Kuzenim var 14 yaslarında ailesi pek onla ilgilenemiyor olgun biri düşünceleri ama çok umursamaz küçüklükten beri derslerinde insanlara karsı falan biri kendine kötü bişey deyince dalga geçen bi tip falan aslında normalde umursamazlık iyi kararında ama o küçüklükten beri böyle ve olumsuz etkilediği şeyler de var kendini dersleri umursamıyor hocaya bile laf söyleyen biri tabi küçük hareketlerinin bazıları olgun değil ama düşünceleri çokta öyle değil bence biliyor yaptığının doğru olmadığını ama yapıyor işte sürekli umursamazlık durumu sizce bi tramvadan geçmişte yaşadığı bişeyden kaynaklı olabilirmi sordum dedim acaba senin bu savunma mekanızman falan mı acaba kendi içinde üzülüyosun da bunu umursamıyosun zannediyosun falan mı diye hayır dedi hep öyleyim dedi sizce bi sorunu olabilirmi psikoloğa gitmeli mi bi psikolog varsa bu platformda yardımcı olabilirmi
Güncellemeler
+1 yıl
İlgilenmiyor ailesi ilgilenemiyor değil
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ailesinden bazı şeyleri başardığı için ilgi görmüyorsa her çocuk böyle birisine evrimleşebilir, Çünkü ilgisiz çocuklar hissizliğe yönelirler ve onun üstüne de çocuğun iyi yaptığı bir şey bile kötülenirse ve az görülürse"Sınavdan 75 almışsın yetersiz gibi" ya acaba benim çocuğum neden diğer çocuklar gibi değil diyemezsin, Psikologluk bir durum yok burada her çocuk ailesine çeker.
Aileden dolayı hissizliğe yöneliyor sence yok mu psikologluk bi durum sonuçta bu kadar hissizlik te iyi bişey değil bu arada kız çalışkan değil ders çalışmıyor aileside hiç baskı kurmuyor ya da uyarmıyor umursamıyorlar kız herşeyi kendim öğrendim geliştim diyor yani o derece
Psikologluk bir durum yok, Bunun nedeni dediğim gibi ailesinden kaynaklı, İnsanlar 7 yaşına kadar teta beyin dalgasında olur ve gördükleri şeyleri bilinç altlarına alırlar ve bu ilerleyen yaşlarda 7 yaşına kadar gördükleri şeyler ağırlıklı bir insan olmasına sebebiyet verir, Eğer çocuğun neden böyle olduğunu merak ediyorsan 2-7 yaş aralığında nasıl bir hayatı olduğunu ailesi o yaşlarda nasıl davrandığını bilmen gerekir, Bu seni sonuca götürecektir.
Anladım teşekkürler
O yaşlarda çok azar yiyorlsrdı babası gerekirse dovuyordu asırı iyi bi çocuklukları olmadı her istediklerini yaptılar ama ilgi sevgi vermediler kızdılar dovduler
Böyle bir geçmişten nasıl iyi ve duygusal bir insan bekleyebilirsin ki, Ağacı sulamadan meyve vermesini beklemek kadar bencilce ve düşüncesizce bir istek, Bir çocuğu aç bırak su verme yine de yaşama amacı olduğu için dayanmaya çalışır ama onun elinden sevgiyi ilgiyi ve başarı hissini alırsan, O zaman çocuk bakmış olmazsın sadece çocuk beslemiş olursun aralarındaki farkı iyi düşün, Ayrıca psikoloğa götürmek yanlış karar çünkü çocuk nereye gideceğini ve ne yaşayacağını bildiği için duvarlarını kaldırır ve o duvarın arkasına asla geçemezsin, Bu durumda iyileştirmenin en doğru yolu doğal bir şekilde onun yanında durmaktır sevildiğini hissettirmektir beraber aktivite yapmaktır, Eminim yaşı büyümeye devam ettikçe böyle yaptığın için sana bağlanacak ve onun duvarlarını indirebileceksin, Çünkü benim duvarlarım öyle inmişti.
Sağol şimdi okudum yorumunu bende onu anlıyorum zaten anladığımı da söylüyor inşallah iner duvarları
14 yaşında salın çocuğu üstüne gitmeyin
Knk salmışlar zaten ailesi ondan böyle ilgilenmek lazım yani ailesi küçüklükten beri kötü davranıyor hep odamdayım diyor aile gibi değiliz diyor kız ve daha ne kadar salabilirler ki kız zaten istediğinde dısarı cıkabiliyor istediğini yapabiliyor yani ben 19 yasımdayım beni bu kadar ailem salmıyor o derece
Ok