Kişilik & Karakter konusunda 203,7b cevap paylaştı.
Benim düşüncelerim her zaman anlaşılır.. ama anlamak istemeyen insana ne kadar laf anlatsan da zaten yine kendi bildiğini okur.. hani şey derler ya ağzınla kuş tutsan olmaz.. işte bu insanlara da bir şey anlatmak ya da kendimi açıklamak zorunda hissetmem.
Beni yanlış anlamakta ısrar edenler var, onların derdi de beni anlamazlıktan gelmek çünkü. Kendi hasetlikleri ve korkaklıkları gereği anlamadıklarını iddia edenlerle mesafemi çoğaltırım. Haricinde, kendimi ve düşüncelerimi anlaşılır anlattığımı düşünüyorum, bunun farkındayım ve içim rahat..
İllaki birileri beni anlasın derdin de değilim. Ülke IQ su çok düşük olduğu için zaten insanların bir çoğu sadece nefes alıyor. Yaşıyor bile diyemeyiz. Hayatımda benim anlayan birkaç kişi var. Onlarda bana fazlasıyla yeterler.
Karşımdakinin ne kadar ve nasıl anlamak istediğine göre değişiyor. Çoğu zaman anlaşılmak konusunda sorun yaşamıyorum, elimden geldiğince net ve açık iletişim kurarım. Tabi kendi penceresinden uzaklaşmak istemeyen biri olunca, ben de onun bakış açısında değilsem zor olabiliyor. Aynı düşünmemeyi konuşabilmek bile çok değerli, bunu tercih etmeyecek biri olduğunu anlarsam zaman harcamıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
% 30 diyebilirim. Yanlış anlaşılmaktan, anlaşılmamaktan, yargılanmaktan biraz korkan bir insanım. Hatta sorun çıkmasın diye fikirlerimi doğrularımı tam ifade de etmiyorum. Bilinçli olarak bunu yapmasamda bilinçaltı boyutta bu tarz korkularım var. Kabul ediyorum. Yapacağım bir şey yok. Savaşmayı bitiriyorum kendimle...
düşünceler değersizdir ve anlaşılması gerekmez ama soru şöyle olsa "seni ne kadar anlıyorlar?" bence bunu bir psikolog bile yapmaz "yapıyormuş gibi görünür"