Anlamıyorum kime sorsan hepsi çok iyi ama dünya da bir o kadar kötü niye kötü insanlar yüzünden hee bu kadar insan iyiyken neden iyi değil burası.
Anlamıyorum kötüler nerde?
Öz eleştiri yaparken hatalarınızı da söylüyor musunuz?
Anlamıyorum kime sorsan hepsi çok iyi ama dünya da bir o kadar kötü niye kötü insanlar yüzünden hee bu kadar insan iyiyken neden iyi değil burası.
Anlamıyorum kötüler nerde?
Öz eleştiri yaparken hatalarınızı da söylüyor musunuz?
İnsanın bencil olduğu kanıtlanmış bir şey birçok insan yaptığı hatanın farkına varsada arkasında durmayı söylediği yalana kendisini bile inandırabildiği bir gerçeklikte yaşıyor iyi insan aslnda nedir? iyi insan var mı? İyi insanın olması nesnel bir görüşle kavrarsak ne açıdan iyi? İyi her zaman iyi midir? Kötü insan var mı? Dediğin çok mantıklı bir o kadar da kafa karıştırıcı bir soru sordun Thrasymakhosun öne sürdüğü eğrilik ve doğruluk açısından öne sürdüğü bir konuya deyinelim thrasymakhos eğri insan iyi doğru olanın ise kötü olduğu bir görüş öne atar bunun üzerine Sokrates ile bir tartışma içine girer ve her ikiside iyilik ve kötülük kavramını en ince ayrıntısına kadar anlatır bu tartışmada her iki taraf'ta birbirilerinin öne sürdüğü görüşleri çürütmeye çalışır eğer felsefik kitapları okumayı seviyor isen Platon'un devlet kitabını okumanı şiddetle tavsiye ederim iyilik kötülük politika siyaset güç ve daha nice görüş ve anlayışları sürekli bir tartışma içinde en doğrusunu ortaya çıkarmaya çalışırlar bu kitabı sen ve senin görüşüne sahip bütün insanların bu kitabı okumasını istiyorum okuduktan sonra sendeki değişimi saniyesinde fark edeceğine eminim :)
Kötü benim bunu söylediğim zaman kimseye inanmaz çünkü kendini kötü demez de kimse.
Ben çok iyi biriyim dediğim zaman da tersine düşünürler çok kötü bir insan diye.
O yüzden seni anlayanlarla konuşman lazım çünkü çoğu tecrübesiz olduğu için bir b** bildiği yok.
Cevap
3Cevap
Ben çekinmem
Bunu bende merak ediyor ve bazen sorguluyorum
Nedense ben bunu düşünmeme rağmen hep kötü oluyorum artık saldım herkese hakkını vermedikten sonra onlara göre iyilik yapmış olmuyorsun ucu onlara kötü dokunması lazımmış onu analdim ☺️
Milletin büyük hatalarını yüzüne vurmamaktan kaynaklanıyor bu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?