Bazen konuşmaz insan ama çok şey anlatır… bazen sessizlikten de çok şey analamak gerekir…
Be düşünüyorsunuz

Sessizlik
Gözlerine aldanma, Duymak için kulakların var.
Söylemek istiyorlar bir şey,
Söyletmek istemiyorlar.
Çözemediğin gizli bir belagat,
Belki de, Hiç ses değil.
Hiç ses değil, Hiçliğin sesi.
Cemal Süreyya
Evet sessizliğe kulak veririm her zaman.. zaten bazen yeri geliyor sadece susuyırum söyleyecek o kadar çok şey var ki.. ama anlayacak kimse olmuyor. ya da anlayacak akılları olmuyor.. içime atıyorum bende.
Şimdi bu sözleri ben yazdım hangisi iyi aralarinda az bi fark var sadece ☺️
Birincisi
"Sesizlik, başka bir evrende olduğumu hissettiriyor. Adeta bana 'hoş geldin' diyor, sanki orada yalnız değilmişim gibi. Yalnızlık deyince, çoğu insan kötü bir şey olarak düşünür, ama şimdi bu duygunun farklı bir yüzünü görüyorum."
"Sesizlik, başka bir evrene geçtiğimde bana fısıldıyordu, sanki 'hoş geldin' der gibi. Adeta sessizlikle bütünleşmiştim. Ne kadar tuhaf, yalnızlık dendiğinde her zaman kötü bir şey olarak düşünürdüm. Ama şimdi, bambaşka bir anlam ifade ediyor."
🤗🤗hangisi
Eig 💡
2. Si
Sessizliği dinlemeyi seviyorum. Anlattıkları kötü ya da rahatsız edici bile olsa, bunu o kadar güzel yapıyor ki reddetmek ya da rahatsız hissetmek mümkün olmuyor. Kolay bir kabulleniş gibi. Çok kez sessizliği örnek alıyorum hayatıma, gerek kendime gerek başkalarına uyguluyorum. Bu da böyle bir bilgi oldu 😃
Elbette! Sessizlik 🤫 bazen derin bir bilgelik 🧘♂️ barındırır. Zihnimizi dinlendirir ve iç sesimizi duymamızı sağlar. Sessizliği dinlemek, kendimizi ve çevremizi daha derinden anlamamıza yardımcı olabilir. 🌿
Cevap
3Cevap
Zaman zaman kafamı dinlemeyi seviyorum evet
Bana göre de sessizliği dinlemek önemli sana anlatacağı çok şey var onun
Neler var mesela
Mesela huzursuz olduğumda dinlersem bana sorunun ne olduğunu söylüyor
Alın kulak
Hiçliğin sesini boş boş dinleyeceğime tefekkür ederim zikir yaparım daha iyi. Hiçliğin sesini dinlemek de nedir ki?
Sessizlik ve sakinlik bende ya yaraticilik hissi uyandirir, herseyi yapasim gelir 💪 ya da tersine uyku getirir 😄🙃
Sessizlik bilgelikle doludur
Osho
Sessizlik en güzeli bencede insan sessizlikte daha iyi kararlar verebiliyo bazen
tabii ki kulak verdim
Verdik
Nasıl
geceleri evet..
Dinlendirir.
Evet.
Yooo
hmm ne bu
Tablo ünlü bir tablo şiir de sessizlik şiiri Cemal Süreyya’dan
Sessizliği sever misin
severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?