Kötü komşu insanı mal sahibi yapar?

Bugün komşum ile markete gidecektik, onu aradım hazırlansın diye. Tamam dedi, 10 dk sonra kendisini aradım ve bana hamburgerciye gittiğini, orada buluşup buluşamayacağımızı sordu. Ben de olur, geliyorum dedim. Meğersem ben onu aradığımda hemen dışarı koşmuş ve kendine hamburger ısmarlamış. Ben bunu anlayınca ona, "Beni bekleseydin, birlikte alırdık," dedim. Kendisi ödememek için önden çıkmasına gerek yoktu, ben pinti biri değilim, onunkinin bile öderdim, 140 liraymış zaten. Artı, bugün ona 2000 liraya yakın et verdim, yine de bize gelip "Evde yemek var mı?" diye sordu. Biz arkadaş gibiyiz ama o kadar da samimi değiliz. Benim çocuklarım ve kocam evdeyken sürekli gelip zile basıyor, yemek istiyor, kendi bir tane bile çay koymaz kimseye. Geldiğinde açmıyorum, bazen 4-5 kere arka arkaya zili çalıyor. Kocam ve çocuklarım da rahatsız oluyor. Buraya gelip sigara içiyor, küllerini de masada bırakıp gidiyor. Ondan şu ana kadar hiç yarar görmedim, insan olsan böyle davranmazsın. Geçen gün de birisi ona "Niye kendin yemek pişirmiyorsun?" demiş. Kendisi de demiş ki, "Ben zaten komşularımdan geçiniyorum, niye yemek yapayım?" demiş. Saç baş yolasım var, saygımdan yolmuyorum, gram sevgim yok ona, tamam.

Kötü komşu insanı mal sahibi yapar?