorumla
+1 yılKızlar okusun da azi okusun meslek sahibi olsun, ebelik, hemsirelik falan olur. Toplumsal yaşanti dengesi bozuluyor.
00 YorumlaHer konu da konuştuğum da her türlü eleştiri aldım kötü de iyiye yakın da dile getirmek de bi sıkıntı olmaz hangi konu olursa bence için den atmış olursun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar tabiki. Hele turkiyede çok var olur bu konular. Eski nesille yeni nesilin catismasi
10 YorumlaEvet var... gayet de eleştiri de alıyor saldırı da alıyor zaten..
Örneğin feminizmin eşitlik peşinde koşan değil cinsiyetçi bit nefret ideolojisi olduğunu her fırsatta anlatıyorum...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,8b cevap paylaştı. Fazla özgürlükçü ve serserilerden hoşlanan kızlar nefret kaynağıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurban bayramı ya da başka hiçbir zaman diliminde hayvanlar kesilsin canından olsun istemiyorum.. Bunu asla kaldıramıyorum, haketmiyorlar.. Biz insanlar normal sebze meyve erzakta beslenebiliriz.. Yaşasınlar ne olcak sanki...😢
11 Yorumla- +1 yıl
bitki de canlı. onun hayatına son verme hakkını sana kim veriyor
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Var evet ama kimseyle tartışamam şimdi 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Bu soruda güvendesin hsjsjsjs
+1 yılÇok var mesela bir tanesi sığınmacı karşıtıyım herkes kendi ülkesine gitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğrular😄🤙 hep eleştiri alır
10 Yorumla
+1 yılVar sanırım neyse zaten getirsemde dinleyecek kimse yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Olmaz mı. Bütün fikirlerim aykırı zaten
20 Yorumla
+1 yılHakkı ve doğru konuşanı dokuz köyden kovarlarmış.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılçok var
her zaman10 Yorumla
+1 yılÇoğu fikrimi eleştirirler
10 Yorumla
+1 yılVar bazen herkesten farklı düşünebiliyorum
10 Yorumla
+1 yılVar ama söyleyemem kadınlar linç eder.
18 Yorumla- +1 yıl
@garipinio kadının çapkını olmaz or. sp. su olur
- +1 yıl
@garipinio çapkınlık çok overrated bence.. Adamlık bir çok kadınla birlikte olmak değil, bir tanesine sadık kalabilmek bence..
- +1 yıl
@garipinio sen ne anlamıştın ki
- +1 yıl
@garipinio bir yerde de eğlenebiliyor da olmak lazım aslında
- Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerhalde yoktur
10 Yorumla Var ama çekinmek soylerim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok var.
10 Yorumla Var tabiki, olmaz mı..
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler