Bu liste uzatılabilir. Geçen gün kuryeye bahşiş olarak altın verdi haberini okumuştum mesela. Keza Dilan Polat'ın yaptıkları falan. Senin yakın çevrende gördüğün ve seni rahatsız eden görgüsüzlük davranışları neler?

Bu liste uzatılabilir. Geçen gün kuryeye bahşiş olarak altın verdi haberini okumuştum mesela. Keza Dilan Polat'ın yaptıkları falan. Senin yakın çevrende gördüğün ve seni rahatsız eden görgüsüzlük davranışları neler?
Sürekli telefonla meşgul olmak, başkalarını kesmek veya saygısızca konuşmak, sıraya uymamak, trafikte agresif davranmak veya başkalarının kişisel alanına saygısızlık etmek sinirimi bozan şeyler.
Sıraya uyma konusunu cidden niye öğrenemiyorum. Çok basit bir medeni davranış aslında.
Recep ivedik filmleri hödüklüğü aşırı derecede teşvik etti.
Yemekteyiz “yarışma”ları misafir gittiğiniz yerde Her türlü edepsizliği özendiriyor.
Survivor “yarışma”ları arkadaşını satmayı özendiriyor.
Televizyon dizileri Erkeklere zorbalık ve mafyalıkla her şeye sahip olabileceklerini, Kadın kadınlara ise dişiliğini kullanarak her şeye sahip olabileceklerini öğütlüyor ve özendiriyor.
Yine televizyon dizileri ultra lüks hayatlarla insanların içine varlıklı İnsanlara karşı karşı bir nefret Ve çekemezlik duygusu yüklüyor.
Müge Anlı, Esra Erol gibi programlar sürekli hırsızlık yolsuzluk gasp, cinayet haberlerini işleyip normalize ediyor.
Diyanet işleri başkanından bürokratlarına milletvekillerinden bakanlarına, belediye başkanlarından parti yöneticilerine kadar hepsi bir şatafat‘ın, görmemişliğin, kibirin içinde yüzüyor ve bunları da insanların gözüne gözüne sokuyor.
Günlük hayatımızı da bunlar şekillendiriyor.
Şimdi ben nelerden şikayet edeyim?
Eig 👍
Eyv 👍
Genellikle insanların kaba olması.. küfür etmeleri.. ya da başkalarını düşünmeden yaşamaları.. bir çok örnek var bunun gibi.. mesela yerlere çöp atmaları.. araçlarında giderken yüksek sesle şarkı dinlemeleri.. sıra beklememeleri.. ya da direk şiddet öfke gibi konulara baş vurmaları..
yalan söylemeleri iki yüzlü olmaları. toplum kötü maalesef
O yüksek sesle gecenin bir yarısı modifiyesi araçla gezenler acaba yedikleri küfürün farkındalar mı?
Farkında olsalar yapmazlar bence
Yere tükürmek, burnunun bir deliğini kapatıp yere sümkürme, sakızını yere atmak... Nefret ederim nefret. Sırf bunun yüzünden kavga ettim birkaç kişiyle.
Hakikaten o sakızlar olmadık yerden çıkıyor.
Cevap
2Cevap
Durakta sigara ucerken dumaniyla otobuse binenler...
Kapiyi acarken gecen veya yardim etmeyenler...
Market magaza vb yerde odeme icin sira beklerken one gecmeye calisan gorgusuzler...
Gunaydin iyi gunler kolay gelsin dendiginde cevap vermeyen insanlar.
Ya bir de seye sinir oluyorum. Yere dusen ekmek giysi vb yerden almayip bu onun isi diye dusunler...
😇
Hakikaten sigara içen insanların içmeyenleri anlamadığını düşünüyorum. Çok kötü kokuyor ya.
Kesinlikle anlamiyorlat
sakız çiğnenmesi
toplu taşımada özel konulara ait konuların dakikalarca teelfonda anlatılması, kavga edilmesi
deodorant kullanılmaması mesela
Hayatının her detayını sosyal medyada paylaşmak bana aşırı görgüsüzce geliyor.
Toplu taşımada sesli muhabbet, telefonda yüksek sesle bişey izlemek/ dinlemek.
Son zamanların en sinir bozucu olayları bunlar cidden.
Kuryeye bahşiş olarak altın vermesinde ne sorun var. Belki altın yumurtluyordur.
Bunun görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum.
Kurye sevinmiş olabilir ama her davranış ölçülü olmalı. Bu bahşiş o çalışanı kendi iş yerinde zor durumda bırakır.
Yere tükürmek...
Birde bunu utanmadan yapmaları.
Gerekli gereksiz yapılan sosyal medya paylaşımları çok rahatsız edici ve sinir bozucu
İnsanlar inmeden asansöre binmeye çalışanlar ve arayıp kendini tanıtmadan "Kimsiniz" diye soran sığırlar.. İlk akla gelenler.
Sevgilisine tırmanan canım kardeşim tipleri sevmem
İnsanların kendini acındırması, sadece kendisinin derdi varmışda biz hep mutluymuşuz gibi olan insanlar. Nefret ederim ve boğmak isterim.
Bunların hepsi
esnaf dükkanında yüksek sesle ve argolu konuşmak..
Evet. Bunuda çok görüyorum. Ordaki esnafa saygı gösterilmesi ve gereksiz kalabalık yapılmaması gerek.
Her yediğini içtiğini paylaşmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?