"Sahte bir arkadaş güneş doğduğunda bizi takip eden bir gölge gibidir.”
"Carlo Dosis"

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Sahte bir arkadaş güneş doğduğunda bizi takip eden bir gölge gibidir.”
"Carlo Dosis"

Ne yazık ki hayır, kalabalık olmaması bir sorun mu diyecek olursanız, aslında arkadaş çevrem çok olabilirdi bunun için elimde binlerce imkan vardı, okul hayatından iş hayatından ya da mesela buradan, çok insan tanır telefon rehberim binlerce insan ile dolu olabilirdi. Ama birçok hatayı kendim yaptım insanları kendimden uzaklaşmasına neden oldum, yeri geldi kıskançlıklar yeri geldi öfke kontrolü olmaması, insanlara karşı koyucu tavırlar, Ancak her zaman hayatımdaki insanlara fazlasıyla dürüst olmaya çalıştım.
En kötü yaptığım hatalarımı dahi karşımdaki insanı anlattım onu kaybetme pahasına bile, ama biliyor musunuz insanların hiçbiri şunu düşünmedi, yahu bu adam bu hatayı yaptı kabul ediyorum ama bana karşı da dürüst oldu istesin yalan söyleyip benim gönlüme göre hareket edebilirdi demediler, çünkü insanlar her zaman kendilerini güzel şeyler duymayı tercih etti, karşısındaki insanın ona karşı hiç hata yapmamasını ister, ama bir insan kendisinin de hata yapabileceğine hatalarla dolu olduğunu hiçbir zaman görmez.
Mesela ben birisine karşı yanlış yaptıysam onu söylerim ama gereksiz yere bir yanlış yapmam, yani bir insanı tanıdıysam onunla sohbet ediyorsan muhabbet ediyor, bir anda ona karşı bir yanlış yaptıysam, hadi gel ben canım sıkıldı seninle aramı bozmak istedim diye değil muhakkak O insan da bana karşı bir şey yapmıştır ve ona karşılık olarak yapmış olurum.
Ama benim yaptığım hatalar her zaman bir tık daha fazla olduğu için, insanlar tarafından istenmeyen kişi oldum. Ama bazen de şunu düşündüm belki de benim için doğrusu buydu, belki de benim için hayırlısı buydu, O yüzden insanları çok sorgulama gereği duymuyorum, kalabalık insan gruplarını çok sevmiyorum.
Çünkü kalabalık arkadaş ortamında kimse samimi davranmıyor, herkes sözde birbiriyle dost oluyor Herkes sözde birbiriyle arkadaş oluyor. Herkes birbirini çok seviyor ama bana inandırıcı gelmiyor nedense, inandırıcı gelen insanlar hayatında çok azdır. O yüzden birçok kişi bana arıza, geçimsiz kıymet bilmeyen kalıbına gibi kelimeler çok kullandı, dün birbirini bana kötüleme yapıp bugün beni düşman bilip birbiriyle dost olan çok insan tanıdım, O yüzden yalnızlığı ya da kediyi doğayı ailemi insanlardan daha çok sevdim.
✨☀️🍀🍀
@biscolatagirl Çok teşekkür ederim
Rica ederim sevgili @besiktas_jk✨
Arkadaş çevrem yok maalesef.. ama genellikle zaten kalabalık ortamları sevmezdim eskiden.. kuzenlerim vardı 2-3 tane hala varlar ama görüşemiyoruz.. onlarla takılırdık.. böyle kafa dengi bir iki dost yeter zaten
Kaliteli azlık en iyisi✅
Çok kalabalık 3-4 tane ama orduya bedel 🙃
Az öz sağlam iyidir boş kalabalık yer kaplar✅✨😁
Arkadaş çevrem kalabalık görünsün diye 3 kuruşluk insanlarla samimiyet kurmam az öz kaliteli insanlar olsun hayatımızda .
Evet Naciye senin gibi kaliteli insanlar olsun etrafımda.
Çok doğru kaliteli yalnızlık en iyisi @fesfs🌺💚
Cevap
18Cevap
Çok kalabalık, rehberde beş yüzden fazla kişi var. Çoğu iş arkadaşları. Normal bir günde bir kahve içmek istesem bir iki kişi ancak bulabilirim.
Sağlam kaliteli arkadaşlık önemli rehber doludur ahahha doğrudur😂💐
Arkadaş çevrem ciddi anlamda çok kalabalıktı ama, birkaç yıl içinde baya bir azalttım. Az olmasının faydası çok, fazla olmasının da zararı çok, bunu anladım.
Azı karar çoğu zarar💯✅
Yani insan tanırım evet ama merhaba merhaba yani ben sayılı dostlarımla benim deyimimle kardeşlerimle birlikteyim böyle bakınca da kalabalık olmuyor.
Çok olması önemli değil kaliteli olsun yeter💯
Arkadaş çevrem kalabalık evet. Bazen iyi biri sandıklarım kötü çıkıyor ama olduğu gibi kalanlar İyi ki varlar ✨️🌸
💚🍀✅
6-7 tane sağlam arkadaşım vardır. Onun dışındakiler öyle takılmalık vs. işte. :D Çok kalabalık değil yani " gerçek " arkadaş anlamında.
Hakikatli olması mühim👍🏻💯✅
Hayır hepsini çıkardım hayatımdan. Daha minimal yaşıyorum. Ne kadar çok insan o kadar çok sorun
Kaliteli azlık iyidir✅
Bunun hep zararını gördüm.
Sorun daha zararlı insan çokluğu
Ben neyi öğrendim biliyor musun. İyi gününde herkes yanında. Zor gününde kimse tanımıyor
Çok kalabalık ama içinden seçsen 5 tanesi beni satmaz.
Kaliteli olması yeter gerisi yer kaplıyor🙃
Evet bence de
Tanıdığım çok ama dostum diye nitelendirdiğim sayılıdır..
Az öz iyidir✅
Hayat felsefem “az insan, çok huzur”
Yıllarca olan söz ama geçerliliği hep taze☀️🌺
Kesinlikle ✨🌸
eskiden çok kalabalıktı artık kafam kaldırmıyor
✅🍀
Hayır çok arkadaşım yok
Kaliteli azlık💐
Nerde çokluk orada puşarlık valla. Az insan iyidir
Doğrusun💯✨
Tanıdık çok ama arkadaş çevrem az
Herkesle aynı frekans tutmuyoe
Ayn öyle kafa dengi olacak
10 kişi kalabalık sayılmaz
Göreceli
Az ve öz arkadaşım var
✅✅
Tek bir dostum ve 7 tane kardeşim var yetiyor
Oo maşallah👏🏻
evet kalabalık baya hemde
Kaliteliyse güzel
Kişilik kaliteden kastım benim de meslek beceri ve yetenek işi☺️
Dostum az arkdas cevrem kalabalik
👏🏻💯
Yeterince var yetiyor onlarda 😇
✅💯
Aslında sahte oldukları için çıkardım hepsini
Kaliteli azlık olsun✅
Oldukça
💐💐
arkadaş yok. hepsi fitne fesat ne gerek var
Arada iyiler çıkar olsun✅💚
Biraz öyle.
🌹🍀
Hayır
Kaliteli yalnızlık daha iyi✅
çok fazla kalabalık
✅💯
Gereksiz dolu
Gerçek arkadaşlarla devam💪🏻
Evet kalabalıktır..
💐🍀
Hiç değil.
Kaliteli yalnızlık iyidir🍀💚
Kesinlikle. Kafa ve psikoloji de rahat.
Doğrusun🌺💐
Hiç yok
Kaliteli yalnızlık yaşadıktan sonra hiç önemli değil☀️💃🏻
Değil
Kaliteli yalnızlık💚
Arkadaşım çok ama yakın arkadaşım 1 tane.
Az öz✅💚
Kalabalik
✅⭐
Sorunsuz yaşıyorsan sorunluyu çekiyorsun muhtemelen🙃
Değişiyor ben baş ediyorum o anlarda sorun yok😌
Ecet
✅✅
Napıyorsun
Hayir
Kaliteli azlık en iyisi✅🌺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?