Bence Kızların Prenses yetişmesinde sorun yok, yeterki Prenses gibi hissettirecek ve güvenilecek doğru insan olsun karşısına çıkan kişi… Prenseslikten Amazon kadınlığı seçmek çözüm olarak gözükse de , o da ayrı sorunlara yol açıyor
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Ben kızım olmasını isterdim her zaman.. onu prensesler gibi yetiştirirdim ama aynı zaman da hayatın zor olabileceğini de söylerdim.. ayakları yere sağlam bassın isterdim yine de kıyamazdım ona.
Alman Prens maalesef öyle olmuyor azizim. Bir kızın prenses gibi yetiştirilmesi için evvela ailenin kraliyet ailesi olması lazım.
Ailesi kraliyet olmayan bir kız, prenses gibi yetiştirildiği zaman gidip de bir prense varmıyor. Ya davulcuya, ya zurnacıya varıyor. Elinde şangur şungur tespih sallayan, yere tüküren, ayakkabının ökçesine basarak yürüyen, at hırsızından hallice Beyoğlu g.. atı gibi tiplerle sevgili olup evlenip sonra da şiddet ve ihanet mağduru oluyorlar. Yani bir prensin prensesi olmuyorlar. Bir sahibin kölesi oluyorlar.
Ayrıca prenses olmayan bir kızı niye öyle hissettiriyoruz ki. Bu resmen sahtekarlık...
Erkeğin de kadının da yüksek değerlisi, düşük değerlisi, değersizi vardır.
Kadınlara sevgi ve ilgi dozunda ederi kadar ve dozunda verilmelidir. Erkeklere de saygı ve itibar yine değeri ölçüsünde hakettiği kadar verilmelidir.
Şu soruyla bitirmek istiyorum. Her türlü cinsiyet eşitliği tezlerine rağmen toplumsal üretime oransal en çok katkı sağlayan, ülkeyi en çok büyütüp kalkındıran cinsiyet erkekse o zaman en başta erkeklerin özgüveninin/özsaygısının pekişmesi adına prens gibi yetiştirilmesi gerekmiyor mu?
Sadece kızları, üstelik en düşük profilli en düşük değerli olanlarını bile prenses gibi yetiştirmek negatif ayrımcılık değil mi?
Sevgi dolu bir şekilde büyüyen bir kız çocuğu prenses gibidir. Sadece her istediği alınmamalı ya da yapılmamalı, çünkü bu onu şımarık birisi yapar. Kolay elde edememeli her şeyi. Birazcık zorlamalı. Hayatın zor olduğunu, paranın zor kazanıldığını anlamalı. Düşünce olarak sorumluluk alabilmeli.
Bence yetiştirilirken denge önemli sınır bilincini bilmesi gülerken rahat gülebilme, konuşurken düşüncelerini özgürce ifade edebilecek şekilde ve oturup kalkmasını da bilecek şekilde yetişmeli. Baştan bunlar verilir 20 lerinden sonra o tercihini istediği gibi bi karakterde olmayı seçer ama ne her istediği yapılmalı ne de hiçbir isteği yerine getirilmemeli %70 i yapılıyorsa %30 u onun çaba ve gayretine bırakılmalı ki kendi de bir şeyleri başarabildiğini bilsin. Öyle mi yetiştik nayır 🙃 ama dürüstüm be en azından sorun değil
Evet yanlış, tırnağının ucu kırılsa dünyası kararır, kirpiğine toz değse yaşam enerjisi söner 😃 sevgisine, saygısına, nezaketine prenseslik yakışır. ama insan ilişkileri, özgüveni ve duygularının kontrolü için her daim ayakları yere sağlam basması şart..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Prenses gibi olmaktan çok daha fazla iyi yetistirildiim. Kendi degerimi biliyorum, ozguvenim var, değer görmediğim yerde sevgi aramam, en ufak sevgi sözlerine kanmam... ama zorluğu da gördüm yani parasızlık vs. Dokunmaz bana istediğim şey alındı evet ama ben onun yoklukta alındığını bilerek büyüdüm
Bence yanlış değil, öyle bir ailesi varsa ne mutlu. Herkes o kadar şanslı olmuyor hayatta. Prenses gibi hissetmek çok güzeldir bence ama her şeyin fazlası da zarar.