"Zamanın insanları olgunlaşır hale getirdiği söylenir, ama bence için bu süreç farklı işler. Kimi insanlar, yaşadıkları deneyimler ve karşılaştıkları zorluklar sayesinde zamanla olgunlaşır ve daha derin bir anlayışa sahip olur. Benim içinse, zamanın bu tür bir etkisi pek olmadı. Yaşadıklarım, karşılaştığım insanlar ve edindiğim tecrübeler beni tam anlamıyla olgun bir hale getirmedi. Hâlâ aynı hataları yapabiliyorum ve duygusal olarak zaman zaman aynı tepkileri verebiliyorum. Bu yüzden de kendimi hep hesaba çekiyorum.
Belki de olgunlaşmak, sadece zamanla ilgili değil, aynı zamanda kişinin kendini tanıması ve geliştirme ve zaman ile ilgili. Belki ben, henüz bu sürecin başındayım ya da kendi düzenim de ilerliyorum. Önemli olan, kendi durumumu kabul etmek ve bu yolculukta kendim olmaktan vazgeçmemek.
Zaman ve zaman içindeki yaşanmışlıklar, bir heykeltraşın darbeleri gibi gelmiştir hep bana. Onu şekillendirip ona karakter veren bir sanatçı gibi adeta kader. Tabi bu şekillendirmeler kimisinde bir olgunluk olarak şekil bulurken, acıdan, çaresizlikten, hastalıktan, özlemekten yoksun kişilerde hep şımarıklık olarak ortaya çıkmıştır.
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Zaman değil bence yaşanılanların deneyim acılar ve tecrübeler olgunlaştırır. insan acı çektikçe aslında küçük şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu fark eder
Yaşadıkların tecrübelerin seni olgunlaştırır. Neyin ne olduğunu daha iyi tecrübe edersin ve seçimlerini de doğru yapmış olursun. İyisi ile kötüsü ile hayatında yaşadığın herşeyin senin bir dersin. Zaman sadece yaşadıklarını yaşayacaklarını sana gösterecek olan bir plan gibidir. Neler cıkar bilemezsin. Ama o zamanı yaşarsın ve tecrübelerin seninle olur.
Zamanla ilgili değil hayatın içinden gelen tecrübelerle ilgili bir olgunluk ve ruhun zihinsel açıdan daha sağlam bir çerçeveye oturup daha güçlü olmasıyla ilgili bir durum. Acılar, haksızlıklar, kırgınlıklar insanı kaçınılmaz şekilde olgunlaştırıyor..
Zaman da insanları olgunlaştırır ve akıl daha da keskin bir hale gelir. Yaşlılık sebepli bunama belirtileri başlamadan önce insanoğlunun akıl keskinliğinin pik yaptığı bir zaman aralığı olur ileri ki yaşlarda.