Gelecegimi nasil garanti altina alırım? Ne tavsiye edersiniz?

Atamam olmadi. Maasim yok. Bir bolum daha okuyorum ama maliye bakani alimlar kisitlanacak dedikce kimsede motivasyon kalmiyor zaten.

Ilerisi icin, evlensem de ozellikle maddi olarak biraz daha serbest olmak istiyorum. (Hani esimle anlaşamam o evden cikip gitmem gerekir. Ama kazancimda olmadigi icin onunla kalmak durumunda olmak istemiyorum) babam pek harclik vermez. Verdigi harcligi da ihtiyaclara harcardim. Mont, ayakkabi gibi. Bunlar icin ayri para vermez. Harcliktan hallediyorum.

Ama 1 senedir kendime bir sey almadim. Harcligimi hep altin yaptim kenarda dursun, zor zamanda gider bozdurur harcarim diye. Bunun disinda bunca zaman baska birikimim olmadi.

Hani bazi aileler cocuga hesap acarlar orada para biriktirirler gelecegi icin babam bunu yapmadi bize. Bende 23 yasinda artik bazi seyleri farkedince kendim yapmaya basladim ufak çaplı.

Biraz daha birikim yapmak, elimi bollastirmak istiyorum ama ne yapacagim bilmiyorum. Finanstan anlamam. Çalışsam desem mevcut islerde calismak istemiyorum. Kasiyer, garsonluk gibi. Bunlar zor ve benim saglik durumuma musait degil.

Evden kazanc saglamak daha iyi olur ama ne yapacagimi bilmiyorum bu konuda.

Halk egitimde usta ogretici falan olayim dedim bölümüm geregi olmuyormus, sordum sorusturdum. Ne yapsam bilmiyorum. Belki calisma fikri ya da elimdekini katlamak icin yatirim fikri verirsiniz diye bu soruyu soruyorum.

Gelecegimi nasil garanti altina alırım? Ne tavsiye edersiniz?