#Herşey teknik disiplinle olursa mı daha doyurucu olur hayat, duyguların elverdiği kadarıyla mı?

#Herşey teknik disiplinle olursa mı daha doyurucu olur hayat, duyguların elverdiği kadarıyla mı?

Hayatı sürekli katı bir disiplinle yaşamak çok zor ve yorucu olur. Elbette planlı programlı olmak çok güzel bir şey günü dolu dolu yaşamak için de mantıklı bir tercih ancak arada sırada kendimizi o anın akışına bırakıp geldiği gibi yaşamayı bilmekte benim açımdan çok önemli ve değerli.
İnsan sürekli planlı bir hayat yaşamaya alışınca kendisini bitmek bilmeyen bir askeriyede gibi hisseder, aksilikler çıktığı zaman huzursuz olur, zamana hükmettiğini ve her şey onun istediği gibi olacak zannetmeye başlar. Aksine hayat her zaman bizim planladığımız gibi ilerlemez farklı sorunlar ve farklı yollar karşımıza çıkartabilir. Bunları son derece olgun bir şekilde kabul edip hayatın akışında yaşama bilinci insana huzur verir
Ben hayatımı her zaman için hissederek ve içimden gelerek yaşıyorum kimseyi dinlemeden ya da kimseyi umursamadan en güzeli bu çünkü.. bazen bakıyorum insanlar diğer insanları fazla takıyorlar.. ya da mesela acaba kırılır mı diye çok düşünüyorlar.. böyle yaşarlarsa da kendi hayatları kötü oluyor bu sefer.. fazla kırılgan olmak fazla saf ve iyi niyetli olmak kötü oluyor maalesef.. ama tamamen kuralsız da yaşanmaz.. insanın hayatında mutlaka sevdiği ve kendisinin belirlediği kurallar disiplinler olmalıdır.. plansız yaşayınca zaten istediklerini başaramazlar bu hayatta.. ya da öyle kafasına göre koydukları kurallar da insanları kurtarmazlar.. bunun dışında bir de iyi kalpli yaşamaları da lazım.. bazen bencil olmak gerekiyor ama sürekli bencil olunca da insan bir süre sonra maalesef ki yalnız kalıyor bu hayatta..
bu yüzden de önemli olan mutlu olduğumuz şekilde sevdiklerimizi de mutlu ederek yaşantıya devam etmektir.. ben bu şekilde düşünüyorum en azından.
Ben disiplinlin yaşıyorum. Disiplinden kastım spor, yemek, iş gibi konular. Mesela kampa giderim rahat davranırım. Sporda kendime acımasızımdır. Yani yerine göre sanırım.
Cevap
6Cevap
Hayatı spontane ve içimden geldiği gibi yaşamaya alışmışım.
İçimden geldiği gibi yaşıyorum. Hayat kısa, her zaman her şartta belli disiplinlere göre hareket edemem.
Antrenöre gereğim yok, hayatı içimden geldiğim gibi de yaşamıyorum bu benim tercihim değil hiç de olmadı
Disiplinli biri değilim ÇOK O yüzden içimden geldiği gibi yaşamayı seçiyorum
Bu zamana kadar hep disiplinle yaşadım ve berbattı biraz toparlarsam içimden geldiği gibi yapacağım.
İçimden nasıl geliyorsa
Hayatı içimden geldiği gibi yaşamak daha güzel
Her zaman içinden geldiği gibi yaşamak insanı mutlu eder...
İçimden geldiği gibi yaşamak..
İçimden geldiği gibi en güzeli bence 😇
İçimden geldiği gibi
Akisina birak
içimden geldiği gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?