Mecburen mi yalnızsın, seçim mi bu senin için?
Belirli süre mi yalnızsın, belirsiz süre mi?
Mutlu musun halinden, şikayetçi mi?
Yalnızlığı sonlandırmak için neler yapıyorsun?
Yalnız değil misin?
Mecburen mi yalnızsın, seçim mi bu senin için?
Belirli süre mi yalnızsın, belirsiz süre mi?
Mutlu musun halinden, şikayetçi mi?
Yalnızlığı sonlandırmak için neler yapıyorsun?
Yalnız değil misin?
İlk cümledeki soru yaman bir ikilemdir yani yalnızlık tercih mi, yoksa mecburiyet mi? Kimisine göre tercih, kimisine göre mecburiyettir eğer tercihinizse keyiftir, mecburiyetse azaptır, kalabalık içinde yalnız hissetmem, bence yalnızlık kalbi dolduracak birisinin olmamasıdır, yanlış tercihlerin sonu yalnız kalmaktır, şu da var ki uzun vadede kimse yalnızlığı tercih etmez, ediyorum diyen de yalan söylüyordur.
çok güzel söylediniz ama hiçbir soruya cevap vermediniz :)))) hahaha kesinlikle takdir ettim sizi
Ben sevmedim , istemedim fakat ortam ve insanların durumu bunu gerektirdi.
Önyargı bu kadar tavan yapmışken biri olup hayatım zindan olacağına olmasın yanlız olayım daha iyi düşüncesindeyim.
Evet haklısın
Cevap
16Cevap
Hayır yalnızlığı sevmiyorum hiç hatta nefret ediyorum ama güvenecek samimi olunacak insanlar kalmadığı için mecburi yalnızlığı seçiyorum.
yalnızlığı aşmak için neler yapıyorsun?
Hep bir yalnız tarafım var. Kalabalıklarda sesi daha çok çıkıyor ama halimden memnunum şimdilik.
İki çocuk bir eş.. Yalnızlığı nasıl başarıyorsun?
Doğumumla birlikte ruhuma işlenmiş gibi. Hemide 3 nisa taifesinin içerisin de tek ademim, o daha çok hissettiriyor. Konuşmalar; "etek alalım, kurabiye yapalım", gibi mevzular ve daha yazamadığım kız muhabbetleri. Şikayet etmiyorum ama içimde bir küçük yer benimle maça, balığa, kahveye gelecek bit oğul şu yalozluğu alırdı sanki" deyyor. Ben orada bile yalozum emmimin kızı🙂
Ben de iki oğul bir koca.. Hep maç muhabbeti hep aksiyon macera... Çok yalnız hissediyorum diye ağladığımı bilirim 😁 şöyle benimle saç yaptıracak, alışveriş yapacak, oje sürecek cilt bakımı yapacak kızım olsaydı, erkeklerin dedikodusunu yapsaydık... Harika olurdu
Aynennn
Severim bir sürü insanla konuşup onları haberdar etmek yerine kendimle baş başa kalmayı tercih ederim
daimi bir yalnızlık mı bu? tercihen kısa süreli mi?
Hem benim hem zorunlu bence süresiz. Gu durumdan kurtulmak için bisey yapmıyorum hem mutluyum hem şikayetçi ama çözüm yok
yaşın doğru ise önünde kocaman bi hayat var. belk biraz harekete geçmen gerekiyordur. ne dersin?
Yaşım hemen hemen doğru ne gibi bi harekete geçme. Kimin nasıl biri olduğunu kestiremiyorum artik. İnsanlar kendilerini olmadığı gibi tanıtmaya çok meyilli doğru kişileri bulduğumda kaçırmıyorum
insanın en büyük yatırımı, kendine olan yatırımıdır.
enstrüman çalmayı, yabancı bir dili, meslek içi bir uzmanlık dalını öğrenebilirsin. bunun için farklı platformlar vardır muhakkak. ben olsam internet üzerinden değil, bizzat gidip sosyalleşebileceğim kursları seçerdim. tabii bu benim görüşüm
Tek başına sosyalleşmeye çalışmak çok zor. Ve hemen ısınamıyorum bide. Bahsi geçen yer gençlik merkezleri veya halk eğitim kursları oluyor genelde. Onlara özel bi yer ayırıyorum elbet. Fitness yapıyorum ve boks kursuna yazılma aşamasındayım. Dil olarak tek ilgimi çeken Osmanlıca ve Amerikan İngilizcesi ki öğrenmek zor. Meslek içi uzmanlıkla hiç bilgim yok
spor yapmak güzel seçim. illa ki bi ilgi alanı bulunuyor işte..
ilgi alanım çok ya
Yalnızlığı severim ama sürekli yalnız olmayı sevmem.
Dozunda olmalı yani
Yalnızlığı severim ama her şeyin fazlası zarardır bunu da unutmamak lazım.
Neler yapıyorsun yalnızken? Nesi güzel?
Kalabalık içinde yalnızım hatta bazen kendim için bile yalnızım.
tercihen mi yalnızsın yoksa mecburiyetten mi? kurtulmak için neler yapıyorsun? seviyor musun?
Karakterim beni buna itiyor. Bundan dolayı memnun değilim.
İnsanın kendisini değiştirmesi en çetin mücadele
Yerine göre bazen yalnızlık bazen kalabalık severim. Bana hepsi uyar.
belirleyebilir olmak mutluluk verici. zorunluluk boğucu olabilir
Yalnızlığı severim ama kalabalık içerisinde de öyle surat asık oturmam, sohbetimi ederim.
yalnızlığın en çok nesi sana iyi gelir?
Kendimi huzurlu hissediyorum. Sessiz ve sakinliği, üzülmemek, kaygısız ve tasasız.
sınırlı zamanlarda iyi geliyor sanırım. belki yalnızlığa mecbur olmamak böyle iyi hissettiriyor.. kim bilir..
Yalnızlıkla ilgili hiçbir sıkıntım olmadı, severim. Ama tamamen yalnızlık değil tabi.
@BilenAbi anladım
nasıl bi yalnızlık? süreli mi? sevdiklerine her an ulaşabileceğinin güvencesi altında bir yalnızlık mı?
Qnladım kardeş elbette veren birini bulursun
@RockyBalboa123 neyin kafasını yaşıyorsun kardeş?
Neden ne oldu?
@RockyBalboa123 abazanlıkta sınır tanımıyorsun
Ne alaka kardaş yalnızlık seni üzmesin illaki verem birini bulursun
@RockyBalboa123 ne kadar sığsınız, asla boğulmazsınız.
Fazla edebi konuşuyon kardeş bişey anlamıyom ama merak etme elbet biri ver, r
@RockyBalboa123 bir şey anlamadığın gayet açık.
engelledim
12-14 yaş arası ergen halleri... nerde görsem tanırım :))))
:)))
:))) aynen.. uzak durmak gerek bazen.. engellemek iyi seçim. gerçek yaşamda da bu olsa keşke.
Ben hayatımın 35 sene kadarını bir başıma geçirdim ben radyom kulaklığım.
ya sonra?
yalnızlığın kontrolden çıkması ve belirsiz süreli olması belki boğucu oluyor..
sevindim. iyilik halin daim olsun
Etrafim cok kalabalık, yalnız kalmak için yalan söylüyorum (
yalnızken en çok ne yapmak seni mutlu ediyor?
Yalnızlıktan keyif alıyorum, iyi ki varsın yalnızlığım..
Neler yaparsın yalnızken?
Kulaklıklarımı takar dışarı çıkar gezerim, mekana oturur bir şeyler içerim ya da evimde bir şeyler izlerim.. Başkasına ihtiyaç duyarak yaşamak bana göre değil..
Hıımm pekii
bazen kafa dinlemek gerekiyor, kalabalıkta yalnız hissetti isem orada enerjimin tamamının sömürülmemesi için hemen kaçarım
ay kaçmak bence de en güzeli. ben yalnızlığı sevmiyorum hiç
evet ama bazen kalabalıkta uyuşmayan kişiler olumsuz etkiliyor yoksa ben de yalnız kalmayı çok istemem
uyuşmadığım kişileri hiç tercih etmem haklısın
Yalnızlık kötü arkadaştan, hayırlı arkadaş da Yalnızlıktan iyidir. Hz. Muhammed
güzel söz :)
Evet...
Yalnızım bazen bu durumdan çok memnunum bazen de sıkılıyorum ve yalnızlıktan kurtulamıyorum
yalnızlıktan kurtulmak için bir planın var mı?
umarım bulursun
Yalnızlığı severim. İlişki olarak yalnız kalmak tercihim. Ama uzun süreli tercihse bunu çalışırım
Uzun süreli yalnızlık yıpratıcı olabilir
Kesinlikle. Sizi takip etmeyi seviyorum
Teşekkür ederim 🥰
Dozunda yalnızlık dozunda sosyallik
Doz önemli mevzu
Yalnız değilim 😂
Yalnızlık sana göre değil mi?
Sıkılırım
Aynen
Heyecan severim için kıpır kıpır isterim
Ben sevmem. Sakinlik isterim. Sürpriz sevmem.
Canlılık her zaman bende var olmalı içe kapanmayı sevmiyorum
Canlılığı ben de seviyorum ama heyecan sevmem
İnsan yalnız nasıl canlı olabilir
Yalnızlığı sevmem. Ben yalnızken içe kapanıyorum. Depresif oluyorum.
Neden şaşkın omayra 😂
Bilmem.. Sevmiyorum işte. Sevdiklerimle susmayı da seviyorum konuşmayı da. Ama yalnızlık bana göre değil.
Kafan karışık 😂
Yoo.. Yalnızlığı sevmem. Sakinliği severim. Hayatıma çok insan almam. Heyecanı genelde iş yaşamında ay şunu unuttum mu şeklinde yaşadığım için tiksinç bir his olarak benimsemişim. 😁
Sakinlik yalnız iken olmaz mi
Olmaz. O sıkıcı olur.
Aile içinde suskunluk mu
Karışık... Her şey var. Bunu seviyorum
Gelişine yapıştır
😁
Bana göre değil 😂
Ne sana göre değil? Aile yaşamı mı?
Sakinlik heyecansız kıpır kıpır olmayan şeyler
Anlatılmaz yaşanır 😁
Kısa ve öz
Ne diyim.. Şimdi sana göre değilse seni ikna etmeye mi çalışayım boş yere 😁 belli ki halinden memnunsun. Aynen devam et. Ben de memnunum. Ben de aynen devam. Aynı olmamıza gerek yok.
İkna edince de yaşam tarzı değişmez
Tabii ki. Değişim diye bir şey yoktur kolay kolay.. 🤪Sen bildiğin yoldan devam... Ben de aynen... 🥰
Benzini fulle 😅😅
Bi tatlı uyku çöktü ki sorma.. Dondurma bitmek üzere. Bitse kaldırsam buzluğa
Erimiş zaten bırak öyle kalsın 😂
Makinede oluyor kendim dondurma yapıyorum. Ne heyecanlı di mi 🤪
Haha bu beceri bence heyecan değil 😅😅
Dondurma heyecandır gerisi yalandır
Yemesi evet 😂
Neli yaptın
Yapmasını da seviyorum yemesini de 😁
Limonlu, parça çikolatalı, sade... Kivili yaptım o güzel olmadı. Muzlusu çok iyi oldu bitti. Orman meyveli efsane oldu bitti. Kayısılı iyi olmadı ama bitti 😁
Heyecanlı değildir o zevklidir 😅
Zevk heyecan karışık 😁 dondurma aşktır
Oo baya çeşitli 😅 tebrikler
Deniyorum kendi çapında bir şeyler
Başarılı tabi ki de zor yapmak zahmetli
Evet ama ben harikayım neyse ki 😁
Sen olmasan ne olurdu ki 😅
Ayy bensizlik çok zorrr 🥰 çok şükür ki böyle tatlı bir aileye Allah beni nasip ederek onları ödüllendirmiş
Şanslı aile ve tatlı aile 😂
Çok şükür. 🧿
Nazarlardan korusun
Amin
🤗
Yalnızlığa bayılırım jzjxjks
neler yaparsın en çok? kahve dışındaaa
Tiyatroya giderim birde sevdiğim sokaklarda caddelerde yürüyüş yapmaya bayılırım kraliçem🫶🏻
oy canım benim yürüyüş ben de çok severim. keyfin daim olsun.
Teşekkürler aşkom senindee
Kalabaliga girdigim an panik atak
yalnız olmak seni mutlu ediyor mu?
Hayır boğuluyom
sonlandırmak için neler yapıyorsun?
Hiçbişey yapamıyom potansiyel yok
kendini olumsuz kodluyorsun.
Bazen severim sosyal olmayı da severim
en çok hangisi?
Yalnızlık kafa dinlemek
ne yaparsın yalnızken en çok?
Çeşitli hobilerim var onlarla uğraşırım ya da uyurum
mesela neler?
Müzik çalmak, dikiş dikmek, balık tutmaya gitmek (balık tutmak önemli değil ama), fotoğraf çekimine çıkmak, 3d tasarım yapmak
oo ne güzel.. hepsi birbirinden güzel
Sağol 🙂🙏🏻 hobiler edinmek lazım herkesin olmalı
benim yok :) ama iyi hobi bulurum :)))
Kendine hobi bul o zaman öncelikle gerçekten iyi kafa dinleniyor
mesela akvaryum severim, ama bakımını sevmem. eşime akvaryum hobisi kazandırdım. o ilgileniyor. ben bakıyorum. harika bişey :)) bakmak sayılır mı? bence sayılsın
Akvaryum da evet dinlendirici etkiye sahip dünyada akvaryum şampiyonaları oluyor süsleme konusunda bununla uğraşan arkadaşım var diorama yapıyor akvaryuma sonra balıkların koyuyor çimler büyüyor onları kesiyor biçiyor neler neler
uğraşıyor benim eşim de sorma.. aayyy hiç uğraşamam çok zor ama bakması çok keyifli. izliyorum zevkle. iyi ki bu hobiyi buldu. miiisss
Sen kendin de yapacağın bi hobi bul ama kendine
düşüneyim bunu :))
Evde yapılabilen en güzeli dikiş yapmak bi makine al eski kıyafetlerden birşeyler yap ben eğleniyorum teyzem eski kot pantolon yollamış ona çanta yapıcam diğer teyzeme yapmıştım çok beğenmiş
dikişten hoşlanmam ki.. hiç tarzım değil
İlgini çeken bi enstrüman al öğren çalmayı
hobisiz olmaz mı?
Hayır anayasanın bilmem kaçıncı maddesi gereğince hobisiz olmak suç sayılıyor 😂😂 5 yıl yatarı var
Yoga yap spor yap
düşünürüm mutlaka.. yatarı olması kötü oldu yaa tüh bak görüyon mu
5 yıl kocasız abooo çekilmez 4 duvar arasında
çekilmeezzz canım kocam iyi ki var
Sana hobi buldum balıklara yem at 😂😂
haa yapıyom onu bak :)))
kedimi seviyorum.
balıkları yemliyorum. arada çiçeklere su veriyorum.
yemek yapmak zaten benim vazifem, onu saymıyorum.
Yemek yapmaktan keyif alıyo musun
evet ama bu keyif için yaptığım bir şey değil.
Keyif alarak yap daha lezzetli olur
Keyif alıyorum zaten. Ben çok iyi yemek yaparım ama hobi başka bişey.
Spor yap spor en iyisi
Dondurma yapıyorum olur mu?
Ben 2 top vanilyalı alayım lütfen 😀😀😀
Ay çok güzel olmuş tavsiye ederim ama tek başına isen gidip almak mantıklı. Kalabalıksanız eve makine almak akıllıca olur
Ne makinesi dondurma makinesi mi?
Evet
İlk defa duydum ama bana gerek yok katı meyve presi bile öyle duruyor 😂😂 blender eh işte nadiren
Ben bildiğin hakiki salep ile yapıyorum.
Saleple güzel olur ben evde bira yapıyorum
Ooo harika. Ben hiç girmedim o işlere. nadiren alkol içiyorum. Evde yapsam alkolik olurum 😁 nasılsın evde yoğurt yapıyorum, kefir yapıyorum
Ben de az içerim haftada 3 -4 gün 2 şişe yetiyor çok nadir 3 içerim
Ben ayda 1
Ağrı kesici falan ilaç kullanmam alkol tercih ediyorum
Tercih meselesi 😊
İlaç son çare bana göre
Severim.
yalnızken en çok ne yaparsın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?