İnsanların çektikleri, seçtiklerinin bedeli olabilir mi?

İnsanların çektikleri, seçtiklerinin bedeli olabilir mi?

Kendi eylemlerimiz ve eylemsizliklerimizin yanında doğduğumuz toprakların eylem ve eylemsizlikleri belki biraz biyolojik olarak vücudun, bilincin hatta ilk çağlardan bize aktarılan korkular, genetik aktarımlar, beynin kimyası vb. hayatımızda yaşadığımız mutsuzluklarlarımızı veya mutluluklarımızı etkiliyor olabilir.
✍️✍️
Kesinlikle katılıyorum. Kendi elimizde olan çoğu şeye yön veren aslında tamamen verdiğimiz yanlış kararların bedelini çekiyoruz. Soruların beni benden alıyor 👏🏻👏🏻
🌿🌿
Bazen elimizde olmadan, seçim yapmadan da çektiklerimiz olur.
Hayır değildir.. bazen öyle şeyler olur ki bu insanın elinde olmaz.. mesela küçük bir bebeğin acı çektiğini ya da öldüğünü düşünün burada bebeğin ne suçu var.. ayda aynı şekilde doğduğu yeri seçemeyen aileyi seçemeyen bir insanın da kötü bir hayat yaşaması gibi.. bazen sadece kurban rolünde oluruz
Cevap
10Cevap
Bazı insanları hayatına alman bütün hayatının mahvolmasına neden olabilir
🚬
Evet çektiklerim seçtiklerimin bedeli ama seçerken sağlıklı düşünememek benim seçtiğim bir şey değildi
Kimse bile isteğe sonuçların böyle olmasını tercih etmez amaaa evet öyle.
Ben bir şey çekmedim çünkü ne seçtiğimi biliyorum.
Tabiki kendi irademizle seçiyoruz sonuçta bazı şeyleri. İnsanin kendine yaptığı kötülüğü başkası yapmıyor...
Olabilir evet. Bununla ilgili âyette var. Ama sınavda olabilir. İllaki kötü bir şey yapmış olmak gerekmez.
Bir kısmı öyle olabilir, belki bir kısmı da Tanrının bizim için seçtikleridir.
Kendi seçimlerimin sonuçlarını itinayla yaşıyorum..
Kesinlikle olabilir
Benim seçtiklerimin bedeli bu değildi
Hayir atalar sagolsun.
Vazgeçtikleri, çektikleridir
Genel anlamda öyle olduğunu düşünüyorum
Seçtiklerinin değilde karakterinin diyelim.
Ben bedel ödemem
Herkes layık olduğu hayatı yaşıyor bence
Zaten öyle olduğunu düşünüyorum.
Kimse seçtiği hayatı yaşamaz
Hayır
olabilir
Tam olarak oyle
yüzdeyüz evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?