Herhangi bir derdin olduğunda bunu paylaşmayı seviyor musun?
Ne olursa olsun, senin en iyi ortağın yine de kendin mi oluyor?

Herhangi bir derdin olduğunda bunu paylaşmayı seviyor musun?
Ne olursa olsun, senin en iyi ortağın yine de kendin mi oluyor?
Ben dert paylaşmayı severim normalde ama paylaşacak kimse olmadığı için kimseye bir şey anlatmıyorum. çünkü güvenmiyorum kimseye gerçekten dinleyecek yanımda olacak ve samimi bulduğum birisine anlatırım dertlerimi. ama bu zaman da insanlar sadece dinliyor ''anlamıyorlar'' ya da umursamıyorlar
Gerçek bir dost bulmak çok önemli Barışçım, o gerçek kişiyi bulamadığın zaman tıpkı dediğin gibi; sadece dinliyor ve umursamiyorlar.
Haklısın abi kesinlikle
Derdimi anlatmayı sevmem. Problemimi çözerim. Dert sayılacak şeylere takılı kalmayı sevmem, elimde değilse çözümü kafamı onunla meşgul etmem. Hadi illa zamanımı alır ama düşün düşün nereye kadar. Bunun yerine sohbet ettiğim kişilere ve kendime gereksiz bir karartıcılık vermek yerine eğlenceli şeylerden bahsederim, hayatımdaki çokta önemli olmayan dertleri eğlenceli bakış açısıyla farklı yorumlayıp eğlenmeye bakarım. Bunları kendimle halledemesem sorun olur belki ama hellettiğimden bu kadar rahat bakabiliyorum. Hayatımdaki en özel kişiye bahsedebilirim belki birazcık, neyle uğraştığımı bilmesi açısından, insan bazen ihtiyaç duyuyor. Ama hemen eğlenceye çevirmesini de biliyorum. Derdimle değil de içsel huzurum, mutluluğumla meşgul oluyorum. Verilen kıymetli zamanı, of böyle of şöyle diye geçirmem. Her duyguyu çok seviyorum, duygulara müthiş hayranlık besliyorum ve en alasını yaşıyorum ama nerede toplanması ve nerede durmalarının gerektiğini de biliyorum, o şekilde düzen oluşturuyorum. Dışarıya verdiğim görüntüyü de ben seçiyorum ayrıca. İçimi benim bahsettiklerim kadar bilebilir herkes, kimse beni ben kadar bilemez. Yani keyfinize sahip çıkın, değerli. 😃
İnsanlara güvenmiyorum, herhangi bir konuda bir insanla konuşmak sonrasında tedirgin hissettiriyor, hiçbir insan sır da tutmuyor, dert de dinlemiyor, yargılamaktan uzak anlayışla yaklaşmıyor. Tek limanım sadece kedim olabilir, o ne sır yayar ne de yargılar, sadece dinler ve mırlar, anlayan bakışları bile yeterli.
O can dostlardan daha samimi, menfaatsiz dost ve gerçek arkadaş kimseyi henüz bulamadim
Evet can dostlarımız varlar iyi ki 🙏
Cevap
5Cevap
Ben şu son dönemlerde içime atmayı seven bir karaktere dönmüştüm..
Kendim oluyor evet önceden hep kendimdim, ve artık anlatıyorum. Benimle aynı sıkıntıları yaşayan ya da başka şeyler yaşayan insanları tanıdıkça anlaşıldığımı hissediyorum. Ve bu da yani çok güzel geliyor çünkü insanlar duygularla birbirlerine yakınlaşıyorlar. Duygularını hissettiğim insanı anlıyorum da ve bu yani hiçbir şey yapmadan ışık yılı kadar ileriye gitmek, çözmek, çözülmek.
Bana iyi geliyor ve tanıdığım insanlara da iyi geldiğini düşünüyorum 😅
Seni anlayan ve gerçekten yanında olan birini bulabildiğin zamanki o his gerçekten rahatlatiyor. Paylaşmak en güzel durum fakat o kişiyi bulamadığın zaman gerçek dostun yine sen oluyorsun.
Yani evet bulamadığın zaman kendinsin. Ve bunun için şunu yaparım mesela hiç tanımadığım bir insanın yanına oturup onu dinliyorum mesela bir su satıcısı ya da simit satan biri ben anlatırım o anlatır. Anlık bir şekilde hiç tanımadığın seni yargılama ihtimali olmayan bir insandır. Ve iyi gelir.
Ne güzel düşünüyorsun, evet; çok da mantıklı bu. Seni tanimayan bir insanin anlık dostluğu bazen çok daha iyi gelir 👏
Böyle düşünmene sevindim teşekkür ederim 😅
Rica ederim, görüşün için de ben teşekkür ederim
Ricalar 😇
Kafamı kurcalayan bir şeyler varsa ya da sıkıntılıysam mutlaka yakın gördüğüm birileriyle konuşup rahatlamak isterim. Böyle zamanlarda kendi kendime yetemiyorum.
Sıkıntılar paylasinca gerçekten azaliyor, doğru.
benim bir arkadaşım vardi çok değer verdiğim bir kişiydi koşulsuz şartsız inandığım bir kişiydi hayatımda dönüm noktaları oldu o hep benim yanımda oldu onu İstanbul'da çağıracaktım belki ona bir şans verecektim çünkü artık geçmişin peşinde koşmak istemiyordum ama o artık seçimini yapmış bana da düşen arkadaşımın mutluluğunu istemek onun için mutlu olmak aslında biliyor musun onun annesini rahmetli annemin yerine koymuştum ne mutlu bana ki öyle bir sırdaşım oldu güveneceğim bir Liman oldu zamanında her ne kadar yüzümü görmek istemese de her ne kadar benimle iletişimi koparsa da o mutlu olmayı sonuna kadar hak ediyor benim kahrımı çeken arkadaşım tabii hala beni arkadaş olarak sayıyor mu bilmiyorum ama onun mutlu olmasından mutluyum ve bu paylaşım ondan bahsettiğim son paylaşım olacak onun hiçbir şekilde rahatsız etmeyeceğim
🌸
Kedim dışında kimseyle paylasmayı sevmiyorum.. Düşünmeye mecalim olsun yeter, hallederim ben..
Derdimi paylaşmayı severim. Paylaşırım ki karşımdaki insan da derdini çekinmeden bana da anlatabilsin. Bazen açıklayamam ama çünkü onun derdine dert eklerim...
Düşüncenin naifliği...
Teşekkür ederim 🦋
Paylasmayi hic sevmiyorum. Belki yuzeysel olabiliyor nadiren. Cogunlukla anlasilamayacagimi biliyorum ve goruyorum daha sonra. Bir bakiyorum ki beni benden iyi anlayan yok.
En iyi terapist benim diyorsun, sanki ben yapmıyorum gibi konuşuyorum:)
Evet:) kendimi en iyi ben biliyorum. Herkes icin ayni sey gecerli aslinda.
Paylaşmak eskiden daha güzel geliyordu fakat seni gerçekten anlayamayan birine derdini paylaşmanin; sadece vakit kaybi olduğunu anladigimdan beri, kendi içimde yaşamayı tercih ediyorum.
Bazen kendi kendine yetilemiyor. Icinde mucadele vermekten yoruluyor insan. Buna ragmen anlamayan birine anlatmaktan daha iyidir yalniz mucadele etmek.
Aslinda karsidaki kisi cok onemseyen, dikkatle dinleyip anlamaya calisan biri de olabilir ama sorun su ki sana sikinti veren baskasinda ayni sikintiyi vermeyebilir ve anladigini zannetse de genel bir yaklasim gosterebilir istemsizce. Derinden anlamak daha farkli bir boyut.
O duyguyu birebir hissedebilen, senin içini tam anlamıyla yorumlayabilen biri yerine ne olursa olsun diyorum, o paragrafların da tam da benim düşüncelerim
Anlasilmamak, bilinmemek daha guzel geliyor artik :)
Son zamanlardaki Ben:)
Yıllar önce çok sevdiğim bir dostum vana ben dert babasımıyım dediginden beri en yakın dert ortağım yine kendim oldum yıllardır
Ah benim abim...
Böyle güzel ama emin ol kardeşim güçleniyor insan zamanla
Bunu ben de zamanla öğrendim abi, çok doğru
Ne olursa olsun, senin en iyi ortağın yine de kendim oluyor bir aralar birincisi gibiydim fakat zamanla artık bu ikincisinde döndüm.
Ben de senin gibiyim, kabuğa çekilmek.
Ben içimde yaşayamıyorum ya çok ağır geliyor:( ama sadece babamla paylaşırım tek sırdaşım o.
Paylaşmak gerekiyor, tamam bazen kendi içimizde yaşamak bizi rahatlatiyor; etrafına duygunu belli etmemeye çalışıyorsun ama o bir kişinin hayatında olması her daim...
Ben de hiç belli etmem, gerçi bazen ne kadar cabalasam da belli ediyorum fakat... Aman neyse:))
Teşekkür ederim, ben de her zaman 🌸
Sen beni gerçekten anlıyorsun, bunu da görüşüne gaz vermek için demedim 💫
Kimseye açmak istemiyorum genelde belli etmemeye çalışırım
Senle bir ara konusacagimiz bir konu var, müsait olduğun zaman. Teşekkürler cevabın için
benim bir limanım var, ben de onun limanıyım @gecekusum3434
paylaşınca çözüm bulamıyorsun belki her zaman ama paylaşmak apayrı bir seviye
Ben dert yanmayı sevmem ya. Ama laf lafı acar dökerim içimi dostlarıma pek takılmamak lazım. Dermansız dert vermesin Allah , sağlık önemli gerisi bi şekilde yolunu bulur
Beni en iyi ben anlarım ama paylaşma ihtiyaçı hissediyorum bazen. Her insanla da paylaşılmaz ama. Kimileri çok donuk ve cansız manken gibi. İnsanın kendini iyi hissettiği birisiyle paylaşmalı derdini.
paylaşmayı severim doğru ve beni empatiyle dinleyebilecek insanlarla
O liman hep bellidir. Aile üyeleri veya güzel yürekler vs:)
Allah'a ihtiyacımız var...
Kalbimizdeki güce inanıyorum
Beni en iyi ben anlarm
Hiç renge gerek yok, teşekkürler
Sıkıntı dökeceğim bir liman
O liman belli mı peki?
Aynen belli 😂
Teşekkürler Mimar Bey 😄
Rica ediyorum Uber bey 😂
Her ikisinin de bir faydası olmaz artık bana.
Sadece abimle paylaşırım
Pek kimseyle paylaşmıyorum 🥲
Yazacak bir kalem kağıt daha iyi
Bana bir ben yeterim , sıkıntılarımı hallederim
Ben kendimle iyiyim
Dinleyecek değil, çözecek insan arıyorum.
selam mesaj atamiyorum sana yazabilirmsn
evet, geldim
sen gizlisin ben de sana ulaşamam zaten neyse :d
Bazen liman bazen kendim
Liman diyelim.
Benim arkadaşlarım var yardımcı oluyorlar
Dert anlatmayı severim dinlemeyi sevmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?