Benim yok. Çünki hiç bir şey gerçek gelmiyor. Masaldan ibaret gibi. Ayrıca dini olanlar da hep aynı bahaneleri buluyor. Biz niye yaratıldık?
*Lütfen Mantıklı Yorumlar alalım*
Benim yok. Çünki hiç bir şey gerçek gelmiyor. Masaldan ibaret gibi. Ayrıca dini olanlar da hep aynı bahaneleri buluyor. Biz niye yaratıldık?
*Lütfen Mantıklı Yorumlar alalım*
Bir yaratıcı olduğuna inancım var ama şu an ki dinlerin hepsinde yanlışlar var. Öncelikle mezhep diye bir şey yok çünkü mezhep denilen şey peygamberden sonra oluşmuş bir şey, o halde mezhep olamaz. Sonra şu an tutulan oruçların %99unun doğru tutulmuyor. Ve en basitinden tüm ilahi dinler araştırın öğrenin der ama şimdiki insaanlık din tüccarlaının peşine takılmış, ağızlarından çıkacak iki kelimeye bakıyorlar. O din tüccarları kendileri lüks içinde yaşarken halka şükredin sabredin diyorlar. Halkı kandırmak için hep yalan dolan içindeler.
Daha açıklarım ama çok uzun olucak
Ah keşke açıklasan da beni biraz daha aydınlatsan. Senin gibiler lazım bana
Ben sabaha kadar anlatırım ama yazarak çok uzın geliyor. Mesala en basitinden mezhep konusınu daha detaylı anlatabilirim. Sadece islam için değil Hristiyanlık içinde geçerli.
İstediğin zaman yaz istediğini
Ve daha fazlası var. Hatta beni dinledikten sonra haklısın diceksin. Ve ben öyle ezberciler gibi ezberden anlatmam. Mantığa dayalı anlatırım
Aynen anladım seni
Mesala dinlerde şöyle bir şeyde var dini kitap yaratıcı tarafında korundu ama yaratıcı insana irade verdi. Yaratıcı insana irade verdi madem neden bu kadar bilgiyi irade verdiği bir insanla bildirdi insana? Madem insanın iradesi var bu irade ile doğruyu bulamıyor mu? Bu irade ile doğruyu bulamıyorsa o zaman yaratıcı yarattığını düzgün yaratmadı mı? Bunları açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum. Açıklayıcı bence
Aynen öyle. Cevaplardan çok sorular yeterli oldu
Ve kadınlarda kapalılık konusına gelelim. Mesala islam üzerinden ele alalım. Türkiye'nin geneli müslüman ya ondan... Kadının tek saç teli görünmemesi lazımmış güya. Akıl var mantık var peygamber zamanında Arap bölgesinde olduğu için havalar kuru sıcak ve erkekler bile kapalı güneşten yanmamak için. Şimdikiler ise kadının saçı görünmesin başı kapalı olsun diyor. Kalp kapanmadıktan sonra saçı istersen 10 kat örtüyle kapat hiç bir anlamı olmaz
Ah ahhh. Daha neler var şu Başörtüden çektiğimm. Bir sürü uyuşmazlık anlamsızlık var. Hangisi doğru bilinmez
Bende mesleğimde sıkıntı yaşıyorum. Kadının fıtığını tedavi ettiğimi öğreniyor. Sonra geliyor bana nikahlı olmadığın kadın sana haram diyor bana. Ulan kadını tedavi ediyorum bana dediği cümleye bak. Kadın daha önceki yerlerde tedavilerden sonuç alamamış benim adımı duymuş benim tedavi etmemi istemiş. Bende tedavi etmişim. Ama tedavi ettiğim için harama girmişim.
Ama tedavi etmesem ve kadının fıtığı ilerlese ve en son patlasa ve iltihaba dönüşse o zamanda neden tedavi etmedin derler
Birde şu 11 ay her haltı yiyip. Ramazan'da 10 numara müslüman olan sözde müslümanlar var
Ayn öyle. Ne gariptir ki hala da Müslüman benim derler.
Lise zamanlarımda iken camiden namazdan çıkan yaşlı bir amca gördüm. Yürümeye takati yok bastonla yürüyor. Caminin avlusundan çıkınca durdu. Bende salağım tabi dedim amca yoruldu dinleniyor. Bak dilide dışarda soluk soluğa dedim. Sonra bir baktım. Karşıdan liseli mini etekli kızlar geliyor. Amca durmuş ağzının suyu aka aka mini etekli liseli kızların vücudunu izliyor. Sonra kendi kendime dedim ki yav amca hadi yaşını başını geçtim, senin alet bu yaştan sonra çalışmaz onuda geçtim, ulan adam daha yeni camiden namazdan çıktın be dedim kendi kendime. Torunu yaşındaki kız yan gözle bakıyor ama sonra müslümanım diyor
Ve hani şu din tüccarları yaradan inananın yanındadır derler ama nedense en çok savaşlar en çok farkirlikler bu inançlı ülkelerde. Acaba din tüccarlarının inandığı yaratıcı taraf mı değistirdi acaba?
Senin sormak istediklerin varsa sorabilirsin. Bildiğim bir şeyse cevaplarım
Yok yeterli oldu benim için sağol elini yordun
Yooo sorun yok sen sor ben anlatırım daha. Senin için sonuç ne oldu anlattıklarımdan sonra. Gerçi bu düşündüklerimden dolayı çok dinsiz imansız damgası yedim
Valla aldırış etme o kadar. Bende şu an o konumdayım. Hala daha çelişiyorum çünki çevremdeki herkesin dini var. Sadece düşünmekle son bulmuyor bu çelişki
Umursamıyorum zaten o tipleri
Dinim yok. Bütün kitapları da inceledim. Hepsinin tanrısı insani özelliklere sahip ve içerikleri mitolojiden alıntı. Cennet cehennem kavramı da mitolojiden alıntı. Özellikle İslam'ın tanrısı büyüdükçe küçülen bir tanrı.
Niye inanmıyorum? Aslında tanrının varlığı ya da yokluğu karşısında kayıtsızım. Daha yüksek bir güce inanmak veya bir dizi dini doktrini takip etmek için mantıklı bir neden göremiyorum. Bütün inançlara saygı duymuyorum çünkü onlar bizi düşman bellemişler ve "gördüğünüz yerde öldürün" diye bilmem ne ayetleri bile var.
Aynen öyle. İslam dininin bu saçmalığı yüzünden bir sürü hocayla tartıştım. Hepsi de aynı kafa. Biri farklı cevap veremiyor. Sonra dedim olmaz bu dinden. O günden beridir bi sevgi kalmadı içimde
Bana bir kadın eski arkadaşım "İslam kadın düşmanı değildir al sana bir hadis" dedi. Kadınlarınızı dövün diye ayet attım neredeyse Kur'an'ı inkar edecekti. Ben tartışmaya girmiyorum ya da bazen giriyorum. Seni de iyi anlıyorum üstelik, ben de o yollardan geçtim.
Kıymetli yorumun için teşekkür ediyorum
Cevap
7Cevap
Dinim yok. Bin yıllar evvel söylenmiş yalanlara inanacak halim yok
Katılıyorum da.. Hala ülkemizde binlerce insanın buna inanması beni çıldırtıyor.
Dini olmayan ülkelere özeniyim en iyisi
Onun da hakkını yiyemeyiz sağolsun Gençlerin biraz gözünü açıyor
Allah , gizli bir hazine idi. Bilinmek istedi ve insanları yarattı. Kuranı kerimi tefsir okuyarak iyi anlayabilirsin. Meali degil
Herkes ezbere konuşuyor. Sıkıldım iyice
Yo bu bir alimin kitabinda yer aliyo
Imam rabbani mektubat
Müslümanim ve çok uzaktayim - tek amaçimiz bu dünya gelip - gerisi aklima gelmiyor 😂
Bende arafda kaldım bir yaraticinin olduğu belli ama nasil oluyor bilmiyorum
Dinim var çünkü inanıyorum. dinin yok çünkü inanmıyorusn
Bende inanmıyorum ne yapcaz
Bilmem ne yapacaz. Koskoca Celal Şengör'ü dinledim. Onu dinledikten sonra ben bu zamana kadar ot gibi yaşamışım dedim resmen.
Yeni mi dinledin?
Yok 1 yıl oldu
Peki senin aklin yokmu ya celal bey mi fikrini değistirdi?
Ya zaten yaşım 18
1 yıl önce Bir şeyleri sorgulama isteği geldi. İyiki gelmiş.
Vay be 18 ne güzel yaşlandigimi hatirlattigin icin tesekkur ederim 😂😂
Abi ben bu yaşımda 30 gibiyim darlama beni ya 30'u görünce nasıl biri olacağım merak içerisindeyim
Birsey olmaz göz acip kapanincaya kadar geciyor zaman , biraz daha olgun dusunuyon sadece birsey degismiyor fazla
Sağol. 30 unu geçipte 18 yaşımdayken zaman ne güzeldi ya hiç bi şeyde mutsuz değildik diye anlatan yaşlılar benim morali düşürüyor du da. O yüzden böyle dedim
Ben 18 de de ayniydim 26 da da ayniyim sadece bi kac sacim beyazladı, birde minyon tipim belki ondan boyle diyorum
Ah o yaslilar yok mu hep senin gibi genclerin moralini bozuyor Gebeş kaplumbağ onlar
Seni sevdim : ) jsjdjsj Gebeş kaplumbağası diyene kadar ciddidim jshdjshs
Haha saolasin bende seni sevdim, aman takmıcaksın bazı seyleri kafana olgunlastirir demek istedigim de bu zaten biliyor musun gül gec ya
Aynen sağolun beyefendiciğim
🙂 rica ederim hanımefendi
Islam Allaha inaniyorum
Ah bide ne varda inandığını söylesen
İslam, Allah’a inanıyorum
Islam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?