Teşekkürler 😊
Fazla değer verip değersizleştiğinizi düşündüğünüz oldu mu?
Teşekkürler 😊

Kime değer verdiysek umursamadı. Arkasına dönüp bakmadı bile.
Offf hem de çok oldu , akıllandık ama biraz geç akıllarndık 😌 insanlara bardağa kola boşaltır gibi yavaş yavaş değer vericeksin çok fazla verirsen köpürüp taşırırsın. Çünkü fazla değer insanın başını yere eğer diye boşuna demiyorlar
Vay yoruma bak harika. Benzetmeler müthiş.
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim tatlım 🥰
🙋🙏❤️🥰
Çok güzel bir soru sordun. Kime kendinden daha çok değer verirsen o senden kaçar bunu unutma. O yüzden kimseye kendinden çok değer vermemelisin. Ancak kendine değer verirsen başkalarında sana değer verir kendini seversen başkalarında seni sever, etrafından sevilirsin.. Çevre tarafından ne kadar değerli bir insan olduğunu anlar.
Kimseye anlam yüklememeli. Ben kendime değer veririm.
Neyi enerji verirsen o enerji sana geri döner. Neye odaklanırsan odaklandığın şey büyür derler..🙂
Sende çok güzel cevap vermişsin. Aynen öyle kime fazla verirsen daha fazla alıp kaçıyor senden.
Rica ederim 🌹😊
Bu güzel soruya şöyle bir yanıt vereyim yorumunuz siz yapın bu yaşıma kadar kendim deneyimlediğim bir durumdan söz ederek sorumuza yanıt vermek istiyorum. Bir insan ne kadar iyi olursa açık olursa koşulsuz severse hiçbir beklenti altında olmadan destek olduğu sürece en büyük kazığı ve en büyük üzüntüyü hep o kişi yaşamaktadır. Demem o ki hiçbir kimseyi gözünüzde fazla büyütmeyin hiç kimseye de gerektiğinden fazla tevazu hoşgörü göstermemeyi öğrendim.
Elinize sağlık 👏
Estağfurullah ne özürü. Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız. İnsan işte bazen kendini söz geçiremediği için bir şeyleri değiştiremiyor.
Çok zarifsiniz tekrar teşekkür ediyorum değerli yanıtınız için. Sadece size şunu söylemek istiyorum belli bir zamandan sonra yaşadıklarım bana öğrettiği şey bazı şeyleri fazla zorlamamayı insanlara kendimi anlatmamayı insanların beni bu şekliyle kabul etmesini en önemlisi de kimin yanında mutlu ve huzurlu hissediyor isem o insanlarla güzel ve kaliteli zaman geçirmeyi hedefliyorum çünkü zaman o kadar kısa ki yaşamda her anını güzel şeylerle doldurmayı arzu ediyorum.
Öyle de işte bazı şeylerden kopmak gerekiyor. Önce onu sağlamak lazım. Teşekkürler yorumunuz için.
Rica ederim ✌️😊
bu hatayı yaptım bir kaç defa. sonradan bakınca hakikaten değmiyormuş, sen değerinden kaybedip dilenci konumuna düşereken, karşındaki gününü gün ediyor. yazık diyorsun ama iş işten geçmiş oluyor.
Aynen doğru söylüyorsun kendini değersizleştiriyorsun.
Cevap
21Cevap
Öncedendi hocam ya valla. Her şey tecrübe oluyor. Beklenti içine girmiyorum üzülmüyorum değersizleşmiyorum
Oldu o yüzden ne kadar değer veriyosa o kadarını veriyorum...
Evet çok oldu maalesef.. bu yüzdende herkese hak ettiği değeri veriyorum artık
Evet, fazla değerle poposu arşa değdi
@Sosyetic_SheqiiL millet kıymet bilmiyo simariyo biz değerin d sini ariyoruz
@Bombaci10 hiç sorma
@fesfs senin fenomenliğini mi?
@fesfs öyle şey mi olur ya
Yönetime sor bunu bence.
Oluyor oluyor bana da çok yaptılar. Hesabim boşuna kapanmadı benim
Üzücü, bana gönderin ben ilgilenirim siz sataşmayın kızlar 😃
Lucco ilgileniyor sağolsun vercem mahkemeye. Erkeklerle organize olmuşlar her yerde hakkımda iftira soruları açıyorlar. Kafasi kapalı kadın iftara atmaya hiç mi Allah tan korkmuyor bunlar bilmiyorum ki
@Alfa_Tuçis kafası kapalı kadın ne lan shdjaj
Yani güya tesettürlü işte anla 😂
@fesfs ayy gülesim de geliyor 🤣🤣
@Sosyetic_SheqiiL tövbe estağfurullah 😂
@fesfs ya kötü manada demedim işte anlayın ya🤣
Her şeyin ve herkesin piyasada/toplumda belirlenmiş bir değeri vardır. 10 liralık mala 20 kuruş ödemek akıllıca bir iş değil. 5 lira ödersen satıcıya haksızlık. Çünkü o malın bir maliyeti.
10 kuruşluk insana 20 kuruş değer verirsen tepene çıkar. 5 kuruşluk değer vermek de haksızlık olur. Adamı kendinden soğutursun. Herkese hakettiği değeri vermek lazım. İnsanları hakir görmek ya da idealize etmek doğru değildir. Her şeyin bir ortası var.
İşte insanın da ortasını bulamıyorlar seçerken. Ya çok iyi ya çok kötü insana denk geliyor.
Kötü insandan uzak durmak lazım. İnsanı tüketir çünkü içten içe. İyi insanların çoğu da kendine iyi. Sana bana iyi değil. Kalplerindeki iyilik, dar çerçeveli menfaatlerinin devamlılığına bağlı.
Evet böyle durumları fazlasıyla yaşadım yani Değer verdiğim insanların kıçı kırık insanlar olduğunu sonradan fazlasıyla öğrendim ben de ona göre muamele yaptım. Ama zaten bana böyle düşündüren insanlara da yol verdim gitti dünyada benim hiçbir şey için benim değerimin kıymetimin bilinmediği bir yerde durmak değersizleştirilmek kimsenin haddi değildir. Ama sen değersizleştirilmek istiyorsan hala o kişinin hayatında kalmak O kişiyle iletişim içinde olmak istiyorsan E sen zaten değersiz bir insansın demektir Ben en azından kendime böyle diyorum Kendini seveceksin kendini kendine kimseden fazla değer vermeyeceksin insanlara Üç Kuruşluk insanlara 10 kuruşluk değer verirse Türk Lirası gibi değersiz olursun
Defalarca kez yaşadım. Hala bazen düşünmüyor değilim. Fakat şimdi değer vermeyi hak eden var. Hak etmeyen var. Hak etmeyene değer vermemeye özen göstermeye çalışıyorum bu noktada elimden geldiğince.
Değer veriyorsun hak ediyor diye ama sonradan görüyorsun hak etmediğini.
@ertugrulkartal1903 hocam benim size çok ciddi bir sorum olacak. Bu konuda bilgili birine benziyorsunuz. Zamanında birbirine değer veren iki insan geçmişte çok yıpranacak derecede kalp kırıklıkları yaşadıysa, aradan uzun zaman geçtikten sonra bir taraf kendini düzeltmiş, diğer taraf ise bu durum yüzünden düzelmek yerine genel anlamda hissizleşmişse, tekrar bu iki insan bir araya gelip bu sefer bir şeyleri değiştirmeye ortak bir şekilde karar verdiği vakit, düzelen tarafın hissizleşen taraf için gösterdiği değer ve çaba, boşa mı olur? Yoksa zamanla geçecek bir süreç midir sizce?
Hiçbir şey düzelmiyor eskiler insan aklına geldikçe sorun devam ediyor. Yani ne yaparsan yap aynı yerde oldukça eskiler tekrar tekrar karşına gelir.
Diyorum ya ne yaparsan yap izi kalır. Kırılmış bir vazo örneği bunun en iyi görüntüsü işte. Yapıştırırsın ama her yeri iz dolu.
Bu hikayede o düzelen ve çabalayan kişi benim hocam. Benim kırıklarım da çok fazla var. Ama ben onları çok sağlam tamir ettim. İzi kalsa bile daha kırılmaz ve sağlam bir hale geldi. Şimdi de kendimi bu kadar iyi tamir etmişken sevdiğime de bunu yapmak istiyorum. O da benim gibi yıprandı çünkü.
O zaman şansını dene.
Fakat şu açıdan bakıyorum, ben kendimi bu kadar sağlam tamir edip değer verme konusunda artık daha iyimser ve çözümcü bir hal almışsa, onun sorununu da çözebileceğime inanıyorum. Eskiden çok yargılayıcı ve acımasızdım. Artık öyle değilim. Bunu ona kanıtlayıp iyileştirmek istiyorum. Tek derdim bu.
Şansını dene en azından denemedim de içimde bir uhde kaldı demezsin.
Verir belkide. O da senden bir adım bekliyor olabilir.
Ben ona bir adım değil. 10 adım atıyorum hocam. Sadece kendisi bana karşı yaşanmışlıklardan sonra oldukça nötr kalmış. Sanki bana bir tık yabancı gözüyle bakıyor gibi. Ama derinlerde bana hala biraz olsun değer veriyor. Daha kötüsü de olabilirdi. Şu anki duruma bile şükrediyorum.
Zaman ver öyleyse. Bakmışsın her şey düzelir kendiliğinden. Üzerine gitme şimdilik.
Rica ederim ✌️😊
Evet birine çok değer verdim okulundan aldım evine götürdüm çok sevgi verdim çok değer verdim sırf onun iyiliği için bir kızdan ayırmamdan dolayı bana küstü. Ve ben onu çok seviyordum bana kimse o kadar değer vermemişti şimdi bir anda bıraktı beni. Yalnız başıma kaldım resmen. Ah hayat ah insanlar niye böylesiniz.
Hak edeni kadar değer veriyorum insanlara. Fazla değer ne oldum delisi eder hak etmeyen insanı. O yüzden hayal kırıklığı yaşamamak için hak ettiği değer vermek gerekir herkese.
Evet sonradan pişman oluyor insan yaptıkları için.
Çook oldu :( maalesef kime değer verdiğimi hissetirsem çok saygısızlık ettiler yarı yolda bırakıldım hep geçen günde en yakın arkadaşım boş yere bıraktı ama darbe aldıkça dahada güçleniyorum bir gün benden vazgeçenler beni yedeği yapanlar beni çağırıyor ve ben yanlarında olmuyorum o gün tabii ki değerimi bilmeyen beni yanlızlık ve dışlanmayla ötekileştirme ile kimse korkutamaz bunu bilmeleri lazım 😏
Sorun şu ki insan uğruna acı çektiği şeye daha değer veriyor, mesele iyi ya da değerli bir insan olup olmamak değil.
Çok doğru.
Abi net oluyor vermeyeceksin fazla ilgi afedersin oturma organını kaldırır
Haklısın kardeş.
Verdiğin değerin hepsini göstermemeyi öğretiyor aslında bu da. İyi ki öğrendim.
En iyisi değer vermemek. Sonra sap gibi kalıyorsun ortada.
Değer vermemeyi daha beceremiyorum ben ya, göstermemeyi çözdüm ama değer vermeye çok da engel olamıyorum henüz.
3 kurusluk insanlari balon gibi sisirdik de sisirdik s. ktir et 👍👋
Sorun bizde mi yani. Bizim merhametli oluşumuz da mı? Şişirmeye de devam ediyoruz sanki.
Hayatımda başıma gelen en fazla şey bu oldu sanırım
Hepimizin ortak sorunu.
Oldu yakın zamanda, ama konuştukça büyüyor ve beni strese sokuyor.
O zaman konuşmamak lazım.
En güzeli akışa bırakmak
Olabilir tabii ki. Güzel şeyler getirir umarım akış insana.
Getirmese de götürdüğü de iyi değilmiş ki gitmiş
Maalesef. Kader.
Tam kader değil de bazı insanlar elde edince sıkılıyor
O da doğru doğruyu sana denk geldin mi hayatım farklı oluyor gelmedin mi tam farklı oluyor. Kimsede birbirinin doğrusunu bulamıyor ama
Hayatım diye bana mı dediniz? Gayri resmi hitaplardan hoşlanmam
*hayatın
Genelde böyle olmuyor mu zaten, fazla verilen değerin kıymeti hiçbir zaman bilinmiyor...
Yani evet o da insanların anlayışsızlığından. Kötüler hep kazanıyor daha değerli oluyor.
Geçmişte oldu. Sonra bunu değersizleşmek gibi kötü bir kelimeyle tanımlamak yerine "büyümek" kelimesiyle tanımlamayı seçtim. Verdiğim değeri hak etmediğini anladığım an, insan tanıma levelinde büyüyorum diyip geçiyorum.
Hemde pek çok kez. Ben bu hatayı hep yapıyorum.
Çünkü biz içimizdeki hoşgörüden sevgiden dolayı bu hatayı yapmaya mecburuz. Elimizde olmadan da yine yapacağız.
kime değer verdiysem arkandayım deyip hançeri sapladı
Allah'tan arkandan saplamadılar ama arkalarına da dönüp bakmadan gittiler.
Çok değer versende karşındaki insanın gördüğü kadarsın çok da kasmanın anlamı yok. Hakettigi kadar değer vermeli insanlara şahsen fazlası ya şov yapmaktır ya da enayiliktir..
Evet yüz verince dünya onların etrafında dönüyor zannediyorlar , artık herkese hakettiği değeri veriyorum 🙂
İçimden geldiği gibi davranmayı seviyorum, üzerinde çok düşünmüyorum davranışlarımın değmediği insanlar olmuştur ancak içim hep rahat oldu
Bu hayatın kanunu hep boyledr zaten ne zaman bencillik yaparsak kendimizi düşünürsek o zaman değer goruruz
her iki tarafta da boyle kiz erkek farketmiyo neden anlamadim ben de uzucu sadece anlamsiz
Oldu zamanında hayatımdan çıkarttım öylelerini hayatınızda tutmayın şutlayın
Fazla insan yerine koyup insan olmayan yüzleriyle yüzleştim ben.. :)
Ohoo olmaz mı be ilgiyi verdiğin anda giderler o yüzden en iyisi yanlız kalmak.
Hak edene hak ettiği kadarını veriyorum. Herkes musmutlu
Kimseye gereğinden fazla değer vermemem gerektiğini öğrendim artık
Aynen öyle değerinden fazla değer. Vermemek gerekiyor herkese kim ne hak ediyorsa o bence
Değer verdiğim insanların, verdiğim değeri güzel taşıdıklarını düşünüyorum..
Zaman zaman evet
Tam tersi kimseye bir değer vermiyorum ama genede kendimi paçavra gibi hissediyorum. 😄
Ederinden fazla değer, soytarıyı kral eder...
Woow harikaydı bu✌️
Fazlasını verdiğiniz yerde kıymetiniz bilinmez
Haklısın öyle oluyor.
Maalesef
E yani herkesin olmuştur
Anlat o zaman ne olduğunu.
Oldu herşeyi dengeli yaşamak lazım fazlası zarar.
Çok doğru.
Fazla değer verdm tepeme çıktılar
Aynen bende öyle. Kime sevgi, hoş görür gösterdiysek çıktıklar.
Peşinden koştuğu muz herşeyi serbest bırakınca geliyo değer de. Çok verilmmemli
Oldu fakat sorun değil geçmişte kaldı.
hayir fazla deger vermedim hic
Hep düşünmüşlüğüm var. Doğru çünkü
Kendimden başkasına öyle değer vermedim abi
Her insanın başına gelmiştir.
Her şeyi eşit miktarda veriyorum ben. 🤣
Herkese ne ise o degeri alir benden.
Tabi her gün
Bilmez miyim.
Keşke bilmeseydin😀
Allah Allah o zaman seni tanımamış olurdum.
Olsun tatlım ne olacak 😀😀
İyi sen bilirsin
o işler öyledir
Bence de öyledir 😊
Düşünmedim desem yalan olur bazen hissediyorum
şu an o konumdayım
evet maalesef oldu.
Oldu.
oldu
Evet oldu
Evet düşündüm
yaşadım bunu