Güzele bakmamalı insan.. Güzel bakmalı ki sevap point kazansın😉

Güzele bakmamalı insan.. Güzel bakmalı ki sevap point kazansın😉

Güzellik kavramı görecelidir. Herkese veliler misali güzel baksa bile her insan herkesi güzel bulamaz bu daha fazla sahtekârlığa da girebilir. İnsanların gözlerindeki ve ruhlarındaki ışıltı vardır farklı yansımaları vardır mutlaka. Teknik olarak güzel olsa da herkes herkese güzel gelemez..
Güzel bakmak da güzele bakmakta sevaptır. Burada bakınca aklımıza ne geldiği sevap ve günah kısmını etkiler. Mesela kelebekler çok güzel hayvanlardır onlara bakarkan ne kadar güzel olduğunu idrak edip, yaratanın yaratma gücündeki güzelliği görüp hayranlık duyarsak Yaratıcının neler yarattığını düşünür ve büyüklüğünü daha iyi anlamamız açısından önemlidir. Güzel bakmakta aynı şekilde insanın ruhunun güzelleşmesine ve negatif duyguların körelmesinde önemlidir o nedenle güzel bakıp güzel yorumlamak sevaptır diye bir üst levele geçebiliriz.
Güzel baktın güzel gördün mesela teşekkür ederim 🙂
Öncelikle nazar değmesin diye böyle derler. Allah muhafaza etsin diye. İkincisi ise “güzele bakmak sevaptır” yanlış kullanım. ”Güzel bakmak sevaptır.” Güzel bakan insan arkasındaki mana ile bakar. O kana ise kötü bakış olmamalıdır. Kötü bakan kötü nazar eder.
Annem hep öyle severdi bana geçmiş her gördüğüm tatlı şeylere kendimi kaybederek coşku dolu değişik birtakım hareketler eşliğinde sözler ediyorum. Çirkin de bunlardan biri ayy yerim ben bak yine geldi kıpırdanıyor içimde bir şeyler aaaa ucucubucucu oyyuyy 😃 kssksksks 😂
Cevap
18Cevap
Kıskandıkları ya da çekemedikleri için olabilir
Nazar değmesin diye 😂
Teşekkür ederim 🙏😂
Nazar değmesin diye :D
Genelde kıskançlıktan derler. Ama iyimser düşünürsek ruh ve beden güzelliğinin bütün olduğuna inanıyordur, kişinin huyu çirkinse ondan genel anlamda çirkin diyor olabilir.😂
Çirkine çirkinse çirkin derim. Güzeli överim. Bende öyle kıskançlık yoktur. Abazı kadınlar çok güzeldir.
Bazı * olacaktı birleşik yazmışım.
Herkesin güzellik algısı farklıdır çünkü. Herkes eşit duygulara sahip değildir. Birisinin beğendiği bir şeyi, başka biri beğenmeyebilir.
Bende bunu merak ediyorum yani güzel misin çirkin mi kuşkuya düşüyorsun
Çünkü çoğu insan kendi içinden geçeni söyler
Ne yapsın saç baş kavga mı etsin sinir olduğu için can yakmaya çalışıyor
Güzellik görecelidir birine güzel gelen diğerine gelmeyebilir. Algılar farklıdır.
Neden biri çirkin olduğunda güzel derler?
güzellik görecelidir.
Muhtemelen nazar değmesin diye olabilir.
O kadar çok kıskanç insan var ki ben neyse onu söylerim gerçekçi olmak her zaman iyidir knk
Doğru söz sevap point kazanmalıyz
Tü tü maşallah deyilmiydi o 😄
Nazar değmesin diye
🌸💞
bilmem sevme şekli o çirkinnn diye 😂😂
Ne güzel sevmiş 😃
Sayende sevap işledim sağol 😇
Ahiret parası, iyi yatırım 👌🏼😌
🧿🧿 nazar değmesin bu eksikti
Göreceli bir kavram olduğu için olabilir mi
Nazar değmesin diyedir belki.
Çekemeyenler güzele çirkin der