Aldatmak, açık giyim vs vs..
Toplum olarak acımasızız sanki..
Asla yapmam cümleleri bence çok net ifadeler...
Aldatmak, açık giyim vs vs..
Toplum olarak acımasızız sanki..
Asla yapmam cümleleri bence çok net ifadeler...
Hiç bir konu hakkında acımasız bir eleştiri yapmam, haddime de değildir. İnsanların yaşantılarını, neler yaşadıklarını bilemeyiz, keza onlarda bizimkileri bilemezler. Aldatmak doğru bir eylem değil, sonuçları belli, benim acımasızlığıma kalmamış hiç bir ilişkinin sonu, açık giyim ise kişinin kendi bileceği iş, rahatsız olan o tarafa bakmaz olur biter, çok büyütmeye gerek yok.
bu özgürlüğü yaşamayanların aslında temel olarak buna hakkı var.. bilinenin aksine hiç kimsenin yaşadığı hayat kendi tercihi değildir. bir insanın hayatının kendi tercihi olması onun gözlemleyebildiği ve eğitimi , zihinsel gelişimi ile bile direkt bağlantılıdır. yani atıyorum hakkarinin köyünde bir insan yetiştirelim (yapay-simulasyon) o insanın hayal edebileceği yani en uç noktada tercih edebileceği hayat brad pitt in hayatı olamaz çünkü onunla ilgili bir bilgisi , görgüsü yok. yani bu çok komplex bir durum. bu doğrultuda insanların ahlak tercihi aslında öğretidir tercih değildir ve çoğu durumda toplum o yaşam tarzını o kişiye dayatır. o yüzden kişi aslında "yaşayamadığı" özgürlüğün suçunu "yaşayana" yükler. ama atıyorum cinselliği özgür yaşayan bir insan bunu "o da benim haklarıma sahip , isterse yapabilir ama yapmıyor. sadece bana düşman!" şeklinde algılar. aslında olay basittir.. sadece senin için insan zihni bir zar atmıştır ve bu zar yüksek gelmiştir, o na 2-1 gelmiştir (hepyek bazen yüksek zar oluyor) buda insan zihninin bu dayatmasını kabul etmeyip görünmez olan "büyük aklın" faturasını özgür-sınırsız yaşayana keser. çok tehlikelidir yaşamdan fazla beklentisi olmayan bu tarz kadınlara tecavüz-öldürme her şey mümkün. dikkat edin.
Bu şekilde olmamali , ve ben acımasız yorum yapma taraftarı değilim. İnsanların acımasız eleştiri yapmak yerine , dogru üslup ile yapıcı ifadeler kullanması taraftarıyım. Yanlış üslup doğru sözün katilidir.
Pek ahlaki konularda değil, fikirleri eleştirirken acımasız olurum.
Cevap
20Cevap
beni kimsenin ahlakı ilgilendirmez. her insan kendinden sorumludur.. ve eleştirmem de karışmam ya da
Hayır, onların hepsi kişilerin kendi sorunu. Beni ilgilendirmez asla.
Hassas konular bunlar ve bizde insaniz. Yarin ayni durumda olmayacagimin veya ayni hatayi yapmayacagimin garantisi yok, beserim sasarim. Kati yorumlar yerine, telkinlerde bulunmayi tercih ediyorum.
Erkeklerin paradoksu bu. Hem "ahlak" derler, hem de gözlerini ayıramazşar "ahlaksız" dediklerinden.
Herkesin kendi hayatı arabistan'da yaşamıyoruz kimseyi özellikle ahlaki konudan eleştiri yapmaya laf söylemeye hakkım yok.
Herkes istediğini yapar, giyer. Ama uygun olmayan şeylere karşıyım. Yaş farkı veya reşit olamayanlarla ilişkilere karşı konuşurum.
Benim öyle yargıların asla yok olamazda karşıyım
Hayır , ahlak polisi değilim yorum yapmam gerekirse objektif bakarım duruma.
Herkes istediği gibi yaşayabilir benim özgürlük alanıma girmedikçe.
bu hayatta hiçbirşeyin garantisi yoktur. Asla dedikten sonra zaten yapacağının garantisini de vermiş olursun bence... büyük lokma ye büyük konuşma demişler... insanız her şeyi yapabiliriz
Beni ilgilendiren bir şey yoksa yorum yapmam.
Yok ya zaten herkes aynı yolda ya ondan eleştirecek insanlar da yok
İlgilendirmiyor beni hiç o konular. Herkesin hayatı kendine.
Hayır herkesin ahlaki kendine
Herkesin hayatı kendine beni ilgilendirmez
Neden yapayım açana bakarım
Yaparım
Yapmam banane
Yapmam Bana ne
Hayır yapmam
hayır yapmam.
Oyle
Bana ne.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?