Istedim bir cok seye sahibim ama mutlu huzurlu değilim
Neyim eksik benim
Neyim eksik benim
Hayatın bir gerçek klasiği mutluluk ve huzur nasıl bulurum bu mutluluğu huzuru herşeye sahibim ama en değerli şeye sahip değilim demek bu bir insan hayatta hiç bir şeye tam anlamıyla sahip olamaz bu yüzden hayat acısı tatlısı ile geçiyor huzuru arıyor insan her ne olursa olsun ne şartlarda olursa olsun huzur olmadımmı her gün mükemmel bir yaşam olsada ne fayda değilmi
Bu yüzden çok zengin insanlar mendebur süratli Bir profesörün kitabı vardı ordan okumuştum adam milyonluk araca biniyor tebessüm yok çünkü huzuru yok kitapda bunu anlatıyor yeryüzünde herkes mutluluğu arıyor hayvanlar bile dışarıda bir köpeğin başını okşayınca sevilince mutlu oluyor
İnsanlar peki istiyor her ne kadar herşeye sahibim desede bir insan kişi neye sahip olursa olsun bir süre sonra ona alışacak misali evlenmek istiyor çok iyi biri ile evlendi güzel bir iş istiyor güzel bir işi oluyor araba istiyor arabası oluyor bakın bütün olması istediği hepsine mutlu oldu insan huzuru oldu ancak belli süre sonra duyarsızlaşacak çünkü insan alışacak ve normal durum olacak ve yine eski huzursuzluguna dönecek bunun en temel yolu şükür etmek ve elindeki eşine şükür etmek sağlığına şükür etmek arabasının olmasına şükür etmek kısacası elimizdeki güzel şeyleri hatırlamak lazım ve kendimizi taktir etmemiz lazım eşine şükür etmek örnek olarak kumarcı değil aldatmıyor bırakıp gitmiyor dünyanın binbir şeyi var ama pırlanta bir eş bulduğunda sanmaması lazım herkesin eşi öyle bu yüzden şükür etmek lazım
.. sizi arayıp gerçek insan var mı hayatınızda nasılsın iyi misin günün nasıl geçti diyecek ama iş olsun diye değil gerçek içten olarak
Bu hayatı içten gerçek olanlar yaşıyor çünkü vefayı değeri onlar biliyor bugün vefa nedir desek semt adı oldu der insanoğlu çünkü en değerli şeyin bittiğini biliyorlar
Çevrenize gerçek insan inşa ederseniz gerçek hal hatırınız sorulur mutlu olduğunda arayıp bu oldu hayatımda dediğin insan olur mutsuz olduğunda seninle mutsuz olur konuşur dertleşir bu yüzden gerçek insan inşa et zormu çok Zor çünkü gerçek insanlar nadir bulunur huzur içten gelen tebessümdür değer görmek Bir huzurdur bu yüzden çevreni insani duyguları olan çevre yaparsan mutlu olursun
Mutluluğu yanlış yerde arıyor olabilirsiniz ki mutluluk çoğu zaman bir şeye sahip olmakla değil ona sahip olabilme isteğiyle gerçekleşir. Bakış açınızı değiştirin ve kendinize bir hayal belirleyin.
Hayatın tabiatı böyle. Dünyanın en zengin insanı mutlu mu? Hayır
2. zengini? Hayır
3. zengini? Hayır
4. zengini? Hayır
köydeki İlyas amca? Evet ✅
👍
Hayatında maddi yönde istediklerine sahipsindir ama manevi olarak hiç bişeyin yoktur gerçek sevgi yoktur mutluluk huzur güven yoktur o yüzdendir
Cevap
21Cevap
İstediğin gibi bir hayata sahip değilsin demek.
Kesin neden en güzel ben değilim, en çok beni görsünler, bana ölsünler derdidir. Bunun için bedeninde değismesi gerektigini kafaya taktığın yerlerin vardır.
Hayir öyle değil
bedenim den sikayetci degilim
Herşeye sahip olmak demek herşeyinin tas tamam yaşamak degilki
Hedefin yok Amaç bul kendine zayıf insanlara çocuklara hayvanlara yardım bile bir amaçtır.
Ne istediğini bilmeyenlerin genel sorunu... örn.. fakirlerin para olduğunda mutlu olacağı inancı
Sahip olduğun şeyler artık tatmin etmiyor demek ki hevesin kaçmış
İbadet olabilir
Hayatın içini dolduracak parçalar eksik, ondandır
seni mutlu edecek erkeğin eksik doğana karşı gelirsen doğa seni mutsuz ederek cezalandırır
Şükret bence kötüleri gör o zaman anlarsın
dogru diyorusn saol
Hedefinizi bulun
Çünkü hayatında ben yokum kusura bakma
İyi bir hayat arkadaşın eksin
Şükretmek eksik gibi
O da senin şımarıklılığın.
İç huzurun yok demekki
Ne yapmaliyim peki olsun diye
Biraz mameviyata ne dersin
Belki de bir şeyler eksiktir
Huzursuz eden biseyler var