İletişimde Beden Dili %55, Ses tonu %38 ve sözcükler %7'lik bir öneme sahiptir.
Ne söylediğiniz değil onu nasıl söylediğiniz önemli.✨🍀💫

İletişimde Beden Dili %55, Ses tonu %38 ve sözcükler %7'lik bir öneme sahiptir.
Ne söylediğiniz değil onu nasıl söylediğiniz önemli.✨🍀💫

Evet beden dilini kullanırım anlatırken bazı şeyleri el hareketleriyle, yüz hareketleriyle, işaretlerle anlatırım. Çünkü karşımdaki bazen kelimeleri seçemiyor ayırt edemiyor olabilir. Bu yüzden hareketlerimden belki anlar ne demek istediğimi. Bir de belki söylemek istediğimiz daha yumuşak söylerken ağzımızdan sert bir şey kelime çıkarsa onu yumuşatmak için el hareketleri veya yüz hareketleri de kullanılabilir. Mimikler bazı şeyleri anlatmaya yardımcı olabiliyor tabii ki. Mesela yazarak söylemek istediklerimizi tam söyleyemiyoruz konuşarak bunlar daha rahat söylenebilir daha rahat anlaşılabilir oluyor. Yazdıklarımızı yanlış anlayanlar olabiliyor çünkü. İstediğimiz gibi kendimizi ifade edemiyoruz o zaman.
Aynen yazı dilinde de genelde emoji çok kullanırım. Ben düz yazınca birşeye moralim bozuk sanıyorlar hemen çünkü ya da birşeye kızgın olduğumu😅😅
Burada emoji koyunca da bibot seçmiyor seni yüzden koymuyorum şu anlık 😄
Evet öyleymişte alışkanlık😅
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim🍀
Merhaba, detayda yazan iletişimin bu parçalarını etkin bir şekilde kullanmaya her zaman özen gösteririm ama tabii kimi zaman çok aktif bir şekilde kullanamadığım da olmuştur, olacaktır da. İnsanın günü gününü tutmayabiliyor.
Evet bazen durgun bir gün olabiliyor ruh hali olarak✅
Uzak mesafe ilişkisi yaşayanların ruhuna el fatiha
Ahahah öyle deme valla ben telefonda konuşurkende kim olsa mimik çok yapıyorum😂
Rica ederim cimcime🌺
Cevap
21Cevap
Ben gerektiği yerde kullanırım tabi ki de
hem de çok fazla şekilde kullanlardanım. gülümseyerek, yüzümü asarak veya kızgınlığımı belli ederek. sürekli put gibi aynı ifade ile yaşamak bana göre değil. kişi bendeki etkiyi görmeli ve ona göre devam etmelidir.
Kesinlikle evet bende çok kullanırım mimik erken yaşlandırıyor çok kullanınca ama🙃
Evet hemde çok fazla kullanırım. O şekilde kendimi faha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum.
Evet daha çok güvende hissetiriyor mimikle desteklemek👍🏻
Duygu ve düşüncelerimi yansıtmayı seven biri olarak çoğu zaman evet. Beden dili ve mimiklerin iletişimde kuvvetli bir yeri var kesinlikle, söylenen bir cümleyi bambaşka anlamlarda yansıtabilecek düzeyde.
✅🌺🌺
El kol hareketlerim yoktur fakat sert duruşumla yanlış anlaşılabiliyorum 😅
Aklına kötü zamanlar geliyorsa o duruşuna yansıyor olabilir.🥲
Mizacım aslında sert değil fakat duruşum.. öyle işte 😂
Olsun canım onlar da tanımayı denesinler ya da konuşmayı ön yargıdansa😂🌺
💖 katılıyorum 😊
Dilimi kullanmak varken bedenimi niye kullanayım aaa
Sentezlersin sende😅
Dengenin güç ve mimarı kendinsin sevgili @winchenzo☺️
Ben hep mimiklerimi kullanıyorum el hareketlerini çok yapıyorum ister istemez
Bende😅😅
Evet kullanıyorum, hatta kendimi kaptırıp telefonda konuşurken bilee ahaha 😅
Aynen sanki karşımda biri oturuyor gibi😅
Benim hep var o ya😅😅
Kullanmadan konuşuyoruz biz, mors alfabesiyle
:DDD
Evet çünkü ben zaten teatral biriyim yani aslında çoğu zaman ses tonum ve jestlerim bazen abartılı olabiliyor.
Tiyatro aşkı insana başka şeyler yaptırıyor
Mimik insanıyım. Hâliyle kullanırım. Kendimi kasmam. Sürekli model gibi görünmeye çalışıp, her anında poz vermeye çalışan insanlar gibi değilim.
Evet kullanırım, yüz ifadem ve beden dilim mutlaka harekete geçer konuşmaya başladığımda. Telefonla konuşurken bile mimiklerim aktif oluyor.
Benim karşımdaki insanla etkin iletişim kurmam önemli değil. Karşımdaki kişinin diyalog kurup sohbet etmeye değer bir insan olup olmadığıdır.
Sık sık jest ve mimiklerimle dilimden dökülenleri desteklemeye gayret ederim.
Beden dilinden ziyade mimikleri biraz daha kullaniyorum farkinda olmadan.
Abartmadigim sürece evet özellikle el hareketleriyle bişeyler anlatmayı severim
✅✅
Beden dilimi yeterince kullandığımı düşünüyorum
✅✅
Sürekli değil ama bazan nadir yani ama beden dili kadınlara çok yakışıyor bence
Aslında erkeklere artık yakıştıramama algısı bazı cinsiyet yönelimi farklı kişiler sebebiyle bir çok insanın kafasında kötü imaj oluşturdu. Doğru ve yerinde kullanan birçok insana yakışıyor diyebilirim.🙂
Pek mimik yapmam
konuşulan konunun hararetine bağlı bide alkol seviyeme 😂😂
Ses tonum daha dikkat çekici knk oranlama yaparsam ses tonu %60
Beden dili %40 gibi
Ben süreklo ellerimi kullanarak konuşurum ya
Ahahah bende öyleyim😂😂
Çok değil sanırım
Bence aşırı mimik kullanan insanlar seni yoruyor diye tahmin ediyorum göz kontağı kurarken😄
Kesinlikle öyle ben mesela bir şey anlatırken ellerimi arkada bağlarım ya da cebime sokarım öyle anlatırım. 😃
Evet sende çok mimik kullanan bir imaj yok zaten o yüzden bir an önce sürekli mimik kullanan insanın konuşması bitsin diye beklersin gibi geldi bana😂
Doğru gelmiş beklerim cidden de 😂
İletişimin olmazsa olmazı beden dilidir
✅✅
Rica ederim.
Bunu hep yapiyorum sanirim..
Bende👍🏻
🙃🙃
Sadece bir kızla konuşurken kullanırım.
Karşı cins seni ya heyacanlandırıyor ya da yanlış anlaşılma kaygın var.🙃
Heyacanladırdığı kesin de ama yanlış anlaşılma ile ilgili söylediğin şeyi anlamadım, yani nasıl bir yanlış anlaşılmadan kastediyorsun?
Şöyle mesela herkes gibi bir kız arkadaştır bu okul iş ya da oturduğun bir apartman mahalleden biri diyelimki sen kelimelerini o insana ister istemez heleki aynı yaşlardaysan daha özenli seçersin duygusal anlamda hislerinin olmadığını belli edebilmek adına. Kadınlarda da var bu durum erkek olarak kategorize etmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Daha sade bir kere daha açıklyabilir misin tam anlayamadım
Daha sakin kafayla oku anlarsın zihnin karışık muhtemelen😌
Karışık değil ama anlayamadım 😅
Anlayınca yazacağım 😃
Kısaca kadınların daha derin düşüncelerde olduklarını bildiğinden daha özenli kelimelerini seçme kaygın oluyor bu da mimiklerine yansıyor:))
Ha olabilir şimdi anladım son yazınla 😅
Sen de az değilsin ha, ne diyeceğimi bulamadım konuşurken 😃
Valla benle laf yarıştırmak zorduk biraz değişik kelimeler kullanırım akademik etkiden yeni çıktık kaldı kırıntıları😂😂😂
Akademik etki derken ne gibi bir akademi
Yüksek lisans yeni bitti iş hayatı etkisi vs de var tabi😄
Hangi bölüm okudun
Psikoloji mezunuyum ekonomi yl yaptım.
Yani doktor olacaksın inşallah öyle mi
Ben bitireli 2 sene oldu okulu psikolog olarakta çalıştım. Hayır psikologlar terapist olurlar. Psikiyatrlar doktordur.😌
O zaman sen psikologsun yani
Ve terapistlik yapacaksın?
Evet yaptım şu an terapistlik yapmıyorum ama yine işimle ilgili bir firmadayım faaliyet olarak😌
Olsun en azından çalışıyorsun ve bir mesleğin var, ya benim... Atama bekliyorum 😅
Ben atanmak için hiç sınava bile girmedim. Umarım şans seninle olur⭐
Sen nasıl hemen girebildin torpil falan mı çünkü sınava girmedim diyorsun, şansa pek inanmıyorum sadece hakkımızı yemesinler yeter.
Ben devlet calısanı değilim özel sektördeyim
Anladım, peki özelde mi daha iyi konumdasın (bu açıdan ₺) yoksa devlete geçersen mi
Şu an gayet iyi piyasaya göre memnunum esneklik yan haklarda gayet yerinde👍🏻
Evet okuldan aliskanlik oldu artik
Anlamayana özellikle kullanırım
Evet çok kullanırım istemsizce
Mümkün olduğunca evet, kullanırım.
Oldukça sık kullanırım.
Kullanırım
kullanmam
Fark etmiyor.
Evet genellikle...
Genelde evet
Her zaman değil