Ara ara aklınıza gelen, sizi rahatsız edecek kadar büyük boyutta olan bir endişeniz var mı?
Endişesi yarındı, bugün öldü.

Ara ara aklınıza gelen, sizi rahatsız edecek kadar büyük boyutta olan bir endişeniz var mı?
Endişesi yarındı, bugün öldü.

En büyük yok. Olduğu zaman ne kadar gereksiz olduğunu da getiriyorum aklıma. Bilincim çok güzel çalışıyor fakat işlevde her zaman o kadar kusursuz olamıyorum. Kızmıyorum da seviyorum, insan olmanın getirileri. Yine de meşhur şarkı ne demiş, hayat bir gün o da bugün 😄
Hayatta bir çok endişem vardı ama şu an bir endişem yok sadece sevdiklerimi kaybetmek en büyük korkum ve endişem olur çünkü sevdiklerim için yaşarım genellikle.. kendim için bir şey beklemiyorum.. bu hayatta zaten insan ne kadar çok şey yaşarsa o kadar çok sevgiye ya da insanlara değer vermeyi öğreniyor..
yaşa göre de değişir. daha genç olanlar için mesela geçim derdi ya da gelecekleri önemlidir.. daha sakin düzenli hayatı olanların ailesi önemlidir gibi.
Yarım kalmaya alıştık da , umudumu tamamen kaybetmek daha endişe verici.
Hani bir yolda gidersin dönüp dönüp arkana bakarsın ya üstadım, işte ben son defa bakıp umudumu keserek herşeyden vazgeçip sadece önüme bakarak yürümekten endişe duyuyorum.
Çünkü o saatten sonra Allah'ın hiç bir kulu yaşama sevincimi geri veremez bunu iyi biliyorum.
Ruhsal durumumu etkileyecek olaylara denk geldiğimde kaygı bozukluğu durumum tetikleniyor ve anlamsız bir gelecek korkusu yaşıyorum bazen de sevdiklerimi kaybetme korkusu tüm bunlar olağan hayat akışımı zaman zaman ciddi düzeyde etkiliyor
Cevap
11Cevap
Endişeli değilim ama endişe duyarsam sevdiklerim için olur bu.
Çıkış yolu bulamamak, seçenek belirleyememek, çaresiz kalmak. Ne yapacağımı bilmemek beni deli eder.
Allah çaresiz bırakmasın kardeşim
Pırpırımdan (oğluştan) önce ölmek. Onun yanlız kalması ve ötekileştirilmesi ve terk edilmesi endişesi.
soruya cvp olsun diye içimden saydım da anksiyetem arttı, 😄 sayamam yazamam da..
Bellekte geri ittim.
Gelecekle ilgili kaygım yok. Anın tadını çıkarmak daha keyifli
Endişelenmemeyi tercih ediyorum, enerjimi olumlu yönde etkileyen şeyler düşünüyorum
Bazı şeyler için geç olması... birine ya da bir şeylere geç kalmak...
Sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamam sanırım
Sagligimi elimde tutabilecek miyim bu endiselerle onu merak ediyorum
Hiç birşeye endiselenmiyorum. Hayirlisiyla bı bitseydi şu dünya hayatı
Uzun yaşama fobim var. En geç 35 yaşına kadar yaşayayım diyorum.
Endişeye mahal yok 😉 Olması gereken, olması gerektiği zamanda olur. Her şeyin bir vakti vardır. Sadece mesajları işaretleri görmek ve okumak lazım.
Evlenmekten korkuyorum. Üç beş kızla aynı anda konuşuyorum baglanmamak için 😂
Cumhurbaşkanı olamamak. İnşallah büyüyünce cumhurbaşkanı olacağım
Sevdiklerimin benden önce ölmesi. Onun dışında yok
Öteki taraftan tırsıyorum
Maalesef çok endişem var.
Artık yok, hissizleştim bir süreliğine
Ailen ve değer verdiklerimin sağlığı
Parasizlik
ekonomik sebeplerdir
Endişem kalmadı ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?