Her daim dua ediyorum, her kıldığım namazda ağlıyorum. İyi oluyor sonra sonra tekrar eskisinden daha kötü oluyor ve artık toparlanamiyorum.. Rabbime nasıl dayanacam nerde hata yapıyorum, mutlu olamıyorum?
Allah yok ki neye, kime tövbe edeyim? 21. yüzyılda hâlâ bunlara inananların olmasına şaşırıyorum... Gidip, görüp dönen mi var da, ahiret hayatı diyorsun? Kaynak? Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra yazıya dökülmüş ayetler. 200 yıl, 4 kuşak demek. Dedenin hayat hikayesi ölümünden 200 yıl sonra yazılsa gerçekliğinden ne kadar emin olabilirsin ki? Adamın yaşayan akrabası bile kalmayacak. Sonsuz ahiret hayatı, bu dünyada dini kullanarak ceplerini dolduran dinci köpeklerin aç bıraktıkları fakir fukarayı avutabilmek için uydurulmuş koskoca bir yalandır. "Bu dünyada çile çekiyorsun, fakirsin, açsın, g.. tüne giyecek donun yok, çocuğuna et alamıyorsun" ama sabret, şükret ki cennette rahat et, karnın doysun... Ulan şu kandırmacayı IQ seviyesi 100 üzerinde olan kimseye yutturamazsınız.
Soran
+1 yıl
Herkes anlamak zorunda değil çünkü Kur'an akıl sahiplerine sesleniyor;) üzüldüm sana
Asıl akıl yoksunlarının kim olduğu, Arap ülkelerinin geriliğine ve Türkiye'nin burnunun b.. oktan kurtulmamasına bakınca anlaşılıyor. Eliyle pilav yiyen, deve çişi içen ayıların dininden kime ne hayır gelir?
şu an bende çok istiyorum herkesten uzak bir yerde tek yaşamayı ama param yok ve iş bulamıyorum babamda bunun için bana destek vermez ( yoksa kafa dinlemeyi bende çok isterdim
Bir yere gitmene gerek yok aynı evde televizyondan uzak kalıp telefonu uzak tutup sadece yemek için odandan ayrılıp sabahları erken saatte kalkıp biraz yürüyüş yapman yeterli olur gerçekten
İşte nedeni bu? İnsan içine attıkları elbet birgün patlat bu kaçınılmaz bir gerçektir. Ben ne zaman kabullenmeye başlayıp gerçekle yüzleştiysem o zaman rahatladım. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.
Yaparsın ben inanıyorum aklı başında birisin belli namazı duayı ihmal etme bunlarij çok yardımı olur. Bütün kabullenişte önce insanın başkasına açılmasıyla başlar. Anlatmak istersen bu yabancıya dinlerim.
Dediğim gibi bir damla verdi yemeğin içine koy iç dedi ama almadım çünkü beni kendi benliğimden çıkarır yani değiştirir yan etki yapar diye korkuyorum ha sadece beni rahatlatacaksa içimdeki düşünceleri susturacaksa kullanirim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Mutsuzluktan kurtulamadım. mutlu değilim çünkü
Abi sende yazmak için yazıyorsun her sorunun altına
Psikiyatri bu yüzden var. Din, ibadet, dua insanı depresyondan çıkarmaz.
Böyle düşünmene üzüldüm halbuki seni dünyada da ahirette de bilim nede psikiyatri kurtarmaz )
Dini inancımı lisede bıraktım ben. Sadece vicdanım bana yetiyor. Arap masallarıyla işim yok.
Bir ayet var bilir misin, "onlar Arap masalidır derler" yazık acıdım sana tövbe etmek için geç değil
Allah yok ki neye, kime tövbe edeyim? 21. yüzyılda hâlâ bunlara inananların olmasına şaşırıyorum... Gidip, görüp dönen mi var da, ahiret hayatı diyorsun? Kaynak? Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra yazıya dökülmüş ayetler. 200 yıl, 4 kuşak demek. Dedenin hayat hikayesi ölümünden 200 yıl sonra yazılsa gerçekliğinden ne kadar emin olabilirsin ki? Adamın yaşayan akrabası bile kalmayacak. Sonsuz ahiret hayatı, bu dünyada dini kullanarak ceplerini dolduran dinci köpeklerin aç bıraktıkları fakir fukarayı avutabilmek için uydurulmuş koskoca bir yalandır. "Bu dünyada çile çekiyorsun, fakirsin, açsın, g.. tüne giyecek donun yok, çocuğuna et alamıyorsun" ama sabret, şükret ki cennette rahat et, karnın doysun... Ulan şu kandırmacayı IQ seviyesi 100 üzerinde olan kimseye yutturamazsınız.
Herkes anlamak zorunda değil çünkü Kur'an akıl sahiplerine sesleniyor;) üzüldüm sana
Asıl akıl yoksunlarının kim olduğu, Arap ülkelerinin geriliğine ve Türkiye'nin burnunun b.. oktan kurtulmamasına bakınca anlaşılıyor. Eliyle pilav yiyen, deve çişi içen ayıların dininden kime ne hayır gelir?
Herkesten uzak kendi kendimi yargılandığım anlar oldu işte orada faketim kendime haksızlık yapıyorum
Kesinlikle kendimize yazık ediyoruz
Onun için sende benim yaptığımı yap göreceksin kendine gülmesen gel hesap sor bana
şu an bende çok istiyorum herkesten uzak bir yerde tek yaşamayı ama param yok ve iş bulamıyorum babamda bunun için bana destek vermez ( yoksa kafa dinlemeyi bende çok isterdim
Bir yere gitmene gerek yok aynı evde televizyondan uzak kalıp telefonu uzak tutup sadece yemek için odandan ayrılıp sabahları erken saatte kalkıp biraz yürüyüş yapman yeterli olur gerçekten
Bende bunları yaparken bir yere girmedim sadece yolumu değiştirdim bu kadar
TV yle hiç aram yok zaten yaşadığım yerde de yürüyüş yerleri yok.. hergun sadece uyumak istiyorum
Uyu oda iyi sadece elektrikronik cihazlardan uzak dur
Kaç senedir aram yok bir telefon var
Bence sorun neyse onla yuzlesmelisiniz
Daha kötü olurum.. aklıma geldikçe bile halsiz yorgun düşüyorum
İşte nedeni bu? İnsan içine attıkları elbet birgün patlat bu kaçınılmaz bir gerçektir. Ben ne zaman kabullenmeye başlayıp gerçekle yüzleştiysem o zaman rahatladım. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum.
Bu yazıyı okurken bile gözlerim doluyor.. İnsALLAH birgün bende yapabilirim
Yaparsın ben inanıyorum aklı başında birisin belli namazı duayı ihmal etme bunlarij çok yardımı olur. Bütün kabullenişte önce insanın başkasına açılmasıyla başlar. Anlatmak istersen bu yabancıya dinlerim.
Çok teşekkür ederim ALLAH razı
Olsun
Allah senden de razı olsun. Yüzün bundan sonra keder gormesin
Amin cümlemizin )
Depresyon derken kastın ne
Ölü gibiyim..
Yeni hobiler edin vakit geçirecek şeyler bul aklına kötü şeyler getirme yani yapmak istediğin şeyler varsa onları yap
Bu durumum yüzünden içimden hiçbir şey gelmiyor sadece uyumak istiyorum hep
Napıcaksın peki
Hiçbir şey yapamıyorum acı içinde kalıyorum sadece
Nasıl basladı ne zamandır böylesin
16 yaşımdan beri hayatla mücadele ediyorum ve her gün yıl zaman geçtikçe daha da kötüye gidiyor hayat, en son ne zaman mutlu olduğumu hatırlamıyorum
Mücadele derken ailesel sorunlar felan?
her şey aklına gelen birçok şeyle imtihan ediliyorum))
Bu arada isyan ya da şikayet değil her daim hamd olsun ben kendi acizligimi dile getiriyorum sadece
Anlıyorum ama bugünlerde geçici yani elbet mutlu olcaksın arkadas cevren vs yok mu
Beni bu hale sokan zaten cevre
Yeni arkadaşlıklar kurabilirsin bence
Eksik kalsın istemiyorum
Okul felan okuyor musun
Antidepresan tedavisi gorerek
Psikiyatriye mi gittin, ben gittim ilaç verdi ama almadım eczaneden ise yaramaz diye düşünüyorum
Ise yariyor, zaman ver sadece ilaca
Bir damla verdi yemeğin içine koyacakmisim ve beni rahatlatacakmis. Peki yan etkisi olur mu?
Ilk baslarda olur sonra gecer
Yan etkisi olmazsa yani beni benligimden cikarmazsa ilaca bir şans verebilirim🥺
Bu konuya cok hakimim istedigini sorabilirsin
Dediğim gibi bir damla verdi yemeğin içine koy iç dedi ama almadım çünkü beni kendi benliğimden çıkarır yani değiştirir yan etki yapar diye korkuyorum ha sadece beni rahatlatacaksa içimdeki düşünceleri susturacaksa kullanirim
Oyle bir rahatlatir ki bu nimet dersin
Öyle bir inandirdin ki hemen alasim geldi, İnsALLAH bende etkisini görürüm
Gecmis olsun
ALLAH razı olsun
🙏🙏🙏🙏
Kurtuluş yok. Muş gibi yapılır.
Nasıl yani