Nerede bir erkek görsem küfrediyor neden? Kızlar o kadar etmiyor ama edenler var. Neden küfrediyorsunuz?

Nerede bir erkek görsem küfrediyor neden? Kızlar o kadar etmiyor ama edenler var. Neden küfrediyorsunuz?

Küfür kullanmam, ne olursa olsun insanin kendini ve kendine olan öz saygisini bozmamasinin gerektigini düsünüyorum. Türkçe çok zengin bir dildir, küfür bir tercih olmamali. Küfür etmek genel olarak insanin çocukluguna dayanir. Aile veya yakininda olan kisilerden ne duyarsa onu tekrarlar ve öyle kalir, büyür. Insanlarin neden herseye küfür ederek yaklastigini anlamiyorum. Gülerken, sakalasirken veya aglarken bile küfür ediyorlar. Zayif kisilikler olarak görüyorum.
Kesinlikle, küfür kelime yetersizliğinden de kaynaklanıyor aslında. Sinir anında ağzımdan kaçtı der çoğu insan ama içinde olmayan bir şeyi refleks olarak kullanamazsın. Sıkça maruz kaldığın için diline de o geliyor.
Dogru, maruz kalinan birseyi anlik olarak disa vurmak. Ama yine de olmamali. Gel gör ki Türklerin büyük bir çogunlugunda küfür etme aliskanligi var. Simdiye kadar Türk olup küfür etmeyen birkaç kisi gördüm sadece. Üzücü bir durum.
Maalesef öyle farkında bile değil çoğu, o kadar norma geliyor ki artık refleks haline getirmişler. Bende karşılaşmadım hiç
Insanlik gelismedigi sürece bir çözümü de yok gibi..
Öyle görünüyor...
Cevap
5Cevap
Küfür etmem edeni de sevmem.. ama hak edene hak ettiği cevabı da veririm
Ben hiç küfür etmem, zaten yakıştıramıyorum ne kendime ne bir başkasına. Maalesef bazıları etmeden duramaz çünkü ağızlarında sakız olmuş.
Alışkanlık oluyor ben etmiyorum gerektiğinde sadece
Küfrü hak eden var mıdır, nasıl biri hak eder?
Aslında sorum buydu, kim? Daha fenasını da hak ettiğini düşündüğünüz, küfürle cevap veriyorum dediğiniz insan tipi nasıl?
Peki birinin canı alınmış mı? Birisi ölmemiş, kimse yaralanmamışsa küfretmenin anlamı var mı? Ya da yaralanmış olsun birisi bu kişinin canının acısını azalacak mı? Hayır, bana anlamsız geliyor. Dikkat çekmek, buna dikkat etmen gerekiyor demek çok zor olmasa gerek.
yani herkese tek tek akıl dağıtıcaksak para alalım bu işten ya da biz neden geriz. kalı gibi davranmıyoruz da onlar davranıyor yere çöp atılması yasaktır deniyor ona bile uyulmazken ben yasak olmsının bir önemi yokken doğayı korumak için yapmıyorum kendi düşüncemle yani şimdi birisi öldükten sonra zaten o insana küfür etmekle uğraşılmaz
Orası öyle
Küfürdür kesin neyse küfürbaz insanlar arasında da mantıklı birilerinin olduğunu görmüş olduk şahsen ön yargılıydım biraz
duruyoruz talebe bağlı
Amacı ne peki? İnsan neden küfreder?
Argo aslında hoş bir şey değil kabul edebiliyorum, edebi birşeyde değil. Fakat bazı noktalarda öyle kelime yetersizliği yaşanıyor ki bazı cümlelerin kurulumunda argo bile hafif kalıyor.
Bunu asla anlamayacağım sanırım. Çok güzel deyimlerimiz, sözlerimiz var. Küfür insanı aşağı çeken bir şeyken neden kullanıldığı sorusu hala havada. Yetersiz kalıyorsa bütün kelimeler sessizliği tercih etmez mi insan? Şahsen küfredince "işte tam olarak vermek istediğim cevap buydu" hissini yaşıyor musunuz? Her neyse tercih meselesi.
Hayır şöyle ki, sen bir canımsın canımsın der isen anlamayacaktır aslında canımsın birer IQ seviyesi ifadesi. İnsanın kabulleneceği ifadeler olacağını düşünüyorum buda onlardan biri yine dediğim gibi düşünce sizin.
küfür edenden nefret ederim
Hiç küfür etmem
En güzeli
Evet 😄
Neden?
Bilmiyorum küfür etmek beni rahatlatıyor gibi sevinirken sinirliyken hatta malum işte bile 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?