23 yaşındayım. Bu yıl ilk üniversite mi okuyacağım. Çok mu geç?

İlk sene zaten hem temelim yoktu hemde konular çoktu.
2. sene de konuları yetiştiremedim.
3. sene annemi kaybettim taziye falan evin tum yukleri de bana kaldı bunalıma girdim yine olmadı
4. sene sınav yeri şehir dışına çıktı gidemedim.
Geçen sene de bu kadar başarısızlık ve tâlihsizlik yaşamanın ve evin içinde körelmenin bende yarattığı psikolojik yıkılmanın çok etkisi altında kaldım. Doğru düzgün kendimi derslere veremedim. İnthr etmeyi bile düşündüm. Ama dedim ki ben korkak değilim. Mayıs ayında herkes sınava girmek için stres olurken ben de kendim için bir dönüm noktası geçirdim ve karar verdim ya şimdi adam gibi kendimi derslere vericem ve seneye derece yapacam bunca yılın acısını çıkaracam ya da her şeyi elimin tersiyle itip artık evlenip gidicem dedim.
Sınava hazırlanmayı seçtim hatta burası dahil tüm sosyal medya hesaplarımı kapadım. Ciddi Ciddi ağlaya sızlıya canı sıkıla sıkıla herkesin eleştiri ve kötü sözlerine rağmen deli diyen tembel diyen oldu ama kulaklarımı tıkadım ve evde düzen oturtup çalıştım. Bir yığın kitap deneme çözdüm tekrarlarımı da yaptım.
Diş hekimi olmak istiyorum. Bu arada annemde vefat etti. Yapayalnızım. Kazanacağıma eminim.
Peki kazandığım zaman burs bulamazsam bu sefer masrafsızlıktan okuyamazsam diye çok endişe ediyorum.
Ha bir de yaş sorunu.
Geç mi kaldım? Savaş alanından çıkmış gibiyim.
23 yaşındayım. Bu yıl ilk üniversite mi okuyacağım. Çok mu geç?