Evet kesinlikle yeterli. Çünkü sevmek kâlpten geliyor bunu belirlemek, planlamak baştan mantıkla mümkün değil. Birini seviyorsam onu ve ona dair hiçbir konuyu sorgulamam bile herşeyini anlarım bu da yine sevgiden, kâlpten gelir.. Fikren aynı düşünmek birini sevmeye yetmiyor bi de bu var.. Sadece gerçekten seviyorsam ve değerli biriyse o kişi benim için o zaman anlayabilirim, hak verebilirim, desteklerim..
Sevmek başkacadır. Kıymet vermek başkacadır. Sevip kıymet vermek daha da başkadır.
İnsan baktığı Gördüğü her şeyi sevebilir. Mesele o sevginin ötesini görmek. Mesela bir resme bakarsın o sana yansır. Sen o resmin arkasını görebiliyor musun? ya da o resim kalbinde bir yansıma, seni derinliklere aksettiriyor mu?
Asıl mesele bu. Görmek değil ardını görebiliyor musun?
Dedim ya sevmek başkadır, kıymet başkacadır. Hem sevip kıymet vermek başkacadır. Seven kişi her şeyi görmez. Sadece gördüğünü bilir.
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Evet küçük prens de şöyle bir söz var “ben onu anlıyordum yanlış yapsa bile anlıyordum anlamak için bir sebep buluyordum o da öyle yapar sanmıştım” Yani evet anlıyorsun yanlış yapsa bile onu haklı çıkartmak için sebepler buluyorsun kafanın içinde.
Kesinlikle yanlış bir düşünce bu bana göre.. sevmek anlamaya yetmiyor.. birini anlayarak, adım adım tanıyarak çözerek kalbinin yakınına almak en güzel..