Yeni hayaller, yeni umutlar, yeni dünya! Sizin için hangisi önemli? Geçmişi silmek, geleceği bilmek hangisi?

Yeni hayaller, yeni umutlar, yeni dünya! Sizin için hangisi önemli? Geçmişi silmek, geleceği bilmek hangisi?

Geçmişim şu an ki beni ben yapan neden sileyim ki.. geleceğe gelirsek az çok öngörü teknikleri falan filan derken zaten bir analiz yapabiliyorum gaybı Allah bilir orası ayrı ama bazı matematiksel hesaplarda var.. iki seçenekte uymadı bana ya cevapsız kaldım. 😅
Bulamadık orta yolu ama olsun gayet güzel cevap 😂
😅
Silmek mi ne acı yeni hayaller isteyebilir insan teni bir hayat bambaşka bir düzene yürüyebilir. Bunun için geçmişini silmesi mi gerekiyor. Hiç anlık dahi olsa basit bir hafıza kaybı yaşamadıklarını tecrübe etmeden kör hayaller ve dilekkerde bulunduklarını düşünürüm. Aslında evren okadar büyükki bizim için bile kocaman bir dünyası var bazen dilekler istekler iki defa düşünülerek dilden taşmalı bir bakarsın herşeyi unutmuşsun bugün günlerden ne dün neydi nerdeyim kimim neyim o boşluk o korku o an... kalem kırdırır
👏👏
Teşekkürler
🌿.
Hayatı akışında yaşamak önemli.. Geçmiş yaşandı.. Bunu silmenin bir çaresi yok.. Silmek mantıksız.. Çünkü geçmiş bizi olgunlaştıran yaşam deneyimlerinden ibaret …Gelecek ise onu şekillendiren zaten şu anda olan tavrımız, duygu ve düşüncelerimiz.. Şu an geleceğimizi inşa ediyoruz.. Biliyor olma halindeyiz zaten..
Kaliteli yorum.
Niye gecmisimi sileyim ki... ve geleceğimde ne yasacağimi bilmekte istemem cünkü Allah bizi o durumu atlata bilmek icin ne yollardan geciriyor. Kişiliğimiz o kivama gelmezsi icin... bunlari öğrenmeden sonucu Bilder istemem... Gittiiz Yolda Allah yardimcimiz olsun güzellikler olsun
Amin. 🙏
🌿
Cevap
22Cevap
Geçmişi de silmek istemem, geleceği de bilirsem bir heyecanı kalmaz 🤣
En güzeli 😂
Ben geçmişi silmem.. geçmişi hatırlamam lazım ki bir daha aynı hataları yapmayayım geleceği bilmek isterdim sadece..
Geleceği bilmek. Hisse değerleri, coinler, maç sonu tahminleri, poker vs.. Bu kadar gelecek bilmek yeterli.
Şaşırtmadı neyse ki 😂
En doğrusunu yapıyorsun kral 😂
Sen adamsın. 🐍 Sıkıntı yok. Doğrudan yanayız
Bundan daha haklısını görmedim 😂
Geleceği bilmek iyidir.
Geçmiş iyi veya kötü olsun, sonuçta yaşanıp bitti. Belki ileride hata yaparım diye de geçmişi bırakırım ki, belli hatalar yüzünden geçmişimde kara lekeler varsa, geleceğimde de olmasın..
Bence de..
Geçmişi silmek geleceğide kendi bilincim dahilinde planlayabilmek önemli. Kötü bir geçmiş üzerine sağlam gelecek planı inşa edilemez. Daima ileri ve önüme bakarım. Geçmişe mazi demişler.💯👌🏻
Her daim, kötü bir geçmişi de güzelleştirmek bizim elimizde.
Geçmişle yaşamadıktan sonra telafi olur bence gelecek yapılacak güzellikler
Umarım.
Geçmişe gidip annemin 25 liraya çeyrek alıyordum dediği güne dönmek isterim. Bir küp dolusu almam gerek de 😄
O işler öyle olmuyor 😂
E oluyor dedin 😄
Ben demedim. Gitmek yok, silmek var
Ooowww o zaman 12-13 yıl önceki seçimi sileyim 😂😂
Daha cazip şeyler varken sen bilirsin 😂
O seçim herşeyi etkiliyebilirdi 😄
Maddiyattan daha önemli işlerimiz var 😀
Onu diyorum bende 😄
⏪⏪⏪⏪⏪
Geleceği bilmek daha iyi olur. Geçmiş geçmişte kalmıştır.
Cesaret.
Ani yaşamak.
Çünkü bunu hiç bir zaman beceremedim..
Takılmamak lazım
😿
Geleceği bilmek tabiiki ama şimdiki zamanı değiştirme şansımız oluyorsa..
Mümkün mü ki
Sanmıyorum olsa da biz görmeyiz gibi
Hayırlısı :))
Geçmişimi silersem benden geriye hiçbir şey kalmaz; geleceğimi bilirsem de şu anki azmimi, heyecanımı ve yaşama enerjimi kaybedecek kadar da iradesizim.
Ne geçmişi silebiliriz, ne de geleceği bilebiliriz. Geçmişteki tecrübelerimiz ile anı yaşarken ki tercihlerimiz, geleceğimize yön verebiliyor bazen.
Geçmişi silmek ya da kalemi eline alıp en baştan yazmak. İlahi kudrete miskin ve muhtaç düşkün olmadığımız için şükür etmek.
Geçmişi silmek yani geçmişi silince geleceği bilmek olur. Herşeyden önce geçmişi silip anda kalmaktır ve geleceği bilir.
Geçmişimden dersler çıkardığım için asla silinmesini istemem o yüzden geleceği bilmek
ikisi de mümkün olmadığı için ütopik hayal kurmak yerine önüme geleni yaşıyorum
İkisini de istemem. Olağandışı şeyleri sevmem
Gecmis guzeldi kalsın, geleceği de cok merak etmiyorum açıkçası
Geçmişi biliyoruz istersek unuturuz da. Geleceği bileyim ben 😌💅
Geleceği bilmek ürkütücü geliyor , geçmişteki kötü anlar silinebilir..
Geçmişi asla silmem, geleceği de bilmem istemem. Ben bugün de kalayım en güzeliyle. 🙏
Geçmişi yitirmeyip, heybene aldıkların ile geleceğe yön vermek.
Geleceği bilmek psikolojiyi bozar bence ama yinede geleceği görmek diyorum.
Geçmişi silmek derim abi 😅
Bana da lazım ondan 😂
Anda kalın gerisi kendiliğinden hallolur
Geleceği bilmek isterdim
geleceği bilmek
Geçmişi silmek
Geleceği bilmek
Gelecek umrumda değil geçmişi sildim
Gelecegi bilmem
Geçmişi silmeyi tercih ederin
Ederim*
Geçmişi silmek tabiki
Gelecegi bilmek
Geleceği bilmek
Geçmişte yaşanan kötü şeyleri silmek.
Geleceği bilmek isterdim.
geleceği bilmek kesinlikle
Gecmisimde menmunum
Geleceği bilmek istiyorum
Geleceği bilmek
geçmiş geçmiş de kalır bence geleceği bilmek daha güzel bir şey
Çok zor soru
Cevabı?
Geçmişi hem silmek istiyorum, hem istemiyorum. Geleceği öğrenmek için kahve kapatıyorum 👈🏻ama ya öğrenince beğenmezsem 😪 napcam ben
Kahve mi 🙄
He kahve 🙄
Yapman öyle şeyler
Çıkmıyor zaten herkes sallıyor ✍🏻 inanmadım zaten 🥲
☝️☝️☝️
Heybeliada mı bura
Evet
Güzel yer
Geçmişi silmek , geleceği bilmemek
Geleceği yaratmak.
Geçmişi silmek
Geleceği bilmek