Selamun aleyküm arkadaşlar, 8-9 ay boyunca peçeli bir arkadaşım vardı. Ben ilk kapandığım zamanlar peçe takmayı düşünmüştüm fakat ailem izin vermemişti. Arkadaşımla çok fazla ortak noktamız vardı aile konusu dahil. Arada peçe konusunda zorlanıp zorlanmadığını, akrabalarının ne tepki verdiğini hakkında sorular soruyordum. 1-2 ay önce peçe takmaya başladım tabii onun tecrübelerine vs dayanarak yardım alarak taktım. Ama taktıktan sonra zamanla sanki ona özenip de yapmışım gibi davranmaya başladı. Bu 1-2 aylık süreçte aramız başka sebeplerden dolayı da baya açıldı ve şu an hiç konuşmuyoruz.
Annem zaten takmamı hiç istememişti. Yüzümde de alerji yapınca ben de çıkarttım. Ama şimdi konusmayı kestiğimiz için peçe takmayı bırakmışım gibi düşünülmesini istemiyorum. “Neden peçeyi çıkarttın?” Sorusuyla da karşılaşmayı hiç istemiyorum. Çünkü bu farz olan bir şey değildi sonuçta hala eskisi gibi farza göre giyinmeye çalışıyorum. Zaten bunu kimsenin sormaya hakkı da yok değil mi? Ama keşke insanlar hadlerini bilseler.
Sorunum şu, cok empatik bir insan olduğum icin bana bir şey demeseler bile bakışlarından peçeyi çıkartmam hakkında ne düşündüklerini anlayacağım o da olmazsa hissedeceğim. Bu yüzden ne yapacağımı hiç bilmiyorum o ortama zerre dönmek istemiyorum ama dönmemek gibi bir seçeneğim kesinlikle yok.
-Peçe hakkındaki düşüncelerim değişmedi bu yüzden peçeye saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil