İyi veya kötü anlamda değişirler. Ancak kökte bir kişilik, ya da ilkel benlik dediğimiz id kısmı asla değişmez. Bazen inanç, bazen sevgi ya da bazen kazanç olumlu yönde bir değişime uğratır. Yalnız iflas etmiş birini düşünün maddi ya da manevi hiç fark etmez.
An itibariyle kendisinden iyi durumda olanları görünce eğer temelde kötü bir kişiliğe sahipse bozup yıkmaya çalışır, iyi biriyse de ben de geçmişte böyleydim düştüm, ama kalkmasını da bilirim diyerek sevdiklerine ve hayata tutunur.
Altta barındırdıği iyimser haliyle yine kişiliğinden zerre ödün vermeden aleme ibret olsun diye küllerinden doğar.
Hangi konuda olduğuna göre değişir. Davranışların birçoğu özünde karakteristiktir. Törpülenir gelişir ama tamamen değişmesi mümkün değildir. Örnek vermem gerekirse uçkuruna düşkün bir insana kadın erkek farketmeksizin kilit vursan da fayda etmez. Şiddete meyilli bir insandan değişmesini beklemekte hayalciliktir. Huy, karakter oturduğunda değişmesi pek mümkün değildir.
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
İnsana göre değişir %98 bende insanların değişeceğini sanmam.. belki de sadece tahammül ediyorlardır karşısında ki kişilere. ya da rol yapıyorlardır. bazıları gerçekten değişir mesela kayıp yaşar ya da bir şeyin değerini sonradan anlar o zaman değişir kalıcı olarak. ama çoğu insan benim gözümde aynı özlerinde hep aynı kişi kalıyorlar.
Tabi insan huy olarak değişken varlıktır bi bakarsın çok kötü Bela dir sonradan şaşırtıcı şekilde kendine çeki düzen verip hatasını anlar çok güzel bir insan olur Tam tersi de olabilir iyi de kötüye dönüşebilir Bakın bunun en iyi tanımı şöyle açıklayım kişi nasıl ortam da bulunursa öyle olmaya başlar kalp kalbi çeker
Kesinlikle değişir Yaşadığı hayat onu değiştirebilir Sahip oldu imkanlar değiştirebilir Çevresi , is hayatı değiştirebilir Tanıdığı kişiler onu degsitirir Ama önemli olan bu değişimlerin kötü yönde olmaması kötü yönde olursa bu değişimler işler sarpa sarar içinden çıkılmayacak hale gelir ama iyi yönde değişimler olursa ve bunu iyi şekilde kullanırsa hersey daha güzel olabilir Yani hersey bizim elimizde 😊
Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı.
İmkansıza yakın diyebilirim. Bir insan ailede ne gördüyse hayatına öyle devam eder. Belki bakış açısı degisebilir. O da çok nadir. Değiştirmeye çalışmak ise en çok yapılan yanlış. İstisnalar elbette olabilir fakat hayat bunu elde etmek için o kadar cüretkar değil maalesef.