Günlük hayatta insanlar hem güzel/ Yakışıklı olmak hem de görünmek ve güzel/yakışıklı hissetmek istiyorlar. Ancak bu istek, Makyaj, saç rengi ve saç bakımı, kıyafet, aksesuarlar gibi sadece dış görünüşle sınırlı kalmıyor; Cilt gerdirme, Ten değişikliği, Yağ aldırma, Deri altı dolgu, Vücut ölçülerini büyütme ya da küçülttürme... gibi daha birçok ciddi estetik cerrahi operasyonlar olmaya düşündürüyor yaptırıyor. Bunlarla sahip olmakla da sınırlı değil, Giydiğimiz ve giyeceğimiz kıyafetlerin, aksesuarların markası da çok önemli bir unsur haline gelmiş durumda. Peki, bizleri bu duruma iten sebepler nelerdir?
Bu durumun en başında, Biz yani kendi benliğimizi beğenmemek geliyor. Bu sorunun ile bizler başka hangi sorunları ediyoruz? Tekstil; Üreticileri ürünlerinin tanıtım ve pazarlamasında toplumun takdir ve beğenisini kazanmış sanatçılar gibi kişilerden faydalanmaları yer alıyor. Ürünlerinin tanıtımında bu kişilerin kullanılması bilinçli bir seçimdir. İnsanlar artık bazı şeyleri kendileri beğendikleri için değil, herkesin beğendiği bir sanatçının seçtiği, kullandığı, giydiği, yediği ve içtiği ürünlere sahip olma isteğiyle birbirleriyle yarışır hale geldiler. Bu durum, kişisel benliklerin giderek yok olmasına sebep olmaktadır. Ancak, bu zararlı etkiler bununla da sınırlı kalmıyor.
Markaların ürünleri, piyasalarda oluşan arz ve talep üzerine değerinden yüksek fiyatlarla satılıyor. Bu da bazı insanları olumsuz düşüncelere itiyor. Kazanarak sahip olamayacağını düşünen kişiler, hırsızlık veya gasp gibi suçlara yöneliyor. Ayrıca, bazı üreticiler bu durumu fırsata çevirerek, gerçeğinden ayırt edilemeyecek benzerlikte taklit ürünler satışa sunuyorlar. Bu taklit ürünler, piyasada rekabete yol açıyor ve insanların sağlığını olumsuz etkileyen, dayanıksız, güvenilmez, düşük kalitede ürünlerin kullanımına neden oluyor. Bu da birçok sağlık ve maddi zararın oluşmasına zemin hazırlıyor.
İnsanlar, kendilerine olan beğenilerinin azalmasıyla başkası gibi görünmek için estetik operasyonlara başvuruyorlar. Bu da beraberinde birçok sorun ve zararı getiriyor. Kendimiz olmayı sevmediğimiz için yaşadığımız bu sorunlar, kişisel ve toplumsal ruh sağlığımızda ek sorunların oluşmasına neden oluyor.
Sonuç olarak, markaların ve ünlülerin etkisiyle şekillenen bu tüketim kültürü, kişisel benliklerin kaybolmasına, Uzun süre çalışarak sahip olamayacaklarını düşünerek gasp, hırsızlık suç oranlarının artmasına, sağlıksız ve güvensiz ürünlerin yaygınlaşmasına ve sağlıksız ucuz, işin uzmanı olamayan merdiven altı estetik operasyon konduların artmasına yol açmaktadır. Bu durum, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde ciddi sorunlara neden olmaktadır.
Saygılarımla.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben kendime saygımı yitirmem
Bu da faydalı bir bilgi olmuş. Engin bilgileriniz için teşekkür ederim tekrardan.
Bende tekrardan teşekkür ederim. Tüm toplum erkek/Kadın herkes adına şimdiden en kısa zamanda kendimiz olmak için iyileşmeyi temenni ederim. Saygılarımla