Mobbing nedir ilk olarak 1984 yılında sorulmuştur. 1984'te Dr. Heinz Leymann “İş Hayatında Güvenlik ve Sağlık” konulu bir raporla ilk kez mobbing kavramını kullanmıştır.
Mobbing; yıldırma, baskı, psikolojik taciz gibi kavramlardan oluşturmaktadır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mobbing nedir ilk olarak 1984 yılında sorulmuştur. 1984'te Dr. Heinz Leymann “İş Hayatında Güvenlik ve Sağlık” konulu bir raporla ilk kez mobbing kavramını kullanmıştır.
Mobbing; yıldırma, baskı, psikolojik taciz gibi kavramlardan oluşturmaktadır.
Ben ömrüm boyunca emir altında çalışmaktan hoşlanmadım. Sadece bir kez bir işletmede çalışmaya başlamıştım ve bana görevim dışında her işi yaptırmaya çalıştılar. Yapmadığımda ise mobbing uygulamaya başladılar. Ben de kavga ederek işten ayrıldım.
Aynı hafta içinde işletme soyuldu ve bir ay sonra battı, kapandı. 😏😅
Batmasını sebebi bence herkese aynı şeyi yapıp da elemansız kalmaları. Tecrübeli eleman ellerinde olmadığı için sürekli daha da eksiye gitmişler muhtemelen. Oysaki mobbing uygulamayıp ellerindeki elemanları korumaya çalışsalardı daha iyi olurdu.
Kesinlikle öyle. 🍂
Ben özel sektör de olmama ragmen mobbing yapmadım yapanın da kararında dimdik durdum ve buna boyun eğmedim eninde sonunda da bende yönetici oldum kimse bşsey diyemez
Bazı insanlar var ahlaksızlar. Kadının biri yazmış mesela aşağıda mobing uygulanmış sonra yeri değişmiş rahatlamış.
Evet çok var ekmek avcıları terbiyesiz ahlaksızlar özelllikle özel sektörde mobbing olayları çok oluyor ama kimse kimseyi ezemez herkes işini yapacak ama insanlar mecburiyetten susuyor benim görüşüm şu haksızlık karşında susulmaz dik duruşlu olmak lazım ya o ya ben gider en fazla çekinmem kimse den mesala bu huyum eski iş yerimde sevilmedi ama hakkımı savundum ben her zamanda savunurum.
Hayır ben hiç yaşamadım daha çok özel kurumlarda mobbing uygulaması yaşanıyor benim yeğenim İstanbul Tedaşta bayan müdürü tarafından bunu yaşadı ve en sonunda işi bıraktı memleket değişikliği yapmıştı şu an kendisi tedasta müdürlük yapıyor
Evet iş yerlerinde olabiliyor. Ama dirayetli ve dirençli olmak şart. Kazanan İnşallah güzel oluruz.
Orası öyle tabiki 👍Amin canım inşallah 🙏
Kalmadım ama kalmam yakındır diye düşünüyorum. İş yerinde o kadar çekemeyen hasetlenen insanlar var ki
Öyle insanların yanında da çalışmak çok zor oluyor. Bir önceki iş yerinde haset bir kız vardı. Onu ne zaman geçirmek eziyetti. Resmen var ya hem gözleriyle hem sözleriyle adamı bitiriyordu. Bildiğin kıskancın tekiydi. O yüzden Allah sana sabırlar versin.
Benim kolay kolay bölüm değiştirme imkanım da yok ve bulunduğum bölümde bu işi yapan sadece ikimiz varız. Ben ne zaman kişisel olarak kendi gelecek planlarımdan bahsetsem ya da o benim ekonomik/fiziksel olarak ondan üstün olduğumun farkına varsa hemen çirkefleşiyor. Yapacak bir şey yok ben de işimi yapıp geçiyorum fazla muhattap olmamaya çalışıyorum
Cevap
7Cevap
Hayır kalmadım. ama kalan çok insan vardır eminim
Olmaz mı? Özel şirkette çalışan insanların %50'si mobbinge maruz kalıyor kesinlikle. Ama mecburen dayanıyorlar bazı şeylere. Maaş konusunda olsun, iş konusunda, olsun, mesai saatleri konusunda olsun.
Mobbing aslında en çok iş alanında kullanılsa da anlam bakımından sosyal hayatımızda da maalesef olan bir kavram. Bir insanın sadece kendi sözünün dinlenmesini istemesi bile psikolojik mobbing. İş hayatında idari pozisyondayım neyseki o fırsat bölümümde herkesten başka alan olduğu için doğmuyor kimseye. Bende yapmam birine mobbing.
İşte bu cevabı veren olmadı şimdiye kadar. Mükemmel bir cevap yine her zamanki gibi. Mobingi sadece iş hayatı olarak düşünenler var. Aile hayatında, arkadaşlık ilişkilerinde her zaman ve her yerde olabiliyor. Seni baskıya maruz bırakan herkes mobbing yapıyor sayılabilir.
Teşekkür ederim gerçekten.🍀Evet kesinlikle hayatta her alanda var.
Burada bile 😂
Kamusal alanda dahi kayırma, öne alma, adamcılık varken mobbing olmaması mümkün mü?
Aynen öyle doğru söylüyorsun. Kamusal alanda da yükseltme olayları fazla oluyor. Yine de özel şirkette tabii ki daha fazla. Ama sen kendini gösterirsen tecrübeni öne katarsan o mobing de işe yaramıyor. Güçlü ve dirayetli olmak lazım.
İş hayatında da , özelde de oldu. En çok da kadın kadına yapıyor maalesef iş hayatında da özel hayatta da çok rastladım. Bu tarz insanları hayatımdan çıkarıyorum özelde ama iş hayatında bu kadar net olmak zor maalesef. İnsanlar çalışmak zorunda çünkü..
bencede bende mobbinge maruz kalmadım ama kalan insanlar vardır bende eminim mobbing yüzünden insanlar işinden oluyor ama öyle düşünüyorum
Kesinlikle dayanamayıp işinden olan insan çok. Ama şu da var tecrübeli olup da senden vazgeçemiyorsa şirket hiçbir şey yapamıyorlar. Ama mutsuz olduğun yerde çalışmakta hiç güzel değil.
Kaldım ve buna boyun eğmedim eninde sonunda da kurtuldum o yöneticinin elinden
Tebrik ederim. Ama sen mi ayrıldın, o mu ayrıldı oradan. O ayrıldıysa senin için büyük bir zafer. Fakat sen ayrıldıysan bence kalıp savaşmak daha doğru olurdu. Belki de psikolojik açıdan seni rahatlatması için en doğrusunu yaptın.
Harika. Başarılarının devamını dilerim.
Şimdiye kadar hiç mobinge uğramadım
İnşallah bu saatten sonra da uğramaz.
Mobing yüzünden işimden oldum
Ne iş yapıyordun ve neden uğradın. Ne konuda mobil cevaplar maaş konusunda mı ağır yük mü verdiler.
Bu söz tam beni temsil ediyor 🥺🥺🥺☹️☹️
Daha çok korku ve saygı vardır
Olmuştur
İllaki olmuştur. Aile hayatında, iş hayatında veya ilişkilerinde. Kimsenin çünkü olmadığı olmuyor.
Çoğu kez
Nerede ne şekilde. İş yerinde mi veya sevgilinle mi nasıl yani.
Ziklemiyorem
Helalin var dayı oğlu 😀
Emmioğlu olmayak da jahsj
Onu da oluruz. 😄
Gjjg bye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?