Keşke insanlar kıyaslanmanın getirdiği sonuçların birazcık farkında olabilse.

Keşke insanlar kıyaslanmanın getirdiği sonuçların birazcık farkında olabilse.
Bir başkasının yapmasına gerek yok aslında, dünyada kendimi birileriyle kıyaslayan tek kişi ben oldum:) Sık sık kendime herkesin kendi yolları olduğunu, bu nedenle aynı yolda asla yarış halinde olamayacağımızı hatırlatsam da zaman ilerledikçe bazen insan geç kalmış hissedip diğerlerinin nerede olduğuna bakıyor ne yazık ki
Cok guclusun dostum , umarim hep iyi olursun, yalniz degil cizgi filmlerin ile tabi ki de.
Teşekkür ederim😄 sen de hep iyi ol✨️
Sag olun sag olunnnn 🤗
Çok tatlısın yaa demeyim demeyim diyorum🥹 neyse ehm siz de sağ olunnn
🤣
Senin tatliligin şeker dostum 🍬
🥳
Hep şu örnek gösterilen komşunun çocuğu oldum ama büyüyünce bir kaç kez ben kendi kendimi kıyaslamaya başladım. Sonra dedim ki la s. et sen her halinle mükemmelsin hâlâ. 😌
Haha haklisiniz , "sen , sen oldugun icin guzelsin"
Çocukken evet.. Zaten Türk ailelerin çocuklarına yaptığı en büyük mobbing bu ve ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller. Falancanın oğlu, kızı sınavdan şu notu almış, bu okulu kazanmış vs. herkesin yetenekleri ve hayalleri farklıdır ama aileler bunu anlayamıyor
Maalesef...
Çocukluğumdan beri defalarca bu saçmalığa maruz kaldım. Şunun oğlu takdir almış, şu kızla evlenmiş, şu mesleği yapıyor bu kadar kazanıyor.. v. s
İnsanın moral ve motivasyonunu daha iyi yere sokan bir davranış görmedim desem yalan olmaz.
Cevap
16Cevap
Kıyaslayamaz beni kimse
X kişi Özel okulda okuyor ne güzel işe girdi diye babaannem sağolsun bir zaman kıyaslama yapmıştı. Hatasını anlayınca canım torunum dedi ama.
Hatasini anlamasi en guzel sey olmus..
Üstelik tek kız torunu olduğum halde böyle yapmıştı. Bazen büyüklerde hata yapabilir 😊
Oyle tabi ki , her insan bosluga dusebilir , bu bosluktan cikip hatasini fark etmesi cok guzel :))
Her zaman kıyaslanıyorum ki. Kıyaslanmadığım vakit yok ve artık umrumda olmuyor. Çünkü ne ben en mükemmeli olucam, ne de benden hep en kötüsü olacak. Her zaman benden önde birileri olacak ve bunu kabullendim artık.
İnsanları muhatap almıyorum söylemlerini de ciddiye almıyorum izin vermediğim için kimse beni kimseyle kıyas etmedi, bundan sonra da iznim olmaz bu gibi haksızlıklara zaten. İnsan kendisine ait ve özgü bir hazinedir, daima tek ve eşsizdir.
ben küçükken ailem beni hep beni başka çocuklarla kıyaslardı..:'(
Adiniza uzuldum , ne yazik ki ebeveynlerde bu mevcut , ne kazandiriyorsa boyle davranmak bilemiyorum.
Siz iyi olun :))
Kıyaslandım gene kendim oldum ngffjjff
Onlar kıyaslayınca illa değişmek mi zorundayım
Hayir tabi ki.
Evet
🤚🏻
Son yorumu bana mı bıraksanız 😅
Evet gerçekten takıntım var baktım bırakıcak gibi de değilsiniz 😅
Gicik modlar beni bulur zaten , soylememek daha iyi olurmus tuh
Tik gibi , son mesaji atmadigimda birsey eksik gibi rahatsiz ediyor.
Sag olun , sag olunn
Çooook. Dün gibi hatırlıyorum. Ama o çocuklar şimdi güzel güzel işlere girmiş çalışıyorlar. Kimisi asgari ücret, kimisi biraz fazlası :D ben ticaretimdeyim hadi bakalım sdfghsdgh
Genelde örnek gösterilen ben oluyorum, başkası ile kıyaslanmadım. Çok yanlış bir durum bence, herkesin özgün karakteri ve yetenekleri var sonuçta.
Kıyaslandığım olmuştur. Çok haddi hesabı yok. Şimdi değil tabiki geçmişte. Bunu bilerek ve isteyerek yaptılar. Şimdi bedelini hepimiz ödüyoruz.
Zamanında Şikayetçi olduğu kızdığı herşeyi mumla arar oldular ama bu hale de onlar getirdi bilmiyorlar
Kıyaslayan insanın ağzından o lafı duyduğumda zaten bir daha yanımda olamaz.
Yani bazen ama pek umursamıyorum kendimi kimse ile yarışa sokmak gibi bir amacım olmadığı için.
Evet, dün akşam saatlerinde oldu böyle bir şey ve sinirden uyuyamıyorum🙄
Kıyaslanıyorum evet benim yaşıtlarımın iki çocuğu varmış
Evet zamanında hep kıyaslama yaparlardı
Evet kıyaslandım
illaki olmuştur geçmişte
Tabi kıyaslandım başta bunu kendime ben yaptım.
Kadınlar kıyaslamayı sever
Evet ama en sevmediğim şey
Yani bazen annem tarafından oluyor
Evet çok kere ama hiç umursamadım
Çocukken buna çok maruz kaldım
Sürekli
Çok ya
Tabii ki burası tr
Babam sağ olsun.
Evet..
Evet oldu çok 😅
Evet aşkom