Her şeyin rüya olduğunu düşünün. Bir uyanıyorsunuz daha küçük bir çocuksunuz. Bunu ister miydiniz?

Her şeyin rüya olduğunu düşünün. Bir uyanıyorsunuz daha küçük bir çocuksunuz. Bunu ister miydiniz?

Hayatın gerçekliğiyle yüzleşmek, deneyimlerimizden ders çıkarmak ve büyümek için önemlidir. Her ne kadar hayal gücüyle dolu bir dünyada yaşamak bazen cazip gelse de, gerçeklik bize kendimizi ifade etme, ilişkiler kurma, hedeflerimize ulaşma ve duygusal bağlar kurma fırsatı sunar. Zorluklarla karşılaşmak, bizi güçlendirir ve çözüm bulma yeteneğimizi geliştirir. Gerçeklik, duygularımızı, tutkularımızı ve hayallerimizi yaşama şansı verir.
Hayatı bir rüya gibi görmek, belki de sorumluluklarımızı ve kararlarımızın sonuçlarını ciddiye almamamıza yol açabilir. Gerçeklikten kaçmak, kaçınılmaz olanı kabul etmek yerine, kaçış yolları aramak anlamına gelebilir. Oysa gerçeklik bize meydan okur, bizi yeniliklere açar ve gelişimimizi teşvik eder.
Her anı gerçekten yaşamak, duyguları derinlemesine hissetmek ve hayatın getirdiği her deneyimden öğrenmek, bizi daha bilinçli ve olgun bir birey yapar. Gerçeklik, kendi hikayemizi yazma fırsatı sunar ve yaşamımızın anlamını belirlememize yardımcı olur. Bu yüzden, gerçeklikle yüzleşmek ve hayatı tüm renkleriyle deneyimlemek, insan deneyiminin en değerli yönlerinden biridir.
Ben 8-9 yaşlarındayken bir akrabamız şekerli çilekli yulaf getirmişti hediye. Annem de sıcak sütle hazırlayıp bana vermişti sabah okula gitmeden kahvaltı olarak. Hayatımda ilk kez yediğim bir şeydi ve tadı aşırı hoşuma gitmişti. Taze köy sütü de öyle çok bulabildiğimiz bir şey değildi, fakirlik malum. 2 gün sonra o muhteşem lezzetli kahvaltılık bittiğinde çok üzülmüştüm. Annem de benim gönlüm olsun diye almış sütü ısıtmış, içine kuru köy yufkası ufalamış, şeker koymuş bi de. Eh işte bu da bizim yerli yulafımız sayılır demişti gülmüştük. O an içim öyle sıcacık olmuştu ki koca kadın oldum hala hatırladığımda yumuş yumuş olurum. İşte çocukluğumun sırf o sabahına geri dönmek isterim 😌
Cevap
25Cevap
Evet bunu tüm kalbimle isterdim.. keşke bir gün uyansam.. tüm acılar bitti dense ve her şeyin rüya olduğunu fark etsem.
Anı anda yaşamak mutlu ediyor beni. O sebeple yeni olacaklarıda merak ettiğimden rüya gibi bir hayal kırıklığıyla kabus kadar da ürkütücü bir durumla karşılaşmak istemezdim.☺️🍀☀️Ama bazen olanların simülasyon bir dünya olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum genel olarak.
bazı şeyler keşke rüya olsaydı da uyansaydım hiç yaşamamış olsaydım en çokta geçmişe dönüp tanıştığım bir kaç kişiyle asla tanışmamış olmayı istiyorum varlıklarından bi haber olmayı işte bunu değiştirmek isterdim
Evet evet yaşadığım birçok duygunun Rüya olmasını isterdim ama bazen hayatta bazı tecrübeleri yaşamak gerekiyorsa buna mani olmak da çok mümkün olmuyor.
Hayır istemem ama şöyle bir söz var:
"Uyuyorsun rüya yalan, uyanıyorsun dünya yalan..."
Öyle bir şey olursa kafayı yerim. Travmatik bir durum olur..
O yaşanmışlık yorgunluğunu hissetmeyeceksem ve bu yaştaki aklımla döneceksem isterdim.
Yaşadığım hayattaki güzellikler uyandığım zamanda başıma gelecekse eğer evet isterdim
Hayır istemezdim. Hayatımda bu yaşıma kadar yaşadığım güzel şeylerde çok oldu
Rüya zaten her şey , bı gün hepimiz uyanicaz
Zaten bir rüyanın içindeyiz ölünce uyanmış olucaz..
Fena olmazdı ya en azından daha tecrübeli gelirdim ve aynı hataları yapmazdım
Evet isterdim, anneannem dedem gelsin yaşadığım tüm olumsuz şeyler rüya olsun 🥺
Evet evet evet ama uyandigim zaman çocuk olmim ölü olayım bu da olur mu
Kaç yaşında uyumuş olacağıma bağlı yani uyandığımda nasıl bir hayatım olacak, nereye kadar rüya biraz da ona bağlı
Hayat zaten bi ilizyondur
Bizler hayatı yaşamıyoruz uykudayız zaten
Tek istediğim, insanoğlunun başına kötü bir şey geldiğinde bir rüyanın içinde olmak istediği hep aklına gelmiştir
ah ulan ah o kadar çok isterdim ki bunu anlatacak bir kelimem yok
İsterdim tabiki. Ama uyandığımda İsveç gibi bir yerde uyanmak isterdim
Hepsi rüya gibiydi zaten..
Ve hiç uyanmak istemiyorum o rüyadan. Anılarım değerli.
O kadar çok dedimki bunlar bir gün rüya olsa
Efso bişey olur kitap yazardım be 😂
hem ever hem hayır ben de bilmiyorum ki
bazı şeylerin isterdim
Yıllarımı dolu dolu gecirirdim
Çok isterdim
Bu aralar çok isterdim
Harika olurdu gerçekten
Hayır istemezdim
Bazılarının olmasını isterdim
zaten rüya yalan dünya Burası
Tabi ki isterdim.