Prenses gibi yetiştirilmek nasıl bir şey sizce? Nasıl olur böyle insanlar? Büyüdüklerinde hangi problemler çıkar? Böyle olduğunu düşünen var mı?
Her istediği yapılan kızları düşünün. İleride zorluk çekerler mi?
Prenses gibi yetiştirilmek nasıl bir şey sizce? Nasıl olur böyle insanlar? Büyüdüklerinde hangi problemler çıkar? Böyle olduğunu düşünen var mı?
Her istediği yapılan kızları düşünün. İleride zorluk çekerler mi?
Sen dünyanın en değerli en özel insanısın gibi yetiştirilen erkek ve kız çocukları kadın erkek ilişkilerini geçtim iş dünyasında bile tonla sorun yaşıyorlar. Mesela masa başı işe giriyorlar herkes aynı işi yapıyor herkes aynı maaşı alıyor herkes benzer giyinmiş aynı yemekleri yiyorlar yaşantıları benzer vs sonra hani ben özeldim hani değerliydim neden yönetici pozisyonunda değilim diye depresyona bunalıma giriyorlar ve tonla antioksidanlar içmeye başlıyorlar hatta güçsüz olanları intihar dahi ediyor. Aşk ilişkisinde ise kendisi sözde en özel insan ya o insanı arıyorlar yaş 30 oluyor 33 oluyor 35 40 oluyor ve işte evde kaldım sı.. tim diyorlar ve çıta düşürmeye başlıyorlar. Kısaca çare evet farklısın özelsin ama çok ailenin pohpohlamaması lazım.
Farkındalık duygusunu kazanmaya çalışırken zorlanırlar. Sadece dışardan bakmakla olmaz kendi kimlik algısını bulmakta zorlanacaklardır. Hayır kelimesinin önemini bilmeyecekler ve en ufak bir hayır (red) ile karşılaştıklarında affallayacaklar. Gerçek hayatta kimsenin kimseye acıdığı yok çünkü.
Ha diğer bir yönüde var tabi... İnsanlar benim gördüğüm ne durumda olurlarsa olsunlar artık büyüyünce sıkıntı çekiyorlar. O yüzden şımararak büyüyünler tadını çıkarsın en azından diye düşünüyorum artık maalesef :')
Bu şekilde yetiştim diyebilirim konuşmama bile gerek kalmazdı bi bakışımla herkes her istedigimi yapar getirir götürürdü hep benim yerime dışarıda birileri konuştu ama büyüyünce insan içine girme konuşma kendimi anlatma konusunda aşırı özgüven sıkıntısı yaşadım çocuğumu asla bu şekilde büyütmem düşe kalka her şeyi öğrensin isterim
Mesela ben büyüdüğümde bir sahibi olmak zorunda olduğumu bilmiyordum sjdkd
Merhaba, ben Doğa! 🌱 KızlarSoruyor'da, siz ebeveynlerin tecrübelerini paylaşmak ve yeni fikirler edinmek için buradayım. Prenses gibi yetiştirilen kız çocukları hakkında konuşalım, bu konu gerçekten önemli ve düşünülmesi gereken bir konu.
Büyütülme şeklimiz, kim olduğumuzu ve dünyayı nasıl algıladığımızı şekillendiriyor. Prenses gibi yetiştirilen kız çocuklarına gelince, bu onların özgüvenli, kendilerine değer veren bireyler olarak büyümelerine yardımcı olabilir. Ancak, bu aynı zamanda onları gerçek dünyanın zorluklarına karşı hazırlıksız bırakabilir. Karşılaşabilecekleri sorunlar arasında hayal kırıklığına uğrama, her şeyin kendilerine verilmesini beklemek ve zor durumlarla başa çıkma yeteneklerinin gelişmemiş olması yer alabilir.
Burada dengeli bir yaklaşım önemli. Çocuklarımıza değer verdiklerini hissettirmeli, ama aynı zamanda hayatın gerçeklikleriyle yüzleşebilmeleri için onlara gerekli becerileri öğretmeliyiz. Sevgi dolu ama gerçekçi bir ebeveynlik, çocuklarımızı dengeli bireyler olarak büyütmek için gereken temeli sunacaktır.
Ve unutmayalım, tüm çocuklarımız zaten küçük prens ve prenseslerdir, fakat en önemlisi onları bağımsız ve güçlü bireyler olarak büyütmektir. 🏰💪
Bir esprili anne sözüyle bitireyim: Prenses olabilirsin kızım ama kurduğun krallıkta bulaşıkları da sen yıkayacaksın! 🤣👸
Sorumu en doğru bot anlamış
Cevap
75Cevap
Genelde kırılgan olurlar ya da çok üzülürler
Çekerler ve çekeceklerdir de, ne her istediğini ne hiçbir şey olmaması olmaz. Her istediğini yaparsan ileride her şey benim ve benim olsun der , istediği olmayınca da öfke, saldırganlık, kin gibi durumlar meydana çıkar, mesela birine bir şey diyen bir çocuk veya yetişkin , o istediğini gerçekleştirmedi diye dövmeye kalkıyor, mümkün olduğunca her denilen yapılmamalı, kısaca tüm hayatını kapsıyor bu, iş-okul-aile-çevre , ömür boyunca
Biraz uzun oldu, kısa anlatmaya çalıştım, bu soru bir Çocuk gelişimcinin karşısına çıktı tabii😅
Ailemin durumu ortanın üstü ve tek çocuk olma nedenimle isteyip de sahip olamadığın maddi-manevi hiçbir şey olmadı. Ben şahsen şu an sorun yaşamıyorum gayet tutumluyum istesem babamın annemin başının etini yer para koparırım ergen ergen davranırım en lüks eşyaları da alabilirim ama ben böyle yetiştirilmedim. Kendime ve aileme saygım var. Ama maalesef ben gibi büyüyen çoğu kız/erkek şımarık oluyor. Ben bir şey alacaksam ortalama veya biraz pahalı alırım ama bir iki tane alırım görgüsüz gibi milyon tane eşyam evim arabam olmasına gerek yok.
Tam olarak öyle yetiştirildim. Babam üniversitede ev aldı beni içine bıraktı ne sorunun olursa kendin halletmen gerek artık dedi. 1 yıldır hayatta kalmaya çalışıyorum. Baştan bir şeyleri kendi başıma yapmayınca hep başkasına yaptırınca şu an zorlanıyorum biraz.
Nelerde zorlanıyorsun mesela?
Haaa bak bizim evde var Prenses gibi yetiştirilen..
Araba kapısı sürekli acılacak, inince binince..
Elindeki esağlar alınacak, 5 merdiven yukarı taşımaz poşetleri
İşe gitmicek
Sürekli Övülecek
Sürekli Taktir edilecek
Asla Eleştirilmicek..
Sürekli Hasta
Burnu Havada
kimseyi ve hiç birşeyi beğenmez..
Sürekli gezecek bolbol yicek veeeee kesinlikle dediği olacak aksi olursa vah vah 😄
Yani sunları tahamül edenlere Helal olsun diyorum✔️
böyle olmaz yahu bu kadarı cok fazla..
Kesinlikle yaşıyor üvey kız kardeşim var bir bardak bile yikatmazlardi hem çok hassas yapiydaydi hem çok kırılgan narin aşırı sinir bozucu geldi 29 30 una hâlâ bebek gibi davranırlar evlendi çocuğu oldu çocuğunu daha hic severken görmedim kadinda analik bile yok hastaneden eve gelemiyor kocasina üzülüyorum 6 yasinda kızım var bir sey yaptirmasamda sofra kurmaya, kaldırmaya, uzerinren çıkardıklarıni kirli sepete atmasini rica ediyorum çocuğuna iş yaptırmak zor kıyamıyor insan ama örneği de duruyor karşımda erkek çocuklarına da kiz çocuklarına da evde ufak tefek iş yapmalarini musade edin
Yaşamadım.. her istediğim alındı, heryere gittim, her doğum günüm parti yapılarak kutlandı, istediğim gibi yaşadım şımarık denilen sekilde büyüdüm ama sanmayın ki ailemz zengin babam işçi olduğu halde yaptı bunları... büyüdüm hala bunları yapıyorum ozguvenli oldum, kendi degerimi biliyorum başkasının sevgisine muhtaç değilim sevilmek çok güzel ama gururumu kimse için ezemem. Ilişkiler de kimseye gittiğim yeri söylemek zorunda değilim, ya da kimse şunu giyme diyemez bunlar güzel ama aaa şımarık diyip ghostlayan çok oldu vjkskdladk
Evet sorun yaşayabilir, büyüyene kadar her şey istediği gibi olduğu için büyüdüğünde bi sorunla karşılaşınca büyük hayal kırıklığı ve üzüntü yasayabilir, kız olsun erkek olsun çocuklara fazla yüklenmemek şartıyla küçük yaşta sorumluluk verilmeli, böyle insanlar daha olgun hayatı daha erken öğrenmiş oluyor, keşke anne babam da bana bi şeyleri biraz öğretseydi sorumluluk verseydi, çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne baba olmasın, ya fazla şımartı tepelerine çıkarıyorlar ya da doğduğuna pişman ediyorlar, bizim toplumda bunun arası yok 😬
Bir podcastte dinlemiştim bir kadını babası prenses gibi büyütmüş cidden baya ilgi ve sevgi göstermiş sonra bu kadın evliliğinde sorun yaşamış işte terapiye gittiği zaman şunu söylemiş terapist, " baban sana koşulsuz büyük bir sevgi ile büyütmüş seni ve bu yüzden sen sevilmek için hicbirsey yapmasan da sevilecegini sadece var olsan bile insanların seni seveceğini ve onlara herhangi bir emek ve çaba vermene gerek olmadığını dusundugun için partnerine karşı bencilce davranmissin ona karşı bir fedakarlıkta bulunuyorsun çünkü onun seni koşulsuz sevmesini bekliyorsun tıpkı babanın sana verdiği sevgi gibi..."demiş
Yani iliskilerinde bu kızlar partnerine herhangi bir fedakarlık yapmaktan kaçınıp partnerlerini yipratiyorlar. Baska problemlerden de bahsediyordu podcastte ama ben pek fazla hatırlamıyorum bulabilseydim podcasti atardım sana linkini
Yarı prenses yarı erkek gibi büyüdüm. Bence ailem o dengeyi çok iyi kurdu. Barbieli nevresimlerim, bebek evlerim, tütülerim vardı, ojesiz gezmezdim. Ama evde badana yapılacak diyelim yardım ederdim, araba kara mı saplandı, itmeye yardım ederdim. Bu yüzden her koşulda ayakta kalabildim. Prenses gibi yetişen insanlar genelde gerçek hayatla yüzleşince bocalıyorlar
Her istediğim gerçekleşmedi ama yine de prenses gibi davranılıyor. Amcamlar ve babam hitap ederken; güzellik, prenses, güzelim falan lakabını kullanırlar. Bu da insanlarla iyi geçindiğim, çaba harcadığım için ve iletişimimi doğru kullanmaya çalıştığım için. Ancak aşırı prenses gibi büyütülmüş kızlara benzemem. Şımarma düzeyini belli oranda kullanırım. Dışarıda gözlemlerime baktığım zaman da aşırı düzeyde prenses gibi yetiştirilen kızlar, her istediği olmadığında kaos yarattığı aşikar.
Prenses gibi yetiştirilmekle, hayatına giren birisinin prenses gibi davranması farklı şeyler bence. Zamanı geldiğinde büyüdüğünde başka insanlarda göremeyecekler, her istedikleri olmayacak olamayacak. Ailenin hem zorlukların da olduğunu öğretmesi hemde sevgilerini hissettirmesi gerekir. Kısacası kim ne derse desin şımarık, insanı uğraştırmaktan başka bişey bilmezler dünya etraflarında dönsün isterler.
Prenses gibi yetiştirilen kızlar, gerçek dünya ile hayal dünyası arasında bazı çatışmalar yaşayabilirler. Bu tarz bir yetiştirme, gerçek yaşamda karşılaşılabilecek zorluklarla başa çıkmak için gerekli olan özgüven, bağımsızlık ve dayanıklılığı geliştirmekte zorlanabilirler. Ama bu kişinin kendini geliştirmesi ya da karakteri ile ilgilidir.
Gerçek hayatla karşılaştıklarında bocalayabilirler bence.
Bu yüzden kızları prenses gibi yetiştirirken biraz da ülkesindeki hayatın gerçeklerinden bahsetmek gerek. 😊
Yaşar tabi. Küçükken de zorluklarla yaşamayı öğretmek, kendi başına bağımsız bir birey olarak yetiştirmek gerek. Aksi takdirde gördüğü olumsuz bir tavırda, yaşadığı olumsuz şeyde normal yetişmiş birine göre çok daha zorlanır
Şımarık ve istedikleri hep olicak sanan kızlarla günlük hayatta da anca kendi gibi olanlar arkadaş olur yargılamak için söylemiyorum ama hayatta bazı şeylerin yolunda gitmeyecegini bilmeleri ya da birinin söylemesi gerek
O kızlar intihara çok meyilli ya da çok sorunlu oluyorlar. Her istediklerini kolay ulaşmaya alışık olunca en ufak bir zorlukta psikolojisi bozulup depresyona girebiliyor ya da kendini bulunmaz Hint kumaşı zannedebiliyor
Şimdi benim aklıma gelen iki prenseslik var. Biri her istediği yapılan biri de saygı ve sevgiyle özgürce yetiştirilen desteklenen bir kız ama bu zaten olması gereken bir şey. İlk dediğim gibiyse tabi zorluk çeker.
Kız kardeşim küçük yaşta bir hastalıktan dolayı ameliyat oldu. Hâliyle şımartıldı. Şimdi çöpünü atmaya eriniyor. Hiçbir şeyden anladığı yok, elini sürmüyor bir şeye. Kimse ne prens ne prenses gibi yetişmeli. Herkes sorumluk almalı.
Böyle olurlar
https://www.youtube.com/embed/TDm3q6XPyLwben dondurma fabrikası istiyorum.
@zibidibubidi Bahar gibi yap bakayım, sana dondurma fabrikası alacam.
benim babamın fabrikası yok 🥺
@zibidibubidi Ne fabrikası kızlar, ne diyor bu 😏
dondurma fabrikası 🥺😭🎀
@zibidibubidi Sen kafayı mı yedin, dalga mı geçiyorsun?
🥺 (boş bakışlarla bakıyorum)
belediyenin bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri nur yerlitaşla bahar candan ilan ediyorum
Belediye sana ne yetkisi verecek Allahın vidanjörü
vidanjor mü benzetmeye bak 😂😂😂
ahaha
Ayy öyleleri çoğu zaman kız arkadaş olarakta çekilmiyorlar
niye ki
Ben çok nadir gördüm yani düzgün olanını yani kıskanç oluyorlar burunları havada oluyor ve her yerde dikkat çekme isteği içindeler ve hep ben hep ben kafasında
elbette sorun yaşar şımarık olur evleneceği adama da ilerde yetiştireceği çocuğuna da kötü etkileri olacaktır erkek içinde kız içinde şımarık olarak yetiştirilmek çok yanlış ve tehlikelidir
Bir baba ya da anne gem kızına hem de oğluna ona göre yaklaşmalı ve büyütmeli. Prenses gibi davransın tabi ki de ama hayatın zorluklarını da öğretsin ve göstersin.
Büyük sorun yaşarlar çünkü hayatları tozpembe görürler ve gerçekleri yaşadıktan sonra büyük bir çöküntü olabilir. Çevremdeki bir kız o durumdan geçmişti şahit olduk açıkçası
Zorluklara gelemez, hemen etrafından yardım istersin. Zorluk görünce bulunduğun ortamdan heç alıp başını gitmek istersin. Her zaman yüklerinden kurtulma odaklı olursun.
İleride zorluk cekmedim ama herkesin annem babam gibi prenses gibi bakmadigini anladigimda dumura ugradim tabikii ama cok kucuktum alismak biraz zor annesi babasi tarafindan poh pohlanmayan insanlar biraz daha avantajli oluyorlar dunyaya karsi daha guclu olmaya calisiyorlar
Hayatın gerçekleri illaki karşılaşıyor o prensesler keşke hep daima o küçük prenses gibi kalabilseydik dicem de bu ülkede çocuklara bile kötü yaklaşımlı insanlarla dolu…
Yaşar, kendi başına veya eşiyle yaşarken yemek yapamaz, ev işlerini halledemez, annemi özledim diye sızlanır vs vs. O yüzden partner olarak tercih etmem
Yetiştirilme şekline göre değişir. Fakirlik çekmedin diye dediğin gibi olacak diye bir şart yok. Mesele ailenin seni aklı başında biri olacak şekilde eğitmesi.
elbette yaşar.. acıyı çileyi zorluğu görmen yaşaman lazım.. bir çırpıda herşeyin yok olduğu bir hayatı yaşıyoruz..
Hayatn şeker pembesi hayallerinden kopup acı kahve tadıyla yüzleştikleri zaman değişim adaptasyonları yoksa çok büyük sıkıntı çekerler
@Manhesuss yav hehee
sorun yaşamaz saçma sapan kendi isteklerini dikte eden erkekleri direkt olarak eler
İnanki yaşıyor, babam kardeşime ve bana iyilik etmedi bazı noktalarda açıkçası.. 🤷🏻♀️
Konfor içinde yaşayanların hepsi zorluk görünce sorun yaşar
Kesinlikle sorunlu olur böyleleri... yolu asla anlamaz...
Hayır yaşamaz büyük ihtimalle prenses gibi ölür ama dur o rapunzeldi galiba😄
Hayatın öyle olmadığını anladıklarında çok geç olur
Hayır bence sorun yaşamaz , ben kızımı prensesler gibi yetiştirmek istiyorum 👸🏼
yaşıyorlar buna da şımarıklık diyoruz. vazgeçemiyorlar o premses modlarından
Prenses gibi kızları çok üzüyorlar kendimden biliyorum
tersi olmalı
Kesinlikle. sorun yaşar mutlu olacak bir şey bulamaz tüm mutlulukları yaşadığı için
Bu Dünyada zorluk çekmeseler de ( çünkü Prensesleri herkes sever) öbür Dünyada halleri harap.
Kişiden kişiye değişir belki ama genel olarak yaşar bence yaa.
İlgi ister hayat onun için sadece kendisi ve alişverişi bi amacida olmaz
Prenses gibi de olsa akıllı ise, hayatı güzel okuyorsa sorun olmaz
@SicilyalıMontana görüşümü yazdım ben, aynı fikirde olmayabilirsin. Sen de kendi yorumunu yaparsın soruya ama bana cevap vermene gerek yok.
Tamqm
Prenses olmadıklarını anlarlar ve bu bir yıkım olur
Prenses gibi yetişen çalışmaz, çalışmayınca da düz mantık birilerine bağımlı yaşar
Çalışsa parası olmaz, çalışmasa yük olur.
Kısacası prenses gibi yetiştirmek problemdir
Evet herkes ailesinin davrandığı gibi davranmıyor ileride diğer insanlar tarafından aynı muameleyi görmeyince anlıyorsun
Nasılsın
Beste
Salsanıza kızı
Her isteği yapılırsa büyüyünce sıkıntı yaratabilir.
Vallahi prenses gibi yetiştirilince affedersiniz her istediği yapıldığı için kızın gerçek hayatla tanışınca istediği olmayınca karalar bağlar bu isterse bir ilişkide isterse bir evlilik de yani böyle kişilerin genellikle burnu havada olur
Prenses gibi yetiştirmek illa her istediğini almak değil örneğin sevgiden mahrum etmemek bazı ailer ne yazık ki kızlarını sevmeyi bilmiyorlar öyle olunca da dışarda aramaya başlıyorlar 2 güzel söze kanıyorlar ve hayatımdan çekilince o kişi kız hayata küşüyor beni babam sevmemiş annem sevmemiş o mu sevecekti beni kimse sevmeyecek düşüncesine kapılıyor ve hayat çok sıkıcı geliyor o insana panikataklar ani sinir krizleri intehar düşünceleri geçiyor aklından kendimden biliyorum
@başakazra haklısın pskolojik travmalar ağır tahrikler ve akran zorbalikları yani bunların%70 ini ben yaşadım hatta dayanamayıp birini pataklamıştım bu yüzden hatta polisler alıp götürüyorlardı beni
Prenses olmadığını anlar ilk önce ve büyük bir hayal kırıklığı yaşar
Bende öyle yetistim ve kesinlikle kendi cocugumu oyle yetistirmem her istediğim yapildi ama kendi cocuguma kendi yasi geldigin de sorumluluklarini ogretirim
Evet, karşısına ona prenses gibi davranacak eşi çıksa bile arkadaşları, ya da iş çevresinde maalesef ki büyük zorluklar çekecek kimse ailesi gibi ona prenses olarak davranmaz
Böyle birine ben tahammül edemem deli olurum
Sorun niye yasasin, hatta bu o kizlar icin daha iyi. Degerinden onemsiz erkeklere fazladan deger verip de diger kizlari uzmesini engeller. Bence bu bir avantaj
prenses gibi yetistirilen kızlar kötü bir durumla karsilastiginda hemen pes edebilir ya da aşırı simarik olabilirler bu yüzden cocuklarinizi pamuklara sarmayin 😂😂
Valla ben ayak kölesi olduğum için benlik sorun yok daha fazla hizmet ederim
Hayattan beklentileri cok olur surekli el ustunde tutulmak ve her dedikleri olsun isterler hayatin gercekleriyle yuzlesene kadar
Prenses gibi büyüdüm ama hep hayata karşı güçlü biriydim
hiç tökezlemedin mi
Baba evi ve Koca evi bir değil tabiki çok zorlanıyorlar her istediği alamaz elde edemez üzülür ağlar sonra bakar ki öncekileri bana kar kalmış der
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?